Home Gastvissers Jeff en Kids, strandvisserij

Jeff en Kids, strandvisserij

Advertenties

Hé peter en andere fishguppy’s.

Uiteraard moest er weer wat vervist worden de afgelopen dagen.

Zo hadden Erik en ik de plannen gemaakt om weer eens met de kano de Oosterschelde op te gaan voor de tong.

Hier in het verleden erg leuk tong kunnen vangen en zeker met de kano.

 

Vrijdagavond

Het was even wat geregel met de kano, die heb ik niet thuis liggen, auto van de vrouw met dakdragers meegekregen ( als hij maar niet naar vis meurt en de dakdragers er de volgende morgen maar weer af zijn, ja baas)

Maar zo uiteindelijk rond 21:00 liggen we er op.

Even zoeken naar een taludje, een gevonden van 7 naar 8 meter en hier maar geankerd.

 

Weer even wennen aan de beperkte ruimte en hoe dat ookal weer allemaal te doen vanuit dat ding maar vrij snel m’n draai gevonden, al blijft piesen in zo’n ding een drama, zeker met een blaas te grote van een kwart blikje…

 

Erik kreeg al vrij snel wat beweging maar wist niets te haken.

Maar de volgende worp een krab.

Bij mij bleven de toppen ernstig stil.

 

Erik dan wel een hele mooie beet en dat was een paling, we zijn van de 0.

Maar daar is ook alles mee gezegd, nog ondieper geprobeerd maar dit bracht ook geen enkel teken van leven. Ja er was leven zat maar dit resulteerde alleen maar in brandschone haken na enkel minuten.

 

Rond half 1 het anker eruit en naar huis.

Ook hier zijn de tongen voor mij nog even niet te vangen, we proberen het later nog eens!

De plannen al wel vast gemaakt om toch ook eens aan de Walcheren kust eens met de kano op de tong te gaan.

 

Dan de zaterdag.

 

De jongens en ik mochten mee met een wedstrijd team van Yuki, proberen om haai te vangen op het strand.

 

Het idee alleen al… Ik zag de grijnzen al op de koppen met een haai in hun handen!

 

De heren zouden zorgen voor de lijnen, lood, aas en tekst en uitleg.

Rond 12:30 kwamen we aan op het strand en na een korte uitleg mochten we aansluiten bij een van de mannen en die legde ons het spelletje uit.

 

Hij zelf had het idee om wat te gaan pielen op botjes en een baarsje, dit kwam goed uit. Bredt wilde graag met z’n nieuwe feeder aan de gang ( hij heeft bij aanschaf van een hengel gevraagd naar een wat zwaardere waar hij ook op het strand wat mee kan vissen)

 

Al vrij snel kregen de heren wat enkele en doublet botjes op de kant.

Bij de haaien was het totaal niets!

Geen stootje niks, ook geen bijvangst.

De jongens hebben leuk wat botjes kunnen strikken maar de andere 25? Heren hebben niet een visje weten te vangen .  Het blijft vissen.

Toch hebben we weer een hoop geleerd en een hele leuke onvergetelijke dag gehad.

Dit smaakt naar meer! Hoe dan ook, wij gaan dit jaar nog een haaitje vangen op het strand!

 

Jeff, bredt, Rex en Ferde

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

18 reacties

 1. Fishguppy > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hallo mannen, weer een leuk weekend gehad!
  Jeff, eerst even een tip, voeg wat minder pauzes tussen je tekst, dan is het een beter geheel om te lezen en minder gescroll.
  Ja die tong, wat is er toch aan de hand? Ik kan me alleen een jaar herinneren, dat ik er maar hooguit 3 per sessie had en dat was mijn eerste tongenjaar in 2008 in de Europoort, waarbij alle kennis nog ontbrak. Maar bijlange niet elk jaar zijn zo goed als laatst jaar! Het blijft vissen, maar van de Oosterschelde sta ik perplex, zooo slecht en normaal is de tong daar zo vroeg, eigenlijk al vanaf april te vangen, nu is alles later en ik heb mijn twijfels of dit nog goed komt.

  Haaivissen, beslist niet mijn ding, maar ook ik heb mijn eersten gevangen toen ik jonger was en in het begin is het leuk, maar als haai een tongavond gaat verpesten vanaf de boot, dan geef ik het op, daarom boot verkocht!
  Had eigenlijk begrepen, dat jullie vanaf de boot gingen? Haai vanaf de kant, volop te vangen, als je er op het juiste moment bent en op de juiste stekken.

  Groetjes Peter

 2. Jeff > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hé Peter,

  Ja ik zal er op letten.
  Het is een vreemd gebeuren die tong dit jaar. Aan de stranden komt er nu af en toe wat tong de kant op maar is allemaal wel heel laat, of gewoon helemaal afwezig dit jaar!?
  Dit is voor mij m’n eerste jaar actief op de tong in de Europoort en dus sowieso veel leren.
  En ja die haai.
  De jongens hebben er nog niet en dan juist vanaf de kant lijkt mij dat een hele mooie ervaring en dril.
  Wie weet wordt het straks wel net zo een plaag als ik van de meerval verwacht..

 3. ies > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en kids,
  Jullie zijn er weer mooi op uit geweest, de feeder van Bredt is nu ook op het zoute in gevist dus zal allen maar beter gaan smaken. Jammer dat in de kano niets was, zie ze er mee op de Maasvlakte regel matig met kunst aas op de roofvis jagen geankerd heb ik zie hier nooit gezien.
  Voor de volgende sessies uiteraard weer de rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Nico > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Kids. Jammer dat de vangsten zijn tegen gevallen. Je heb er toch mooie foto’s en een leuk verslag er op gezet. En met de Geep is het nog ook van het Jaar nog niks. En lijkt wel ook met de andere vissoorten maar de krab heeft nu de overhand. Toch lekker op het strand gestaan en dat zie je wel van stralende kinderen. Voor de volgende keer heel veel succes weer toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. Stefan Groenheide > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, jammer dat de haai het af liet weten, maar toch lekker er op uit geweest met de boys. Je weet, ik zou het ook leuk vinden om eens te proberen een haai te vangen, maar het valt niet mee. Behalve de tong laat de zeebaars ook verstek gaan als je zo de berichten leest.
  Groeten, Stefan

 6. Henry > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, Eric en kroost,

  Vissen vanuit ’n kano lijkt me sowieso al een zeer moeilijk proces, smal en wiebelig en als ge dan ook nog moet zeiken als ge opgefrommeld met ’n hengeltje op zo’n panlat zit, vergeet het maar!!
  Al met al toch jammer dat de tong niet thuis was en jullie alleen de paling konden haken maar allee, jullie zijn weer een ervaring rijker. Haaienvangst is ook niet mijn ding, wij vissen overigens bijna nooit vanaf het strand omdat we dan uiteraard ook telkenmale met het tij mee moeten kuireren, Sjakie heeft in vroegers tijden wel ‘ns een mooie zandhaai vanaf het strand gevangen en inderdaad dit geeft toch wel ’n kick.
  Hopelijk gaat de krab op korte termijn op vakantie zodat de andere vissen weer de mogelijkheid krijgen om van jullie aas te snoepen, veel plezier bij jullie volgende visserij

  Groetjes, Henry

 7. Hugo > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en de Mannen,

  Met de kano vissen lijkt mij wel een groot avontuur, maar zeker niet mijn ding. De kids beginnen hun mannetje te staan aan het water niet te doen man. Ik ben wel een beetje jaloers als ik jullie zo bezig zie. Ja wat de tong betreft…..ze zullen er wel gaan aankomen zeker, anders zal het een kwakkel jaartje worden. Veel succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Eldert > juni 20, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff en boys
  Een haaitje vangen zou natuurlijk fantastisch zijn. Zelf heb ik ooit eens een hondshaaitje gevangen in een tijd dat je daar nog amper van hoorde. Was bij de boulevard van Vlissingen. Maar jullie gaat het zeker ook een keer lukken. Daar ben ik van overtuigd.
  Van onze club , WSV-REIMERSWAAL , hielden ze elk jaar een open wedstrijd voor de jeugd. Helaas dit jaar en vorig jaar niet vanwege corona . Maar als het volgend jaar weer kan en mag , zou dat leuk zijn voor de 3 boys om mee te doen. Ik geloof vast dat jullie op het podium komen als ik zo lees hoe goed jullie nu al kunnen vissen.
  Succes de volgende ronde
  Groet Eldert

 9. Gino > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,
  Ja wat is dat met die tong??
  En nu zie ik dat ze al geen haai meer kunnen vangen is ook al raar!
  Zoals Peter al aangaf als je met de boot op de tong gaat onder de Voordelta is het soms een pest die haaitjes 🥴
  Toch maar wat botjes gepeuterd dan is leuk om dit zo te doen dan maar ja het blijft bot🤭
  Dan met de kano lijkt me leuk maar ik doe niet mee hoor😂.
  Hopelijk komt de tong nog opgang want anders is het een slecht jaar en zou spijtig zijn.
  Aan de waterweg heb ik ook eerst een paar keer geweest zonder tong vorig jaar maar met wat tips ben ik ze toch beginnen vangen en steeds meerdere per sessie dus dat komt bij jou ook vast goed daar ben ik zeker vang👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 10. Kenneth > juni 20, 2021

  Antwoord

  Hi Jeff en kids.
  Heel apart met een kano proberen tong te vangen, jammer dat de vangst slecht was. In de NWW is ook het niet denderend, maar dat komt wel. Misschien moet je een keer met Peter afspreken, want hij is de maestro van de NWW voor wat betreft de tong. De kids hebben duidelijk veel plezier. En de aanhouder wint.
  Groetjes Kenneth.

 11. Jack Jozen > juni 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en de Boy,s
  Met een kano is wel heel iets aparts ik zou het niet durven ik kan wel diep zwemmen maar niet zo ver Ha ,maar al bij al heb je toch weer en dag gehad dat je hebt kunnen genieten samen met de jongens wat een Vaderdag super.. Die vissen komen nog wel zo leren ze alles spelenderwijs dit was vroeger voor mij ook altijd genieten dat neem je je hele leven mee , op naar de volgende trip heel veul groetjes Jack.

 12. ies > juni 21, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Ik kan het toch niet nalaten nog even een nabrander te geven. Hoewel je geen voetbal Fan bent ken je vast het spreekwoord van de grote Johan wel,, Ieder nadeel heeft zijn voordeel”” De auto van de baas stinkt niet naar vis dus je kunt hem nog 1 keer meekrijgen want dan is het natuurlijk wel weer een tongen bal
  Groetjes Ies

 13. Jeff > juni 21, 2021

  Antwoord

  Ies hahahaha idd en dat gaat nog wel gebeuren!

 14. Hugo > juni 23, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden,

  Kan iemand mij vertellen tot welk uur men moet betalen aan de parking naast de golfbaan in Domburg.

  Groetjes Hugo

 15. Eldert > juni 23, 2021

  Antwoord

  Hugo
  Ik kan het niet specifiek van dat parkeerterrein vinden maar wel algemeen in gemeente veere nl tot 21.00 uur.

 16. Gino > juni 24, 2021

  Antwoord

  Hugo,
  ik zie deze parkeerplaats ook niet specifiek op de lijst staan maar de betaalparkings in Domburg zijn allen betalend van 9 tem 21u .

 17. jeff > juni 24, 2021

  Antwoord

  in zoutelande was het ook tot 21:00.
  een dagkaart a 12 euro…. en dat er gecontroleerd werd!

 18. Hugo > juni 24, 2021

  Antwoord

  Bedankt mannen,

  Ga volgende week eens proberen om een tongetje te strikken, verslag volgt.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *