Home Visgids Oosterschelde Einde seizoen Hans

Einde seizoen Hans

Advertenties


Hallo Peter en Medevissers, Net als Jack, Mario, Mick en Sjaak ben ik er ook achter dat we moeten stoppen met de zeebaars, er wordt links en rechts nog wel gevangen hoor, maar toch niet meer in grote getallen en na zo’n verwende zomer als dat ik nu heb gehad heb ik het mooiste wel gehad. Daarnaast moet er thuis nog behoorlijk wat geklust worden. We maken ons voorzichtig op voor de Scharren, want dat is toch ook een leuke bezigheid. Op de Oosterschelde wordt al leuk gevangen, ik denk over een weekje of 3 toch te kunnen beginnen aan die felle rakkers. Ik kijk terug op een zeer mooi Zeebaars seizoen waarbij ik het moest hebben van de grote getallen en niet van de maat. Ik heb weken gehad van 100 stuks per persoon en dan varierend van goed maatse vissen tot +- 45 cm. Echt hele grote heb ik niet gevangen. Zeg maar tussen de 2 en 3 kg kan ik ze op 2 handen tellen. Dat zit hem vooral ook in de methodiek die wij hanteerden en de regio waar we hebben gevist. We vissen voornamelijk met Shadjes en Pluggen waarbij de Shad (Roze GT 9 van Delalande) toch vollop favoriet was. Later in het seizoen werd de plug steeds beter en dan met name de Pointer, Sammy en Flash Minnow van Lucky Craft, de X-Rap en Max Rap van Rapala, en de Dog X, Edonis en Zonk 130 van Megabass. Dit gehele assortiment is verkrijgbaar bij www.Hengelsportvanderpoel in Yerseke, die ook deze winter deze voorraad op peil gaat houden zodat er in de winter voorzichtig gesprokkeld kan worden door de vissers, want wees eerlijk het zijn op gebied van pluggen toch altijd behoorlijke uitgaven, maar als je dat een beetje verspreidt over het hele jaar is dat goed te doen. Als Prostaffer van St.Croix en huisfieldtester van van der Poel heb ik voor volgende jaar mijn oog al laten vallen op één van de paradepaardjes uit de spinhengelserie van St.Croix en dat is de “Legend Elite”. Deze zou mijn plezier die ik aan de “Avid serie” moeten overtreffen. Uiteraard komt er na enige tijd daarmee te hebben gevist een verslage van. Ik dank mijn maten voor het meevissen op de boot en kant en kijk terug op vele gezellige en vruchtbare avonden en nachten. Binnenkort doen we mee aan een wedstrijdje van www.zeevissport, dus daar zullen wij elkaar weer treffen. Het is voor mij 3 jaar geleden dat ik aan het strand heb gevist, dus dat wordt weer effe wennen, maar ga voor maximaal resultaat.

Tot ziens/horens,

Groetjes, Hans van Burg

Prostaff St.Croix

www.hengelsportvanderpoel.nl

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *