Home Gastvissers Botvaders, vissen aan de Botlek

Botvaders, vissen aan de Botlek

Advertenties

Hallo visvrienden,

Na ons laatste visdagje aan de Botlek, inmiddels al weer zo’n 5 weken geleden, was het weer de hoogste tijd om een dagje vissen in te plannen. Zeker nu we uit betrouwbare kringen gehoord hadden dat er met de bootjes op zee al mooie tongen gehaakt werden begon ons bloed weer te kriebelen. Na een dagje uitstel, wegens regen en een straf windje, besloten we om op dinsdag 26 maart weer een leuk dagje aan de waterkant te gaan vertoeven. Om 9.00 uur stond m´n trouwe maatje Jack aan de deur en nadat we snel de visspullen ingeladen hadden togen we goedgemutst richting de Zeeuwse kust. Het was rustig op het wegennet en na ´n voorspoedige rit kwamen we ruimschoots op tijd bij onze steekplek waar we nog eventjes moesten wachten omdat het water nog niet ver genoeg af was. Uiteraard hebben we als Brabanders altijd ruimschoots voldoende stof om over te zeveren en dan vliegt de tijd voorbij!! We bleken ook de enigste gegadigden te zijn om zeeaas te steken, misschien een voorbode dat er nog steeds weinig en/of veel ondermaatse vis gevangen werd??? Na zo´n 1½ uurtje ploeteren hadden we, ondanks dat we beiden wat last hadden van onze ruggen, wederom een partij prachtige dikke pieren en ´n mooie portie zagers bij elkaar gespit. Omdat we bij onze laatste sessie aan de Botlek veel ondermaatse vis vingen besloten we dit keer om koers te zetten naar onze vertrouwde stek in Vlaardingen. Toen we om 14.00 uur op deze plaats arriveerden bleken we ook hier de enigste liefhebbers te zijn om te proberen ´n visje aan de haak te kunnen slaan. Snel ons boeltje opgetuigd en om 14.15 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte nat. Het water stond op z´n laagst, het zonneke probeerde om zich door het wolkendek te wringen en er stond ´n matig windje dus….alles was aanwezig voor een perfect visdagje. Ondertussen waren we er ook achter gekomen dat ons rolletje kamerbreed tapijt nog netjes thuis in de schuur lag dus het was oppassen geblazen om over de spekgladde keien naar beneden te lopen, we moeten immers zuinig zijn op onze oude knoken. M´n maatje was de eerste die de teller van de nul haalde me, hoe kan het ook anders, een botje dat helaas te klein was voor z´n koekenpan.

Botvaders, vissen aan de Botlek

Enkele minuutjes later kondigde een ferme tik op z´n andere hengel aan dat er volk aan de andere kant van de lijn zat en na deze indraai was het eerste doublet ´n feit, een mini en de eerste voor de pan.

Botvaders, vissen aan de Botlek

Nadat ik ´n fotooke van mijn trotse maatje gekiekt had zag ik dat ook mijn hengel enkele tikjes vertoonde en enkele tellen later kon ik ook mijn eerste bot verzilveren.

Botvaders, vissen aan de Botlek

We visten beide met afhouders en kregen met regelmaat aanbeetjes helaas meestal van ondermaatse vis. Sjakie ving zelfs een doubletje van ´n meuntje en ´n botje die gemakkelijk op een hand pasten!!!

Botvaders, vissen aan de Botlek

Nadat ik mijn haken voorzien had van enkele mooie zagertjes kreeg ik vrijwel meteen een korte stevige aanbeet en jawel hoor een zeebaarsje van zo´n 28 cm. kon de verleiding van dit mooie kronkelende zagertje niet weerstaan, snel onthaken en terug naar z´n mama om wat groter te groeien.

Botvaders, vissen aan de Botlek

Tijdens het opkomende water bleven we aanbeten houden en onze vangst bestond voornamelijk uit bot, zo nu en dan eentje voor de pan maar de meeste vis had de luier nog aan. 

Botvaders, vissen aan de Botlek

Botvaders, vissen aan de Botlek

Botvaders, vissen aan de Botlek

Botvaders, vissen aan de Botlek

De wind was ondertussen wel wat aangetrokken maar we zaten heerlijk te genieten achter onze stevig verankerde paraplu´s. Van krabbemans hadden we gelukkig weinig last en het aantal afgeknipte haken bleef dan ook beperkt tot zo´n stuk of vier. Er is altijd wel het nodige bootverkeer etc. dus met ´n lekker sapje in je knuisten is het gewoon heerlijk toeven aan de waterkant. Onze hoop om wat panvis te kunnen haken was nu helemaal gefocust op het donker, deze hoop bleek ijdel te zijn want efkes later ving ik een botje dat gemakkelijk rondjes kon zwemmen in mijn cup of soep!!!!

Botvaders, vissen aan de Botlek

Het maakte niet uit of je pieren of zagers aan de haak deed en naarmate het donkerder werd leek het of de vis ook helemaal aan het verdwijnen was. Na 18.15 uur kregen we beiden nagenoeg geen tikjes op de toppen en na talloze indraaien bleek ook ons aas onaangeroerd op de haken te zitten. Toch besloten we om de moed niet op te geven en deden er alles aan, tot indianendansjes toe, om de vis te verleiden zich te vergrijpen aan onze mooie pieren doch helaas… Zelfs onze trouwe vriend Lowieke de vos was in geen velden of wegen te bekennen………zou ie door de mindere vangsten omgekomen zij van den honger. Nadat we zo´n 1½ uurtje helemaal niks geen tikjes meer op onze toppen gekregen te hebben besloten we om rond 20.00 uur ons boeltje op te gaan ruimen. Waarschijnlijk was het toch nog te vroeg geweest maar….we hadden samen weer ´n leuk en gezellig dagje aan de waterkant vertoefd en daar is het tenslotte allemaal om te doen. Samen hadden we toch 8 mooie botten die het vrouwke van Jack meestal omtovert tot ´n zeer smakelijk culinair visgerecht. Rond 22.00 uur waren moe en voldaan weer thuis wetende dat we waarschijnlijk toch nog efkes moeten wachten om van de kant wat mooie panvis te kunnen haken. Voor al onze visvrienden, VANG ZE !!!!

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 28, 2019

  Antwoord

  Hey vrienden, jullie hebben er weer een fantastisch mooie dag opzitten, het straalt van jullie gezichten, zodat iedereen op fishguppy kan zien, hoe jullie genieten van jullie hobby!
  Over de zeebaars had ik je al persoonlijk bericht en ook de meun is een grondel. We zullen de volgende maal als we samen vissen eens gaan oefenen, hihi.
  Ik heb voor mezelf besloten, om in het vervolg ook de dikke botten mee te nemen, gezien ik niet meer zoveel schar zal vangen zonder boot en dan proberen we maar om ze met een fileer mes om te toveren naar een lekkernij en lukt het niet zijn de buurtjes er vast blij mee.
  Tot de volgende!
  Groetjes Peter

 2. Nico > maart 28, 2019

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Alle eerst weer een prachtig verslag gemaakt van jullie vis sessie. En natuurlijk weer met ook mooie foto’s er bij en samen plezier gehad dat is ook al heel veel waard.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. Alain Tulleneers > maart 28, 2019

  Antwoord

  Goedendag Jack en Henry
  Met veel plezier jullie foto’s en verslag gelezen.Toch altijd geweldig wat jullie doen.
  Hopelijk volgende keer wat meer panvis.
  Groetjes Alain

 4. Jacky > maart 28, 2019

  Antwoord

  Leuk verslag om te lezen en ik kan ook niet wachten tot de tongen zijn gearriveerd in de Botlek.

  Gr jacky

 5. jack jozen > maart 28, 2019

  Antwoord

  Hoi visvrienden zoals mijn maatje onze vis avonturen verteld dat doet niemand hem na.We hebben inderdaad weer een geweldige visdag gehad,weer volop aas pieren en zagers maar mocht niet baten met de vangst. Misschien moet Henry weer als[ Pastoor] alles weer zegenen misschien helpt dat Hi. We zijn dit jaar slecht begonnen maar we geven niet op de goede tijden komen er aan, en zoals jullie lezen van de reactie van Peter die word ook verstandig die gaat de Bottenpan ook weer te voorschijn halen. Nog heel veul groetjes en misschien tot aan de waterkant Jack.

 6. hugo > maart 28, 2019

  Antwoord

  Hallo Henry en Jack,
  Weer een gezellige dag beleeft aan het water,voor de tong is het nog wat te vroeg maar toch weer een portie bot weten te verschalken.Succes bij jullie volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 7. Robin > maart 28, 2019

  Antwoord

  Hey mannen laten we nou toch de zelfde gedachte te hebben gehad afgelopen dinsdag zat namelijk aan de overkant helaas moest ik genoegen doen met 1 mini bot en een paling die uiteraard mijn weegschaal naar maan geholpen had toen maar besloten te stopen we waren nog iets te vroeg mannen maar was een heerlijke dag en weer toppie fotos zaterdag naar de wrakken hopenlijk kan ik daar wel een mooi verslag van maken.
  Henry en jack succes volgende keer groetjes robin

 8. Henry > maart 29, 2019

  Antwoord

  Hey visvrienden,

  Dankjewel voor alle leuke reacties op ons visverslag. Uiteraard hopen ook Sjakie en ik over efkes ook weer ’n verslag te kunnen schrijven waarin vis gevangen wordt waarmmee we de pan kunnen vullen. Wachten duurt altijd lang en as de zon begint te kriebelen jeukt het bij ons om naar de waterkant te tuffen dus…….

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *