Home Gastvissers Domburg met Peter en compagnon

Domburg met Peter en compagnon

Advertenties


Na aanleiding van je 2 succesvolle sessies voor de kust van Domburg begon het bij ons ook weer te kriebelen. Door tijdgebrek hebben we dit jaar nog niet met de boot op het zoute gevist. Na het checken van de wind/weersverwachting besloten om zaterdagavond/nacht de tong te gaan belagen.

Zaterdagochtend zijn we eerst naar Hoogerheide gereden voor een bezoek aan één van je sponsors hengelhuishuijgens. Een half uur later gingen we met 2 nieuwe Ugly sticks, 2 kilo aas en het nodige onderlijnenmateriaal weer naar buiten. Het was de eerste keer dat we hier kwamen, maar zeker niet de laatste. Het aas was dan ook van een perfecte kwaliteit! De rest van de dag rustig aan gedaan…..

Wat een hitte!!! Om 17:30 zijn we vanuit Dinteloord met een temperatuur van 35 graden richting Neeltje Jans gereden. Na een klein uurtje aangekomen kwamen we aan bij de helling met een heerlijke temperatuur van 26 graden. Na eerst wat gegeten te hebben, de boot klaar gemaakt voor het traileren. Rond de klok van 19:30 naar Domburg gevaren met een gangetje van zo’n 40 km per uur over een vlakke zee. Na een half uurtje varen kwamen we op de stek aan. Het hele strand stond zo ver je kon kijken vol met vissers.

Na het ankeren op ongeveer een 200 meter (schatting) van het strand konden we eindelijk beginnen met vissen. Mijn maat viste aan de kant van het strand en ik richting zee. Na een kwartiertje de eerste beet voor mijn maat wat resulteerde in een ondermaats tongetje. Niet veel later draaide hij een bot omhoog en aan zijn andere hengel wederom een ondermaatse tong. Aangezien de stroom er al ver uit was ben ik met een rolloodje gaan vissen wat me ook verschillende ondermaatse tongetjes opleverde.

Het was al bijna donker en vanuit het niets krijgt mijn maat een flinke tik op zijn hengel. De eerste maatse tong is een feit!! 31cm groot. Zou het dan nu los gaan…..? Na het keren van het tij de boot opnieuw geankerd en nu nog iets dichter bij de paalhoofden. De aanbeten gaan door maar bijna alles is ondermaats. Op een gegeven moment stroomt het zo hard dat 300 gram geankerd niet meer blijft liggen. We besluiten om even te stoppen met vissen totdat de stroom wat minder wordt. Na een klein uurtje kunnen we weer vissen en vangen regelmatig ondermaatse tong en een enkele maatse er tussen door.

Aangezien we beiden moe beginnen te worden besluiten we te stoppen en in het donker terug naar de helling te varen. Uiteindelijk sluiten we de sessie af met 3 maatse tongen en 15 ondermaatse voor mijn maat. Ikzelf moet het genoegen nemen met 1 maatse en 14 ondermaatse. Als ik terug kijk had ik op iets meer maatse tongen gerekend maar de omstandigheden hebben veel goed gemaakt. Heel de nacht in ons T-shirt gestaan onder een heldere hemel met de nodige vallende sterren.

Wat hebben we toch een mooie hobby.

Gr. Peter van Crugten

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  leuk verhaal, jammer dat jullie zo weinig maatse hadden, volgende keer beter.

  Mocht het alsnog lukken met de foto’s, stuur ze dan maar na!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *