Home Gastvissers Een weekje vakantie

Een weekje vakantie

Advertenties

Hé Peter en andere guppy’s,

 

Het eerste weekje vakantie stond gelukkig weer voor de deur. We zouden een weekje ertussenuit gaan met de vouwwagen. M’n meisje had wat geboekt en ik vergeet altijd waar we naar toe gaan en zodoende is het altijd weer een verrassing! Hahaha. Het werd Lanaken, België. En ze had wel een heel mooi plekje geregeld op een 15 meter van het water! Een geweldige vrouw is het! En uiteraard ging er ook een hengeltje mee.

 

Een klein lokvoertje met wat made, mais en pellets. De hengels ( 4 delige reishengeltjes met een werpgewicht tussen de 1 en 8 gram) lekker makkelijk mee te nemen en je kunt er altijd mee uit de voeten. Het duurde niet heel lang of ik kreeg beet, de slip gierde als een malle… Wat is dat? Ik had een voorn of brasem verwacht maar dit moest wel een karpertje zijn! Ik ben er zeker een 20 minuten mee bezig geweest en al hier en daar een glimp kunnen zien van de vis, t is een mooie! Eindelijk komt ze dan onder de kant en past ze niet in het schepnet .. nouja een beetje creatief zijn, de kop erin en de staart maar ondersteunen. Een hele mooie spiegel karper! Even poseren met de jongens.

 

En ze kreeg haar vrijheid weer terug. Na het eten nog eventjes een uurtje proberen en weer een leuke karper die m’n aasje wist te vinden, dit keer een schubkarpertje

Paste gelukkig al wel iets beter in het netje maar het hield niet over.. heerlijke sport op het lichte materiaal!

De dagen erna nog verschillende keren eventjes een uurtje gevist maar ook lekker gewandeld en ook nog op de ” blote kakken” zou het mooiste blote voeten pad zijn in Europa, nou dat geloof ik graag! Echt geweldig om te zien en te doen.

Maar goed om jullie nu helemaal te overspoelen met alle vakantie kliekjes hahaha, er werd uiteraard ook nog wel wat gevist. Hier en daar nog eens een uurtje gaan zitten en de nodige karpertjes en brasems gevangen, ook erg gaaf om te zien hoe ook Ferde z’n mannetje staat bij het drillen van de verschillende brasems!

We zouden deze week van maandag tot en met zondag gaan maar na een paar dagen 20 graden en de nodige kilometers waren we eigenlijk al weer helemaal opgeladen. Ook zou er zaterdag kans zijn op een buitje en dan is het al een drama met de vouwwagen inpakken, we zijn vrijdag weer vertrokken naar huis. Ik moet zeggen het zoute begon toch ook al weer erg te lonken ( zeker na de berichten van Stefan) en mocht ik op zaterdagavond nog wel eventjes gaan vissen van m’n meisje. Uiteraard wilde de Dre maar weer wat graag mee!

Ik bedacht me wel om lekker makkelijk naar de Westerschelde te rijden en stiekem hoop op het eerste tongetje. Rond 19:00 aangekomen en niet veel later lagen de lijnen er in. Het duurde niet heel erg lang of de eerste rammeltjes lieten zich zien, nog even wachten maar na een minuut of vijf was m’n geduld op en ben maar eens gaan kijken, het eerste scholletje was een feit!

André was er maar al te blij mee en wilde wel even ” proeven”…. Na de kus van Dre mocht deze weer zwemmen. De andere hengel bracht ook vis, nouja vis .. een botje wat zo verliefd was geworden op de kralen dat ie er boven op is gaan leggen en de haak dan ook niet in z’n bek maar flank zat.

Vervolgens werd het taai, heel erg taai. Uren naar een paar hengeltoppen zitten staren die geen enkel teken van onderwater leven gaven. Het was rond 22:15 voor er weer een beetje beweging kwam maar deze wist ik niet te verzilveren. Pas rond 23:20 weer een rammeltje en deze wist ik wel om te zetten in vis en ook het tweede scholletje van de avond mocht ik noteren.

De andere hengel gaf ook wat tikjes bij het nemen van de foto’s en helaas was het een paling die zojuist was begonnen een net te boeten van m’n onderlijn… Totaal naar de kl@€&*! Helaas, dat hoort erbij. Zo hebben we thuis weer wat te doen. Een 15 later weer een rammel en ook dit was weer een netten boeter. Hier geen foto’s van genomen, het was al een drama opzich🙈🙈

Ik ben nog blijven zitten tot 0:45 maar geen beweging meer gehad. Helaas de tong nog niet kunnen pakken maar na een weekje vakantie weer helemaal opgeladen om er weer twee weekjes tegenaan te gaan en dan weer te vertrekken met de vouwwagen! Een paar dagen met alleen de jongens opstap, dat tripje wel door mij geboekt en met, ja je raad het misschien niet maar een visvijvertje op de camping!🤣😁🤭 Ook dan zullen we nog wel een dagje aan het zoute belanden denk ik zo.

Allemaal heel veel succes en rammelende toppen!

Jeff, lieselotte, Ferde en boet

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff en Leuk gezin, erg leuk om te lezen en een paar geweldig mooie foto’s gemaakt en wat jammer dat we nog moeten wachten op jouw eerste tongen, had ze eigenlijk ook wel eerder verwacht daar, of zou het misschien weer hetzelfde zijn, als vorig jaar, tot augustus 1 verdwaalde tong en dan ineens, bingo?

  Lanaken is een erg bekende plaats voor mij, toen onze kinderen nog ukkies waren, genoten we daar elke zomer van 1 of 2 weken op de Sonnevijver, wat wij toen helemaal geweldig vonden.

  Hopelijk vang je snel je Tong en hopelijk wat maatse schollen!

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hoi.Jeff Wat een prachtige foto,s genomen van twee vissessie. En zo te zien is het goed gelukt. En voor de volgende keer weer succes toegewenst aan het buitenwater. Groetjes. Nico

 3. Kees Michielsen > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Leest weer lekker weg en mooie foto’s ook 🙂
  Dat blotevoetenpad mogen ze wel een andere naam geven als ik de foto’s bekijk…
  Dat je nog geen tong gevangen hebt is jammer maar dan kunnen ze nog ff doorgroeien, elk nadeel hep z’n voordeel zullen we maar zeggen..
  Groeten en misschien tot ziens aan de waterkant 🙂
  Kees.

 4. Stefan Groenheide > mei 8, 2022

  Antwoord

  Geef Jeff een stukje water en een hengel en hij sleept ze eruit, schepnet te klein maakt niet uit, al moet ie het water in… Zo te zien een heerlijk weekje vakantie en lekker de batterij weer opgeladen! Jammer dat de vangsten in de Schelde wat achterblijven, blij dat ik vd week voor het nzk heb gekozen, toch een beetje vergelijkbaar water.
  Ik sluit me verder bij Kees aan, de tong zal wat groeien en worden over een paar weken maats als we ze eruit sleuren!
  Groeten, Stefan

 5. Eldert > mei 8, 2022

  Antwoord

  Ha Jeff
  Mooi weekje achter de rug man. Dat is nog eens de batterij opladen. De vangsten moeten nu wel gaan aantrekken op het zoute lijkt mij. Dus laat het maar weer snel weekend worden. Succes de volgende ronde .
  Groet Eldert

 6. ies > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff en Familie, wat een heerlijk verslag weer, dit is waarom er vakanties zijn. Samen met moeder de vrouw de kinderen blij maken is helemaal top. Het plezier straalt weer van de foto’s af en het weer zat ook mooi mee. dat je daar bij zelf ook nog leuk in gevecht was met de karpers is dan de kers op de taart. Na de vakantie dan nog even het zoute opsnuiven is ook lekker maar jammer dat de lappen van tongen er nog niet zijn. Voor je volgende sessie dan ook rammelende toppen en een pannetje bakvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Gino > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en familie,

  Je heb er een mooie vakantie opzitten met lekker weer natuurlijk.
  Mooi visjes gevangen dat heeft het vrouwtje goed geregeld toch.
  Die voeten zagen die er zo al uit of is dat enkel van het pad🤭😂
  Die tongen wachten nog tot ik terug ben, haha… Het blijft vissen man.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 8. Jack Jozen > mei 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en de Kroost .
  Mooi een weekje vakantie die hebben jullie op een mooie manier ingevuld en als je die snoetjes ziet hoe dat die genieten dan doe dat zelf ook he .Als je daar later op terug kijkt als jullie samen weer aan het vissen zijn en jou Rooie Baard inmiddels Grijs geworden dan zul je wel terug denken dat was ook een mooie tijd ,en op naar de volgende sessie

  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *