Home Gastvissers De Zeehondetemmer en ut Boske, aan Waarde

De Zeehondetemmer en ut Boske, aan Waarde

Advertenties


Hoi Medevissers.

Nadat me Maat Johan had gevraagd om met hem mee te willen gaan vissen. En daar kon ik geen nee tegen hem zeggen omdat hij een vrije dag had op donderdag. Wij wilde een keer naar het donker toe vissen want een paar weken geleden hadden we overdag daar toen tong gevangen. Ook had hij eerst naar van dixhoorn gebeld voor het zeeaas te bestellen en alleen deze keer pieren. Ook was ik nog langs geweest bij Mega fish te roosendaal om wat te gaan halen wat een vriendelijke mensen daar en goede service. Nu Johan kwam mij ophalen tegen 17 uur en daarna na yerseke om het aas op halen. Onderweg bij wouw stonden we in de file bleek later een auto uitgebrand te zijn. Dus wat later op de bestemming voor het aas maar toch uiteindelijk aangekomen kwam mevrouw van dixhoorn al naar ons toe. Het zeeaas zag er weer zoals gewoonlijk uitstekend uit en ook daar weer vriendelijk mensen. Toen Zijn we naar onze bestemming toe gereden en was weer deze keer Waarde om een poging te gaan wagen op de tong. Wij waren deze keer maar met ze twee en de dijk voor ons helemaal alleen, De hengel gereed gezet en als onderlijn gebruikte eerst twee rode afhouders met gekleurde kralen er op . En daarna de pieren er aan en richting het zilte nat toegegooid ook was het water net aan het opkomen.

Toen ik me tweede hengel gereed wilde maken zei me Maat beet joch en vertelde ik tegen hem geen grapje hoor.Had hij toch gelijk toen ik keek want die trok toen hard en haalde ik op een bot van 28 cm er aan.

De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde

Dat was snel en dit na 5 min en ook dit gaf ons moed om wat meer te gaan vangen. Bleek ik een geephengel mee had genomen in plaats van de andere heb ik deze toch maar klaar gezet met een klein loodje er aan als onderlijn dwarrellijn en die daarna toen het water wat hoog was deze dichtbij gegooid. Op een afstand van tussen de 40 -50 meter van de kant. bleek later de goede keuze te zijn want met de geep hengel heb ik daarmee drie vissen gevangen.

De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde

Hoe raar kan het lopen en mij vismaat Johan na zowat 3 uurtjes uiteindelijk ook zijn visje te pakken.

De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde

De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde

De Zeehondetemmer en ut Boske aan Waarde

We hebben gevist van 17:40 tot en met 22:30 en wat opviel de vissen zijn in het licht gevangen en in het donker helemaal niks geen tong of bot welgeteld een beet gehad nog. En besloten om toen de stoppen en de spullen opgeruimd en naar huis terug gereden.

Wij hebben weer plezier gehad en onder genot een lekker pintje samen gedronken. En heb Ik deze keer van hem gewonnen met 4-2 want was dit lang geleden en gaf hij me een hand proficiat Maat het was je gegund.

De zeehondetemmer en Joske ut Boske.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 30, 2013

  Antwoord

  Mooi verhaal en prachtige foto’s Nico en Johan!

  Groetjes peter

 2. Werner R. > augustus 30, 2013

  Antwoord

  Hey manne,

  Weer een leuke vissessie gehad, je hoeft niet veel te vangen om een leuke avond te hebben he!

  groeten Werner R.

 3. Zeehondetemmer > augustus 31, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter en Werner R bedankt voor jullie reactie hier op.

  Gr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *