Home Gastvissers Een dag met de mannen!

Een dag met de mannen!

Advertenties

 • He peter en andere guppy’s,

Eindelijk mochten we weer eens los, althans zo voelde het voor mij wel een beetje! Via een van de vriendjes van de strandprutsers/ de KiKa dag kwam ik een fileerworkshop tegen. Even een berichtje heen en weer en al snel mocht ik er een veiling item van maken maar helaas dit ging niet los.. ondertussen had ik al wel Gino en Stefan enthousiast gekregen en hebben we ons ingeschreven voor de workshop platvis fileren. Dit viel wel in een weekend dat ik ook de mannen zou hebben maar ik kreeg het voor elkaar om de jongens mee te nemen ( ze zouden kunnen helpen hier en daar) maarja een weekendje met de mannen is vissen dus al snel besloten om er eerst een dagje aan het Noordzeekanaal van te maken en dan door naar de workshop. Gino en Stefan wilde graag aansluiten dus dat was geregeld!

Hier toch al best een tijdje op moeten wachten, begon m’n enthousiasme al weer op te spelen en m’n praatjes vullen wel gaatjes, kreeg ik weer iemand om voor de KiKa stichting. Daarmee krijg ik een envelop in m’n handen geduwd met de boodschap: bied maar eens mee op een leuk ‘ iets’ voor de kinderen.. nu wil ik hier zelf niets beter van worden en vond ik dit heel erg lastig. Ik heb daarom bedacht om het ” Zeevisteam de Strandprutsers” de organisatie achter de hele dag en stichting, uit te dagen en de envelop te doneren voor een dagje met jongens en ik. Dit werd van harte aangenomen en zodoende kregen we nog een paar prutsers mee. Dit krijgt nog een extra dag. ….

Rond 10:00 kwam Gino bij ons voor nog even een bakkie en rond 10:30 zijn we vertrokken richting Velsen. Een ritje van 1,5 uur en we zouden er zijn. Onderweg hebben we ons helemaal, ( vooral de gene naast me) kapot geërgerd aan die Belg op de weg, man man man stuk voor stuk zijn het idioten en tot boven Amsterdam kwamen we ze tegen! Om 12:00 aangekomen op de beoogde stek ( Herman wildenberg) was ook al aangesloten maar hier stond een zeer pittige wind recht op kop, binnen 3 minuten was het koud .., gelukkig was hier al een van de harde kern van de Strandprutsers ( Peter odi, eind van deze dag werd hij een van m’n vrienden!!) aanwezig en die wist misschien nog wel iets te regelen????!;;;????

5 minuten later kwam er nog een auto aanrijden met 2 Strandprutsers ( Hans en Marc) en die namen ons mee naar een stek uit de wind. (Wel leuk om te vertellen, de eerste stek was die ene waar Kees ook die fantastische hamburgers weet te bemachtigen, laten die ons nou net beloofd zijn…) Een 10 minuten later aangekomen op de andere stek konden we gelukkig vrij snel aan de gang! En dat gebeurde! Een dikke wrakrat voor de mannen.

 

Niet veel later kreeg ook Marc beet en wist z’n visje te vangen, samen met de jongens even op de foto! Ook het eerste torretje was van de partij!

Vervolgens ging m’n telefoon want ook Stefan was in de buurt maar het was nogal een afgelegen plekje, navigatie kende het niet … ( Ik kan mij niet herinneren dat we een zak over ons hoofd moesten trekken maar wie weet ..) Stefan was er ook en nu zouden we eens kunnen genieten met de guppy’s we waren weer compleet! En dit ging best aardig! Bolken en bolken kwamen binnen tot een 29 cm, alleen bij Gino en Herman bleef het stil. Tot Gino een klusje schar tegen kwam en toch de nul ging, Herman bleef nog op een 20-0 achter staan… Maar de lol was er niet minder om.

Stefan kreeg een hele mooie rammel maar vlak voor de kant, helaas kwijt….. Hij bleef hier even zuur over maar dit kon niet heel lang blijven! Niet veel later een mindere rammel maar wel een torretje op de kant!

O

Ondertussen kwam ook Gino op gang en wist de eerste scharren te vangen! Iedereen van de nul…. Behalve Herman..

Ondertussen waren we Peter kwijt.. we dachten dat hij misschien vertrokken was naar huis… Hij was van te voren nogal vol over zichzelf en had hamburgers beloofd voor de winnaar…. Meneer kwam een kwartier later aanlopen met een tas vol hamburgers voor ons allemaal! ( He we waren met 10 man onder tussen, goud die vent!) Ff lekker eten tussendoor!

De Burgers net weg en Hans krijgt een mooie rammel en weet er een leuk gulletje uit te trekken! Even samen met de mannen poseren.

Bredt mocht hem meenemen voor de avond en wilde uiteraard nog wel even poseren!

Ondertussen was het eigenlijk al de hoogste tijd geworden om de boel op te ruimen en door te gaan naar de workshop. De jongens hadden ondertussen al een flinke zak grote, dikke bolken gevangen en een paar mooie wijtingen, die zouden ze vanavond op de workshop mogen fileren. Of Herman moet zijn eerste vis nog vangen! En dat deed hij! Op de laatste draai een steenbolk van 32 cm! Ze worden hier nog een stuk groter maar hier moest hij het mee doen!

Hier moesten we het maar mee doen, de jongens een tas vol dikke bolken, een paar wijtingen, een paar schar en een gulletje. En Gino een paar scharren voor de pan. Spullen ruimen en door. Een kwartiertje door en we kwamen aan bij de zaak waar we de workshop mochten gaan volbrengen.

We werden hartelijk ontvangen, bakje koffie, thee, fris of een biertje en dan nog even ouwehoeren tot we zouden los gaan bij John Willems ,( visling.nl mag best genoemd worden vind ik) verschillende mensen met allerlei verschillende redenen om deel te nemen aan de workshop.

Van visser tot hobby kok en weer tot iemand die gewoon alles wil weten.. alles kan en voor niemand is er een drempel te hoog of te laag! Met het enthousiasme wat John erin gooit, krijgt hij iedereen aan het mes en die in de vis! We hebben vanavond de ‘ platvis’ schol in 2e, schar in 4e, tong in 4e en dorade in 2e. Dit zijn de begin voorschriften over hoe en wat te fileren maar geloof mij dat er nog zo een bak informatie bij kwam over hoe het te doen van vangen tot schoonmaak en koelkast tot ontdooien,en dan van bakken tot de rest stukjes tot een mooie bouillon. Hij kan je alles vertellen! Geniet nog maar van een paar leuke plaatjes! Wij hebben een geweldige dag gehad met een berg vis en heel veel kennis gingen wij weer naar huis!

 

 

Groeten, Jeff, bredt, Rex , Stefan en Gino

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > mei 2, 2022

  Antwoord

  Ha Jeff, allereerst weer een prachtige omschreven dag met de kids en een paar van je inmiddels erg grote vriendengroep, chapeau!!!
  Moet een leuke ervaring zijn geweest, het nzk en een workshop fileren, samen met de groep.
  En nu ga ik eindelijk eens vissen, pfff

  Grtjes Peter

 2. Leen > mei 2, 2022

  Antwoord

  Dat was vast een leuke dag met de hele ploeg
  Groeten,leen

 3. ies > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff en consorten, wederom een heerlijk geschreven stuk, van een heel mooie dag aan de waterkant en in de fileer ruimte. Er is toch leuk vis gevangen en nu ook nog eens onder vakkundige begeleiding gefileerd. Veel succes bij de volgende sessie.
  Groetjes Ies

 4. Stefan Groenheide > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff, je hebt de leuke dag weer perfect omschreven, wat een sympathieke mannen hebben we weer leren kennen zeg, die strandprutsers! En top dat ze deze stek met ons wilden delen!
  De workshop fileren was voor mij erg leerzaam en veel nieuwe weetjes te weten gekomen, nu snel en vaak in de praktijk brengen! We hadden een leuke club om ons heen en Bredt en Rex hebben zich ook prima vermaakt, wat een energie hebben die mannen hé!?
  Gino bleek van meet af aan een natuurtalent, leek net of ie al jaren platvis fileerde!
  Een heerlijke dag, hopelijk kunnen we nog een keer met de strandprutsers afspreken op 1 van onze stekken?
  Groeten, Stefan

 5. gino > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  je hebt onze dag echt mooi omschreven hoor . De mannen van de Strandprutsers zijn topkerels en allen even vriendelijk en behulpzaam toch ! We hadden idd een echt leuke dag met een topevent het fileren bij Visling.nl was echt prachtig om eens te doen en was een gezellige boel wat wil met als leermeester en echt toffe kerel als John en natuurlijk zijn helpers niet te vergeten en zijn vrouw die voor een natje zorgde en de vis mooi verpakte. Topservice en een geweldige afsluiter van de dag. De visdag zelf was wat jammer ik had wat meer vis verwacht maarja het is niet anders. En kja die belgen allemaal op de weg wat komen die hier eigenlijk zoeken….waarschijnlijk willen die ook wel eens op een echte weg rijden ipv in Belgie van de ene naar de andere put tot botsen haaaaaaaaaaaaaaaa.
  En nu eerst Denemarken joepie

  grtjs Gino

 6. Michel > mei 2, 2022

  Antwoord

  Prachtig verhaal.
  Was er graag bij geweest

 7. Nico > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids. Wat een mooie foto’s genomen van je jullie vissessie en ook een leuk verslagje er bij. En met verschillende vissen er op en dan is het helemaal compleet. Succes voor de volgende trip alvast.

  Groetjes. Nico

 8. Jack Jozen > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en de Rest.
  Wat een totale super dag is dat geweest prachtig omschreven en hele mooie vis vangsten dat is de hele dag genieten geweest voor iedereen en met fileren niemand geen sneetje in de vingers ? Op naar de volgende sessie en Gino een hele goeie vangst in Denemarken ik had net een bekende visser op beeld vanuit Denemarken scharren 34 tot 35 cm,dus jij ook goede vangst .
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > mei 2, 2022

  Antwoord

  Ha Jeff en de rest
  Prachtige dag hebben jullie gehad met een mooie afsluiting. Zo zie je dat je nooit te oud bent om wat te leren. Mooi verslag er van en nu op maar de volgende. Gino , fijne vakantie en sleur ze er uit he .
  Groet Eldert

 10. Gino > mei 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Jack en Eldert,

  Ja die had ik ook in beeld vanuit Denemarken, hèhè.
  Bedankt je hoort nog van men avonturen daar.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *