Home Gastvissers Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste Fishguppyers

Op 2 dagen na was het precies een maand geleden  dat  ik  gevist had. John had 2 weken geleden deze avond al voor mij ingepland om samen weer eens te gaan vissen.  En daarna hoorde ik niks meer van John. Tot afgelopen  woensdag met de mededeling  dat hij niet kon ivm familieomstandigheden.  Jammer , dan ga ik alleen. Dennis nog even geappt maar die was te druk met werk dus die kon ook niet.

Tot gisteren 15.00 uur , ineens John . Ga jij nog vissen? Ja. Oke en hij was in de gelegenheid  om ook te gaan dus samen afgesproken  . En zo was het rond 20.00 uur dat we aan de waterkant stonden. Dennis kwam ook nog even kijken en had maar gelijk een zak kibbeling  mee genomen mocht het geval zo zijn dat als we niks vangen toch alvast vis kunnen eten. Nou , die zak was gauw leeg . En dat terwijl we nog niet wisten of we wat zouden vangen. De berichten zijn slecht maar daar moet je niet voor thuis blijven vind ik. De buurman had nog wel gevraagd of ik voetbal kwam kijken maar deze visavond stond gepland dus……..

het was rond half  9 dat we aan het vissen waren.

Duurde niet lang of ik had het eerste botje te pakken.

Even later een harde knal met het ingooien,  ik deed echt niks verkeerd,  en daar lag het bovenste deel van mijn grauvell  in het water.  Net boven de bus afgebroken  . Mijn geliefde  hengel die ik nog maar pas had total loss.

Dus bij deze een oproep …. als er iemand is met een grauvell  vertix  emotion  4.50 die ook kapot is maar waar het bovenste deel nog goed van is,  of die dan met mij contact  wil opnemen. Gelukkig  had ik nog een reservehengel bij me .

Even later hoorde ik John kreunen …. ik heb wat groots . Zeebaars? Paling? Maar nee , een hele grote winde kwam aan het oppervlak. Helaas geen foto maar het was er wel een van een paar kilo. Even later een paling van rond de 35 cm en toen werd het even stil.

Rond een uur of 10 haalde John weer een paling op de kant , man man wat een bakbeest. Zo had ik ze al lang niet meer gezien , zelfs bij de visboer niet. Opgemeten en die was 74 cm.

En toen werd het donker en jawel hoor , de bekende tongenbeet. Ga het dan toch gebeuren? Ja, een mooie tong van precies 30 cm was een feit . 2 juli en de 0 is weg.

John had er toen ook al eentje maar dat was nog een baby . En een half uur  later  weer een tong , deze was 29 en later volgde er nog een van 28 en nog een van net 20.

John had er 2 waarvan de grootste 33 cm was. Al bij al hebben wij heerlijk gevist met alles in totaal samen 5 mooie maatse tongen , 3 kleine , John 2 palingen , 8 botten en een winde.

Voor ons was het een geslaagde avond . Heerlijk weer , een boel gezelligheid en vis op de kant. Daar kan een avondje voetbal niet tegenop.

Fishguppyers,  ga vissen , thuis vang je ze niet.

 

Groet Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, heel leuk verslag, met wat vis en de ergste nachtmerrie van elke visser, je favoriete hengel kapot, wat alles minder leuk maakt.
  Wat is er aan de hand dit jaar? Vorig jaar had ik op mijn slechtste avond 7 maatse tongen en 4 zeebaarzen, waarvan 1 aan de maat, maar als je dit jaar ziet. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het aan Cadzand en Zeebrugge gesteld is met de tongvangsten, nog niks over gehoord of gelezen?
  Maar jullie hebben een gezellige en leuke avond gehad en dan kan wat minder vis de pret niet drukken!
  Voor de grootste tong, wacht ik tot 35cm bereikt is en de grootste tot nu toe, van Jack Jozen met 31 cm, onthoud ik.

  Groetjes Peter

 2. Leen > juli 3, 2021

  Antwoord

  Dat is balen van je hengel
  Ik had het een paar weken terug
  Maar je heb toch nog lekker gevangen
  Groetjes

 3. Gino > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Toch mooi wat vis aan de kant nog niet de aantal die je zou verwachten maar je hebt tong 👍.
  Leuke avond gehad dat is ook belangrijk toch.
  Dan enkel de pech met je favoriete hengel dat is balen man!
  Kan je er niet mee naar de winkel omdat je zei dat hij nog niet oud is?? Je kan maar proberen hé.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Eldert > juli 3, 2021

  Antwoord

  Helaas Gino , ik heb hem 2e hands overgenomen van iemand via MP. Sja, dat is het risico.
  Groet Eldert

 5. Jack Jozen > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert je hebt er een mooi verslag van gemaakt toch nog een mooi panneke tong ,een vriend van mij stond naast jullie met zijn vrouw die is benieuwd hoe lang jullie nog door gevist hebt die hadden minder vis dan jullie die zijn eerder naar huis gegaan die vonden het te druk worden veul groetjes Jack,.

 6. Stefan Groenheide > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert, je bent lekker bezig geweest man. Toch een aardige klus vis gevangen, mooi hoor!
  Groeten, Stefan

 7. Eldert > juli 3, 2021

  Antwoord

  Ha Jack
  Dat waren de mensen uit Roosendaal? John heeft daar een praatje mee gemaakt . Die heeft voor zulk soort dingen meestal meer tijd dan ik. 🤭
  Wij zijn rond half 2 gestopt.

 8. Hugo > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Toch mooi wat tong gevangen man, en wat een beest die paling en zeggen dat er een meeneem verbod is voor paling!! overal wordt paling gevangen. Heb gisteren ook gevist aan de waterweg (verslag is in de maak).
  Het was een lekker weertje om te vissen maar het is echt zoeken om wat tong bij elkaar te vissen. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Nico > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jammer van je hengel hoop dat er iemand is die dat stuk voor je heeft. En dan ook nog een maaltje vis gevangen vooral die Tong. En dan ook nog paling en dan zeggen ze dat het slecht gesteld hier mee is. Jij heb er in ieder geval een mooi verslag er van gemaakt. En ook met mooie foto’s er bij. Voor de volgende keer rammelende toppen toegewenst alvast.

  De Groetjes. De Zeehondentemmer.

 10. Henry > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Een prachtig verslag van jullie leuke visavond. Na het lezen van de laatste vangstberichten hebben jullie inderdaad prima gevangen, Zo te lezen hebben jullie niet veel last gehad van meneer en mevrouw krab die tijdens een vissessie wel eens heel vervelend kunnen zijn. Een hengel doormidden gooien is een nachtmerrie voor iedere visser maar als je een hengel 2e hands koopt is dat risico natuurlijk aanmerkelijk groter, je weet immers niet hoe de vorige eigenaar met z’n spullen is omgegaan maar het is natuurlijk wel K.T !!
  Jullie hebben toch ‘n lekker maaltje tong gevangen,Chapeau en, Smakelijk eten.
  Voor jullie volgende visserij, veel plezier en goede vangst.

  Groetjes, Henry

 11. ies > juli 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Blij te horen dat jullie toch nog een leuke vissessie gehad hebben na zo’n domper als hengelbreuk en hoewel de tong er nog niet volop wil azen toch een maaltje bij elkaar gesprokkeld . Het verslag en foto’s zien er weer top uit en nu maar hopen dat de vangsten verder aantrekken
  Groetjes Ies

 12. Jeff > juli 4, 2021

  Antwoord

  Hé eldert,

  Jullie hebben er toch weer een paar voor de pan! Lekker hoor!

  Succes voor de volgende sessie.

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.