Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties


22 haaitjes gevangen bij de ZBJ door de dinsdagploeg

Als je de weersites een beetje in de gaten houdt en de wind komt uit het noorden/noordoosten en er staat 0.80 meter verhoging (golfhoogte), dan weet je dat het dubieus is of je wel kunt vissen bij de ZBJ. (Zuid Banjaard).

Daarom had Dré Vriends, schipper van de “Big Marlin” gekozen voor een plaats op een achthonderd meter van de Stormvloedkering. Het was lang geleden dat wij zo kort hadden gevaren, want om 08.20 lagen wij al op de plaats van bestemming. Normaal gesproken kun je hier echt van alles vangen. Een tongetje, een schar, bot, rog, maar zeker ook haai. Dus inwerpen die onderlijnen en proberen. Er was een “bere sterke stroom” maar het lood van Mr. Gastel bleef liggen. Ik had een nieuwe onderlijn meegebracht die ik zelf had gemaakt, maar er stond zoveel stroom dat hij te snel in de war kwam. Wisselen dus.

Dré ving na een poosje een 1e haaitje. Toen de stroom iets minder werd kwam er schar en bot. Maar dat vangen was van korte duur. Duizenden zeesterren, maakten zich meester van het aas en als je je onderlijn uit het water draaide, was het meer de vraag: hoeveel zeesterren zitten er aan?

Ik was inmiddels overgeschakeld op afhouders met “een hoekje”. Voor mij zijn dat afhouders die bijna altijd dienst doen. Maar wat je ook probeerde: zeesterren, zeesterren en……zeesterren! Iedereen begreep wel: hier wordt het niets!

Dré besloot om 10.20 uur weg te varen naar de ZBJ. Hoe dichter wij in de buurt kwamen van de ZBJ hoe meer golven wij hadden van rond de 1.0 meter. Varen lukt wel, maar na het ankeren zit je wel op de schommel in de speeltuin. En dat vist niet gemakkelijk. Maar ja, je wilt wel vangen! Dus niet zeuren!!!

Na 5 minuten mocht ik mijn 1e haaitje uitdraaien en het duurde niet lang of Mart van Est ving er ook één.

De dinsdagploeg

Het zou een druk uurtje worden voor Dré. In een uur tijd vingen wij zo’n 12 haaitjes.

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Ondanks de pittige golven werd er soep geserveerd!, haaitjes geschept etc. etc. Kortom: de schipper moest aan de bak! En daarnaast viste hij ook nog mee.

Cor ving een mooie haai, maar heeft hem echter nooit gezien. De slip op de molen zat tevast en als zo’n haai dan een run neemt, trekt hij een haaklijntje aan flarden. Gelukkig ving hij er later nog één. Er waren twee mannen uit Breda opgestapt. Vader en zoon. Zoon leerde vader vissen door 2 haaien te vangen. In de loop van de middag zagen beiden een beetje pips rond de neus. De wind nam nog wat toe en de boot schommelde nog wat meer, maar zij bleven op hun plaats en gaven geen krimp.

Aan het einde van de dag had Mart 5 haaitjes en ik had er ook 5. Dat belooft dus spektakel van de zomer als het zo blijft. Het lijkt er op, dat er steeds meer gaan komen. Wel zijn haaitjes van meer dan 90 cm nog niet volop aanwezig. Maar het blijft een hartstikke leuke manier van vissen! Geef je dus op voor Sharkatag, op 7, 8 en 9 augustus. (Sportvisserij Nederland bellen)

Om 15.30 werd de balans opgemaakt en ging Mart met de dagprijs aan de haal. Zijn gevangen haai was de grootste. De dagprijs van de schipper ging naar opstapper Jan-Peter. Eerlijker kon het lot niet beslissen! (of waren alle andere nummertjes ook gemerkt met cijfer 4?) Maakt niet uit: het was weer gemoedelijk, gezellig en een dag om niet snel te vergeten.

Als je ook eens wilt zeevissen c.q. wilt opstappen op een charterboot, maak dan je keus. Bezoek een aantal hengelsport sites of koop het boekje over zeevissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Daar vind je alle boten in Zeeland die met hengelaars varen. Maar wil je met de “Big Marlin” mee? Kijk dan op www.bigmarlin.nl. of bel 076-5985518

Kamperland, 9 juli 2013/Ben Biondina  

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *