Home Gastvissers Arjan, in de Europoort op tongenjacht

Arjan, in de Europoort op tongenjacht

Advertenties

Hallo Peter,

Ik heb nog voldoende zagers liggen die nodig moeten zwemmen. Tong vissen dus!

Vrijdagochtend/nacht om 03.15 vliegen er 2 dik beaasde onderlijnen de waterweg in. Ik zet mn stoel weg om te gaan zetten en zie in mijn ooghoeken felle beten op 1 hengel. Snel ff checken en een doublett tongetjes binnen enkele minuten zijn een feit. Duidelijk ondermaats. De hengels staan niet stil en ik blijk weer midden in een kraamkamer te zitten. Meetwerk dus. Om 7 uur stop ik ermee de tongetjes lijken wel uitgehongerd.

Arjan, in de Europoort op tongenjacht

Na telling blijken er 12 maatse in mijn koeltasje te zitten. En maats is dan ook allemaal 24 a 25 cm. Opvallend is geen andere vissoort. Thuis passen ze in 2 diepvries zakjes.

Arjan, in de Europoort op tongenjacht

Toch lekker slibtong voor bij de friet. Er staat nauwelijks stroming misschien vandaar de kleintjes.

Zaterdag ga ik eens dobberen. Er staan diverse kunstaasmannen. Waarvan er een paar een dikke baars hebben. Maar de meesten niets. Een dikke steekzager, van het kaliber 1, 2 in een ons, laat ik achter de keien rondzwemmen. Bij de 2e drift is het al raak en knalt er zo te voelen een dikke baars op. De kunstaasvissers staan er naar te kijken hoe ik sta te stunten met een baars die alle kanten op schiet. Tot 2x krijg ik hem vlakbij waarna hij gewoon weer weg schiet. Uiteindelijk verspeel ik hem, de 6, 8 amnesia lijn schuurt af langs de stenen. Een uur later zie ik weer een mooie baars de zager volgen alleen pakt hij niet. Na een paar uurtjes hou ik het voor gezien.

De resterende zagers vis ik nog op. Nog ff op de tong. Foxie, den dave en chris (een fervent sluisjesdijkvisser) afgedaald uit Zuid gaan ook mee. Er komen mooie tongen binnen. Ik pak 16 maatse op 5 uren vissen.

Arjan, in de Europoort op tongenjacht

Dave pakt nog een zeelt of iets dergelijks? ?

Groeten Arjan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Arjan,
  het is idd erg jammer dat sommige dagen alleen de kleinere azen!
  Maar het blijft vissen!
  Groetjes Peter

 2. strandjutter > juli 28, 2014

  Antwoord

  GEachte: Arjan die tong zien er mooi uit op je keukenblad dat doet goed en het voer is en zal ook van zeer goede kwaliteit zijn en dan elke doublett is goed ga zo door .
  afzender Jan

 3. huib > juli 28, 2014

  Antwoord

  Mooie vangst! Jammer van de baars.

 4. Werner > juli 29, 2014

  Antwoord

  Hey Arjan,

  Op de juiste tijd op de juiste stek zie ik!
  Een zeelt?
  Ik had een grote rietvoorn (35 cm.) hahaha moest eerst goed kijken of het echt zo was, maar ja dat is de waterweg he..
  leuke sessie, dat er zo nog vele mogen volgen!!

  Groetjes Werner.

 5. Arjan > juli 29, 2014

  Antwoord

  Hey Werner,
  Klopt je moet ook gewoon veel gaan, geluk hebben dat ze het dan doen. Ik ga voorlopig ff rustig aan doen want het isveel te druk overal. De Mensen komen natuurlijk ook op de berichten af. Terwijl het ook vaak genoeg slecht is. Jullie hebben ook goed gevangen. Groeten

 6. Simon ( Scheveningen) > augustus 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Arjan,
  Ja, wel leuk gevangen natuurlijk maar het is allemaal net aan de maat. Had ik een paar weken geleden ook; had ik echter slechts 1 maatse maar heb ook niet al te lang gestaan. De groten zitten dit jaar geloof ik in Scheveningen maar helaas ook nog niet al te veel.
  Maar wel lekker dicht bij huis!
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *