Home Gastvissers Jeff, Gino, Rex en Ferde, vissen in Zeeland

Jeff, Gino, Rex en Ferde, vissen in Zeeland

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s,
Vandaag hadden we eigenlijk de plannen om met Peter en Gino opstap te gaan maar helaas liep dat allemaal even anders.
Aan de andere kant blij toe, Bredt is ziek en dan had hij dat dan weer moeten missen, had ik wel erg jammer gevonden voor hem.
Maar moesten natuurlijk iets bedenken want een heel weekend niet vissen is natuurlijk wel een beetje te veel van het goeie.
Samen met Gino maar weer eens naar de schelde, kijken of we al weer wat meer wintervis konden vinden.
Vrijdagmiddag vanuit het werk in een keer door naar Zierikzee om Rex op te halen, Bredt op bed blijven liggen.
Alleen in Zierikzee nog even een boodschap doen en vond m’n auto ook dat hij weekend had… Dynamo naar z’n grootje ….
Dat begint weer goed. Gelukkig kon m’n zwager komen met een volle accu en kon ik wel de reis naar huis maken. De auto maar naar de sloop doen en kijken of er nog een paar euro in een sok zit voor wat anders, nieuwe dynamo is de helft van de aanschafwaarde.
Maar ja je hebt er ook geen andere auto voor en dan is nog steeds maar weer de vraag wat je koopt. Ik heb hem toch maar bij de garage neergezet en maandag is ze weer klaar, ik ben toch wel gehecht geraakt aan m’n fishpuppy blauwe corsaatje!
Maar nu het vissen de dag erna? Hoe ga ik daar komen? De vrouw lief aangekeken en als ik hem schoon en niet stinkende naar vis terug zou afleveren, mocht ik die van haar wel even gebruiken.
Afgesproken om de ochtend te vissen en weer op tijd thuis om met de jongens de Sint te verwelkomen.
Rond 8e kwamen we niet lang na elkaar aan op de stek en tot m’n verbazing mocht ik weer op m’n favoriete stukje! ( Zit tussen m’n oren maar hé, het werkt voor mij)
Even een wissel van wat aas en gaan!
Al vrij snel kreeg Gino een mooie rammel en wist hij de eerste te vangen, een botje.
Niet veel later op z’n andere hengel een wijting.
Ik moest m’n eerste draai nog doen maar was iets geduldiger, vandaag met op beide hengels nylon, het beviel mij laatst erg goed. Je kunt er verder mee gooien en je kunt de kleine bewegingen niet zien en dus ook niet vals op reageren… Hahaha
Ik kreeg toch een rammeltje en wist op de eerste draai een scholletje te pakken en de andere hengel een wijting en die van mij wel de maat.
Niet veel later kwam er wel een boot vlak langs en Gino moest even aan de bak maar kreeg z’n spullen er tijdig uit, we begrepen dat de boot even zou blijven liggen. Nouja even een bakkie dan maar en wat schuilen.
Het zeek van de regen met vlagen …
Maar een kwartiertje gaf de schipper aan toch wel langer werk te hebben en Gino installeerde zich aan de andere kant van mij, we konden weer verder vissen.
De aanbeten volgden elkaar redelijk snel op vandaag en slechts een enkele draai zonder vis.
Gino zat goed in de wijting en kreeg beet na beet, helaas vaak geen vis op de kant en als het wel lukte dan waren ze niet aan de maat.
Vandaag wilde het bij mij wel redelijk lukken en de helft van de wijting kon mee voor de buurvrouw, af en toe een bot of een scholletje.
Rex en Ferde waren weer leuk aan het rommelen op de grondeltjes, tussen de buien door dan. Af en toe de jongens ook weer de auto in omdat het dan weer een paar minuten los ging met de regen, wind was er totaal niet maar al dat water…. We werden er wat moe van
Eind van de ochtend werd het gelukkig wat beter en stonden we ( tussen de buien door) in het zonnetje wijtingen te draaien, soms een doublet met bot, soms een triple wijting of een triple wijting, bot en schar. Weer een nieuwe soort voor mij op deze stek.
Beide waren we eigenlijk een beetje bezig voor een scholletje, lijnen voorzien van een paar kraaltjes en versiering maar op de een of andere manier wilde ze vandaag niet bij Gino. Aanbeten genoeg maar niets hangen of geen schol. ik gaf Gino gekscherend de tip om eens lijn te geven bij een aanbeet, en wat denk je? Ook Gino wist schol te vangen! Allemaal puur toeval maar je begrijpt dat we hier wel weer uitgebreid om hebben kunnen lachen!
André was vandaag ook weer mee en ook die wist zich weer geweldig te vermaken, alleen konden we na een tijdje niet meer zien of ie nou wit is met zwart, zwart met wat wit of gewoon helemaal zwart…  Pffff die zag eruit, grote grijns op z’n muil en weer spurte die voorbij.
Helaas was het ook weer tijd om de boel te gaan opruimen, m’n zagers waren op en de gezouten pieren van Gino gaan weer terug de vriezer in.
Nog even een totaal plaatje van de vis en maar schoonmaken aan het water en direct verpakken zodat er geen druppeltje vis in die auto kan komen. 9 stuks van 27 tm 32 cm en een schar.
Tijdens het schoonmaken wist Gino z’n eer toch nog te redden en kwam zijne ene maatse wijting ook nog brengen, de buurvrouw is er weer blij mee.
Alles in de auto, de Jongens erin en André…..owja netjes weer terug brengen die auto.. dat was even een geval apart met die hond, ik hoop dat ik snel m’n eigen auto twru heb, eerder kan ik even niet gaan vissen, laten we het daar maar ophouden.
We hebben er weer een gezellige ochtend van gemaakt met een behoorlijke klus vis op maar een korte periode, helaas zijn het merendeel van de wijtingen nog niet aan de maat en wil de schar nog niet doorkomen, het zal een kwestie van tijd zijn.
Jeff, Gino, Rex en Ferde

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 14, 2021

  Antwoord

  Hey mannen, ik ben echt blij dat jullie in ieder geval nog een visdag hebben kunnen beleven en hoe!
  Gaat er steeds beter uitzien daar! Leuke foto’s en een mooi verslag!
  Jeff, Dynamo, altijd lastig en duur, heb het zelf regelmatig meegemaakt, toen ik mijn eerste auto’s had, zo’n 100 jaar geleden, haha.
  Nou gaan we maar voor de 11e december, hopelijk.

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 14, 2021

  Antwoord

  Hoi maatje Jeff en Kids en hond natuurlijk,

  Ik heb me weer geweldig geamuseerd aan het water ondanks de buien… die hadden wat minder gemogen.
  Vis genoeg maar jammer dat die kleinere de overmaat nam bij mij althans dan!
  Andre heeft zich rot geamuseerd met al dat water en slijk om zich heen… Hihi
  De Kids waren ook weer lekker braaf vandaag heeft misschien met de sint te maken?
  Mooi verslag geschreven man dat die je telkens heeeel goed hoor.
  Hopelijk is de auto snel gemaakt en mag je hem stinkend parkeren voor de deur, haaaaa.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Leen > november 14, 2021

  Antwoord

  Dat is weer een heerlijk verslag om te lezen
  En ook weer een leuke vangst
  Groetjes.leen

 4. Henry > november 14, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff, Gino, Rex, Ferde en Andre,
  Een mooi verslag van jullie natte visavontuur aan de Schelde. Een auto kopen ziin meestal de kosten niet maar om hem te blijven rijden….!!!.Gelukkig toch op pad met de bolide van moeder de vrouw en wederom ook deze sessie weer ‘n heerlijk maaltje lekkerbekken naar de oppervlakte gehengeld. Ikzelf zou meer problemen hebben om een natte en vieze Andre in de auto te deponeren dan een pakketje netjes verpakte vis in ‘n koelkistje maar zo heeft ieder z’n ding.. Hopenlijk kun je weer snel met je eigen voiture naar de.volgende visserij, veel plezier.
  Groetjes, Henry

 5. Eldert > november 14, 2021

  Antwoord

  Ha mannen
  Jullie hebben met z’n allen weer een mooi dagje meegemaakt . En ik weet zeker ook veel lol gehad met elkaar . Jammer dat de wijting zo klein was maar dat is overal ok het ogenblik denk ik. Sterkte met de auto , nooit leuk maar een andere kopen is ook niet leuk.
  Groet Eldert

 6. ies > november 14, 2021

  Antwoord

  Hallo luitjes, Jeff je hebt er weer een top verslag van gemaakt, de foto’s zijn schitterend en tonen het plezier van de vissers. Een verregende dag kan dus toch de pret niet altijd drukken. Leuk leven op de toppen en maatvis voor de pan. Uiteraard voor de volgende sessie weer de zelfde sfeer en droger weer toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Stefan > november 14, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, Gino, Rex, Ferde en Dre, leuk verslag weer van jullie visserij aan de Schelde, jammer van de regen, maar gelukkig droog geëindigd. Ook ik ben wel erg gehecht geraakt aan de blauwe Corsa, altijd zo makkelijk te herkennen. Blij dat ie weer even opgelapt wordt, nu het hengelmateriaal (volgens mij) aardig op orde is, wordt het alvast sparen Jeff?! Voor een opvolger… Het is momenteel gewoon lekker vissen, ondanks de vele ondermaatse gelukkig af en toe een maatse, houdt de spanning er in. En Gino, we moeten gauw eens proberen af te spreken, zodra het in onze drukke agenda past.
  Groeten, Stefan

 8. Gino > november 14, 2021

  Antwoord

  Stefan,

  Idd we moeten nog eens samen gaan ergens… idd de agenda staat goed vol maar voor de hobby vissen heb ik veel over, hèhè.
  Succes op de pier alvast met Jeff.

  Grtjs Gino

 9. Jack jozen > november 14, 2021

  Antwoord

  Hallo fishguppiers
  Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt zo te lezen heeft iedereen genoten tot de hond toe .En in die paar uurtjes ook nog een mooi portie vis en ook nog van alles wa,zo te lezen Jeff lig je ook nog goed bij de vrouwtjes krijgt zo de auto mee de buurvrouw verwennen met de vis wat een leven en nu zorgen dat je eigen vervoer het weer doet en dan op naar de volgende sessie misschien komen we elkaar nog wel eens tegen aan de waterkant .Oh ja en nog bedankt voor de steek tip we zullen het zeker proberen.
  Veul groetjes aan iedereen van Jack.

 10. hugo > november 15, 2021

  Antwoord

  Hallo Fishguppyers,

  Jullie hebben er weer een mooi dagje van gemaakt met z’en allen. Andre had het blijkbaar ook erg naar zijn zin. Toch mooi dat je nog een goede band hebt met je ex Jeff, zo zie je maar dat het nog wel eens van pas komt hè. Een nieuwe wagen of occasiewagen is toch weer een serieuze duit uit het zakje. Toch een mooi maaltje vis gevangen mannen spijtig van dat rot weer, maar het mooie weer is gepasseerd, we zullen het moeten stellen met af en toe een mooi dagje. Succes bij jullie volgende trip.

  Grtz. Hugo

 11. Jack Peelman > november 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en visbende 🙂

  Je hebt het weer allemaal mooi verwoord Jeff, dat doe je net zo goed als scholletjes vangen. Toch wel bijzonder hoe vaak jij er daar van bovendraait, een ware schol whisperer 😀 .

  Een visauto is een onmisbaar atribuut in onze visuitrusting, alstijd erg vervelend dat je er panne mee krijgt. Vroeger heb ik ook vaak lopen klooien met ” oude ” auto’s waar ik menig uurtje aan lag te sleutelen. Met de auto’s van vandaag is dat vrijwel onmogelijk tenzij je er natuurlijk verstand van hebt.
  In alle geval, ik ben ermee gestopt, ik koop nu nog uitluitend nieuwe of zeer jonge tweedehandswagens. Een gat in je budget maar als je ziet hoeveel ergernis je jezelf daarmee bespaard,…

  In alle geval hebben jullie weer fijn gevist en Gino heeft weer wat bijgeleerd van de scholwhisperer :-).

  Groetjes,
  Jack

 12. Erik > november 17, 2021

  Antwoord

  Hey mannenbroeders,
  wat een verhaal weer… of jullie nooit iets meemaken….
  Gaaf te horen hoe bezeten jullie zijn en hoe jullie van een visdag een waar avontuur weten te maken.
  En ook nog met de nodige vissen. Goed zo!
  Ik nu al weer uit naar jullie volgende sessie en het verhaal wat erbij hoort.

  Houdoe,
  Erik

 13. Nico > november 17, 2021

  Antwoord

  Hoi de Mannen. De vissessie is zo te zien geslaagd als je De foto,s bekijk. Allemaal een visje naar boven gehaald . Daarvan een leuk verslag er bij is het helemaal compleet. Succes weer voor de volgende trip aan de waterkant toegewenst alvast Groetjes De Zeehondentemmer. Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *