Home Gastvissers Dobberen met Maup deel 2

Dobberen met Maup deel 2

Advertenties


Hoi Peter,

Hier nog het vervolgstukje van het vissen met de steurgarnaaltjes,Ik ben de 26ste en gisteren 29-04 nog een paar uurtjes wezen vissen.om een lang verhaal kort te maken. Heel veel kleine zeebaars van formaat voorn op de zesentwintigste april,ik denk een stuk of 30.

Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2

Gisteren besloot ik naar een stek te gaan op het Calandkanaal,waar ik vorig jaar mijn grootste baarzen gevangen had.Het was hoog water toen ik er kwam, dus best lastig om op de schuine helling te vissen, maar na een uurtje gevist te hebben zonder aanbeten besloten terug te gaan naar de stek van voorgaande keren.Heel veel steurtjes had ik niet meer, ik schat een stuk of dertig. Op de terugweg stonden langs de waterwegkant op de landtong best veel vissers,wellicht word ook daar wel een vissie gevangen.Aangekomen op mijn favoriete dobberstek was het direkt weer raak,iedere worp beet en soms was je garnaal weg of had je de vis en garnaal nog.

Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2

Met sommige garnalen heb ik wel drie baarsjes gevangen.

Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2

Helaas waren er weer geen maatse vissen bij.Om 00:00 was al het aas op,maar omdat ik wist dat de vis er nu zat besloot ik onder de stenen wat krabjes te pakken en nog even door te gaan.

Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2 Debberen met Maup deel 2

Nu kon ik mooi vergelijken of het aas verschil zou maken.In eerste instantie leek het of de zeebaars(jes) geen zin in krab hadden,echter toen ik krab ging gebruiken van formaat vingernagel sloegen ze wel toe,en waren zelfs wat groter ook,helaas nog steeds niet aan de maat.

Het was weer een fijne avond,

iedereen de groetjes,Maup

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(fishguppy) > april 30, 2012

  Antwoord

  Maup, wat een aantallen weer!
  Bewaar de grote tot we samen gaan!

  Groetjes peter

 2. Jack > april 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup, je staat daar lekker te vissen, zoveel is zeker. Ik maak me zo de bedenking, zou groter aas niet meer in de smaak vallen van de grote jongens?

 3. maup > april 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Jack,

  bedankt voor jullie reaktie,en Peter we moeten dit inderdaad eens een keertje samen gaan doen,Om deze tijd zijn ze echt wild van de garnalen,en Jack op groter aas (krab) kreeg ik geen beet dus ik neem aan dat de grotere jongens er gewoon nog niet zijn.Wat vond je trouwens van mijn hengelkeuze (zie foto),speciaal voor jou op de kiek gezet HaHa.

  Groetjes Maup.

 4. willem(gaatvissen) > april 30, 2012

  Antwoord

  Geinig Maup,

  Dat zijn een hoop baarsjes, toch raar dat ze er bij Ter Heijde en Kijkduin nog niet zitten? Slim idee om verder te gaan met kleine krab.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *