Home Gastvissers De Dinsdagploeg

De Dinsdagploeg

Advertenties


Gezocht: een putemmer voor niet commercieel gebruik.

De dinsdagploeg was weer bij elkaar gekomen om een dagje voor anker te vissen met de charterboot “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. Dit keer was het wel behoorlijk druk, want wij waren met 9 man. Fons, Jan, Leo, Nol, Mart, Cor, Dirk, Martin en de schrijver van dit artikeltje trokken allemaal een lootje en zo kwam ik op plaats drie terecht.

Wij gingen richting de ZBJ en de mist viel wel mee. De boot was pas “geknipt en geschoren” en dat geeft weer een beetje meer snelheid en scheelt in verbruik van gasolie. Jaarlijks moet dat “knippen en scheren” wel een keertje gebeuren. Het is net als bij een mens: als je je een heel jaar niet wast, dan kun je dat één maal per jaar doen. Bijvoorbeeld tussen Kerst en Oud en Nieuw. Met of zonder hoge drukspuit.

Bij de ZBJ (Zuidelijke Banjaard) werd geankerd en in een recordtijd had ik de eerste steenbolk te pakken. Nou ja, steenbolkje, dan. En dat ging een hele tijd zo door. Leuk als je van “peuterwerk” houdt, maar vervelend als je vis “voor de pan” wilt vangen.

Besloten werd snel te verkassen om verlost te zijn van deze plaag. Een paar mijl verder (Steendiep) werd er weer geankerd en daar ging het veel beter. Veel scharren, wijtingen en botten kwamen terecht in de witte emmers.

De Dinsdagploeg

De Dinsdagploeg

De wijtingen waren nog wel aan de kleine kant.

Dirk en Mart gebruikten even “de puts” van Martin Keizer. Helaas was deze “puts” geen lang leven beschoren. Volgens Martin –pas hersteld van een heupoperatie- was de zinkende emmer het vermogen waard van € 8,00 waard. En wie iets van een ander gebruikt…………maar ja, wie was de uiteindelijke dader? Het bleef onduidelijk voor Martin, zodat hij verder emmerloos en € 8,00 armer door het leven moet.

Ik mocht niet mopperen met een mooie vangst, waaronder 3 grote botten.

De Dinsdagploeg

En Jan is bot liefhebber. De schar kon naar Nol, zodat ik geen vis hoefde schoon te maken. Zowel Nol, als Dirk vingen een hondshaaitje van 53 cm.

De Dinsdagploeg

Precies even lang dus.

Maar de “pikeur van de dag” was Fons die op het achterdek de strijd met Mart zonder moeite won.

De Dinsdagploeg

Het was weer zo’n dag met behoorlijk wat zon, een rustig zeetje en eten en drinken in overvloed. De dagprijs –beschikbaar gesteld door de schipper- viel op mijn plaats (nummer3) en met dank aan Martin en de schipper mocht ik 6 pakjes softbaits in ontvangst nemen. De grootste vis van de dag werd een verloting tussen Nol en Dirk. Na een spannende strijd was het Nol die aan het langste eind trok en een mooie jas (IMAX) in ontvangst mocht nemen. En……Martin gaf zijn vis aan Mart. Chapeau!

Het was een gezellige dag. En iedereen (of bijna iedereen) kon thuis komen met een maaltje vis. Als de wijting nu eens wat meer gaat groeien en de schar komt in grote getalen terug, dan kan het nog een prachtig najaar worden.

En hebt u nog een ongebruikte putemmer met touwtje er aan in de schuur of op zolder? Op de Neeltje Jans zijn wij er weer blij mee! Iedere 10e aangeleverde putemmer wordt beloond met dankbare gebeden voor u en uw naasten.

En doet u zaterdag mee met de wedstrijd van de Deltavissers? Heel veel succes gewenst!

Kamperland, 8 oktober 2013/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben en vrienden, altijd weer een genot om jullie dinsdag verhaal te lezen!
  Ga zo door!

  Groetjes peter

 2. zeehondetemmer > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Hallo Ben en Vrienden.Ook Ik vind het prachtig verslag van je.En toch nog veel grote botten gevangen zag ik.

  Gr Nico.

 3. Luc > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Ben,
  Altijd lekker in woord gebracht je verslagen.
  Leuk om te lezen.
  Groeten,
  Luc

 4. Werner R. > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Hey Ben,

  Leest weer heerlijk weg dit verslag!

  Ze zitten er dus aan te komen Ben, ben benieuwd of ze weer met zoveel komen als verleden jaar.
  De schar bedoel ik dan he..de wijting viel wel tegen verleden jaar als ik mij goed herinner.

  Groetjes Werner R.

 5. Peter(Fishguppy) > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Maatse wijting zat er volop, maar dan dichterbij!
  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *