Home Belangrijke mededelingen Emmer druppelt vol

Emmer druppelt vol

Advertenties

Beste visvrienden,

een tijdje geleden vroeg een van onze Fishguppy’s me privé, of het allemaal wel goed ging en of ik misschien een beetje misnoegd was en dat werd door mij stellig ontkent, nee dat was niet zo, maar toen zat ik nog in de ontkennende fase en inmiddels ben ik met regelmaat behoorlijk gefrustreerd en betwijfel ik of ik hier wel mee door wil blijven gaan? Voorlopig in ieder geval nog wel, ik heb prijzen belooft en daar houd ik me aan. Nu is mij ook weleens wat belooft, wat ik niet altijd gekregen heb, maar ik zit niet zo in elkaar!

Zal even een paar dingen uitleggen, er is een heel stugge samenwerking met onze webmaster in Mexico. Als ik iets vraag, krijg ik bijna altijd te horen “hier ontzettend druk” en vervolgens hoor ik niks meer en na 2 keer vragen geef ik het op! Je zou toch veronderstellen, dat hij er dan zelf later op terug komt, nee nooit! Wel krijg ik een tijd geleden terwijl ik op vakantie ben een mail toegestuurd vanuit Mexico, dit moet wel betaald worden, Paul schrijft, ik was in de veronderstelling dat ik de oude site had afgemeld, maar had ik dus niet gedaan en dan mag ik 60 Euro betalen, het is geen reuze bedrag, maar toch…., anders zou onze Fishguppy Domijnnaam verdwijnen!

Je helpt iemand, die telkens achter zijn rug word uitgelachen, omdat ze nooit tong vangen en dan vangen ze tong en vervolgens krijg ik een dolksteek in mijn rug.

Dan nog de reacties, die bij sommige mensen eenrichtingsverkeer is, ik kan er allemaal niet zo goed tegen!

Afgelopen jaar zijn 2 zussen van mij overleden, waarvan een slechts enkele jaren ouder dan ikzelf, met een donornier, net als ik, aan de gevolgen van kanker, waarschijnlijk door de afstotingsmedicatie.

Dit zijn maar een paar kleine dingetjes, maar het gevolg is dat ik er nachten van wakker lig, omdat ik een heel emotioneel mens ben, maar ook een flapuit, wat niet altijd door iedereen gewaardeerd kan worden.

Vissen staat momenteel op een klein pitje, héél klein, niet dus, zin ontbreekt totaal en mijn vriezer is nog te goed gevuld, met tong schar en wijting en dat is het voordeel van de vel aan de vis laten en alleen de ingewanden verwijderen voor je hem invriest, dan kan je hem gemakkelijk meer dan een jaar bewaren omdat hij zo niet droog vriest! Vroeger was bij mij de visdrang ook heel hoog, maar nu ik de 60 gepasseerd ben, doe ik het rustig aan en vis alleen nog voor de pan en hoef niet persé iedere week te vissen.

Momenteel heb ik alleen zin in lange wandelingen maken en vakantie vieren samen met mijn vrouw. Ook is de zin om naar Denemarken te gaan weer ontzettend toegenomen en we hadden al bijna 2 vakanties geboekt, maar helaas staan ze even in de wacht door het wispelturige coronavirus, wat vooral veroorzaakt word door mensen die er niet in geloven en onvoorzichtige jongeren.

Ik kan alleen maar hopen dat Paul, heel snel de beloofde pagina schrijft, zodat iedere schrijver zelf zijn verslag en foto’s kan plaatsen? Hoef ik ze enkel maar goed te keuren en voor diegene die hier problemen mee hebben, kan het altijd op de oude manier, als het moet en zolang ik het nog doe!

Dat zou een stuk meer rust geven en dan komt misschien de zin om te vissen en te schrijven weer terug. Ik weet eigenlijk wel zeker, als mijn vriezer bijna leeg is, het vissen samen met mijn makker Frank, weer zal gebeuren en ook samen naar Denemarken, omdat er niets boven een goede begripvolle vismaat gaat, waar je mee kan lezen en schrijven!

Ik heb mijn hart gelucht en hopelijk gaat het goed voelen. Mensen, pluk de dag, voor je het weet is het over!

Groetjes Peter(Fishguppy)

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

22 reacties

 1. jeff > juli 19, 2021

  Antwoord

  kop op vent!

  het is niet altijd zo als we zouden willen of verwachten, bij de pakken neer gaan zitten word je over het algemeen niet beter van..
  soms is het inderdaad erg moeilijk om er uit te komen en de zin en drive weer terug te vinden, toch maar door de zure appel heen en genieten van wat er allemaal leuk is en kan.
  qua visserij is het allemaal niet zoals we zouden willen, daarvoor hoef je nu je bed niet uit te komen maar de dromen/plannen voor de toekomst zijn toch een drijfveer om door te pakken, alles in gereedheid te brengen.

  ik merk dat wij af en toe ook zeker niet op een lijn zitten, tja mensen verschillen. niet dat we gelijk een hekel aan elkaar hebben, dagelijks bij elkaar op de lip zou wel botsen ben ik bang.
  zo vis ik graag met mensen die dezelfde eigenwijsheid hebben als ik, een visje op de kant is al genoeg ( natuurlijk een emmer vol is beter) maar geen must, als het maar gezellig is.

  nogmaals zet hem op en weet je plezier weer terug te vinden!

  ps: het is van mij geen onwil om met je te gaan vissen of na wat krijgen van informatie te bedanken voor je service! ik laat je gewoon even met rust. je hebt mn nummer, mocht het weer beginnen te kriebelen weet je mij te vinden

 2. Peter de V > juli 19, 2021

  Antwoord

  Peter
  Hier in Drenthe zegt men dan: kop d’r veur
  Oftewel: laat je niet gek maken.
  Ik spreek nu voor mezelf maar zoals ik het inschat zijn er op fishguppy mensen die voor je klaar staan met net wat nodig is.
  Ik ben nieuw hier, ik ken je niet maar luisteren kan ik verrekte goed.
  Bellen mag je altijd.

 3. henk 1 van de drie limburgers > juli 19, 2021

  Antwoord

  hallo peter
  als iets van dit verhaal betrekking heeft op mij
  zou ik graag willen dat je mij belde zodat we er over kunnen spreken
  mailen is nooit een goed idee ,omdat papier geen emoties kent ,en er vaak dingen anders gelezen worden dan ze bedoeld zijn
  zoals dit bij de vorige waarschijnlijk is gebeurd

  groet henk 1 van de drie limburgers

 4. Gino > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weet zeker dat je niet bij de pakken gaat blijven zitten, dat heb je al gedaan door andere dingen te doen die leuk vind het wandelen bijvoorbeeld 👍. Wandelen is ook een manier om wat rust te vinden en het hoofd leeg te maken!
  Wat het vissen betreft dat komt heus nog wel terug als je alles een beetje een plaatsje heb hunnen geven. Je beste makker Frank zal je hier wel bij helpen hoor… een mens heeft eigenlijk maar 1 zo een vriend nodig waar je alles mee kan delen in goede en kwade dagen!!
  Ik zou me niet te druk maken over de site al is het je levenswerk geworden natuurlijk en je wil natuurlijk altijd vooruit en verbetering aanbrengen wat prima is hoor… maarja het loopt niet altijd zoals je het wil.

  Naasten verliezen is nooit fijn en wens je ook niemand toe… bij deze nog veel sterkte met de verwerking.
  Als er nog iets is je weet me te vinden hé.
  Wij hebben nog een afspraak staan maar is tijdens corona in het water gevallen… deze komt nog wel mag ik hopen??
  Kop op Peter en gaan met die banaan zou ik zeggen👍😂

  Grtjs Gino

 5. Hugo > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hè Peter,
  Het leven is een vat emotie dat soms overloopt, maar daar moeten we ons tegen kunnen verzetten wat niet altijd makkelijk is. Ik kijk ook op verschillende sites en zie wat daar op gebeurd, maar daar doet ieder natuurlijk zijn goesting mee. Spijtig om te lezen dat je 2 zussen hebt verloren in korte tijd gecondoleerd man dat zijn harde dompers om te verwerken, maar het leven gaat verder hoe moeilijk het soms is. We kennen elkaar nu een paar jaar en zijn elkaar 2 maal aan het water tegengekomen, en ik kan alleen maar bevestigen dat jij ne toffe pee bent zeggen ze in België, je staat altijd klaar om iedereen te helpen en bij te sturen dat kan niet van iedereen gezegd worden vind ik dan persoonlijk. Je bent iemand die graag zijn gedacht zegt(daar is zeker niks verkeerd mee) liever dat dan dat er achter de rug wordt gesproken. Een goeie raad Peter blijf wie je bent er is niks verkeerd met wat je denkt en doet geloof me! Je hebt mijn email en pr. nr je mag me altijd bellen of mailen. PS. Blijven wandelen met uw vrouwtje man dat maakt de geest vrij en dan volgt de rest vanzelfsprekend.

  Groetjes Hugo

 6. Nico > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. Als nog gecondoleerd dat je in korte tijd je zussen heb verloren. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten . Ook heb je gelijk dat je er even tussen uit ga met Marian en samen gaan lopen. Om alles even achter te laten en er van genieten. En dat je met je makker Frank eens naar Denemarken gaat om samen te vissen. Ook mij mag je mailen hoor en anders doe Ik het wel naar je toe want Ik ken je nu toch al een paar jaartjes. En vind je ook een toffe kerel omdat Ik met je een paar keertje met je hebben gevist en plezier gehad samen. Zal zeggen laat je niet uit het veld slaan en het vissen kom wel een keertje terug als je zin er in heeft.

  Groetje. De Zeehondentemmer.

 7. Frank > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hoi makker,
  Had dit niet zien aankomen maatje.
  In de dagelijkse koekoek filmpjes ben je lekker op de wandel,dus een mens denkt het gaat hem goed, alles onder kontrole zoals ze zeggen.
  De Coronableus heeft dan toch toegeslagen en dan begin men te piekeren. Ook ik en waarschijnlijk de andere schrijvers weten het niet meer wat er allemaal rond om ons heen gebeurd. Je mag niet dit , je moet dat ….en dan zijn er natuurlijk dwarskoppen en beterweters die het verkloten voor de normale mensen. Je kennende werkt dat op uw systeem en gaat de mallemolen draaien. Geen noot we gaan je daar uit halen. Heb ondertussen men 2 spuitjes gehad en mijn zin in vissen begint toch weer aan te wakkeren. Ik zie je snel.
  Groetjes Frank .

 8. Paul > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,

  gecondoleerd met het verlies van je zussen , niet leuk om te lezen. Snap dat dit verdrietig is en dat dit een moeilijke tijd voor je is. Kanker is een verschikkelijke ziekte jammer genoeg van dichtbij mogen mee maken.

  Over mijn drukte, ik heb een bedrijf met 8 werknemers en 2 kinderen die een hoop tijd van mij vragen dat wanneer het weekend is ik ook liever iets anders doe, maar ik sta altijd klaar om je te helpen. Wanneer je hulp nodig heb kan je mij altijd mailen en is het niet nodig om dit om de site te vermelden lijkt mij?

  In ieder geval zullen we deze week proberen om een pagina met login te maken voor onze schrijvers zodat we deze (leuke) site in stand kunnen houden en ook jouw een beetje rust te geven, want het mag duidelijk zijn dat je ontzettend veel energie in deze website heb gestopt en dat ook voor mij de rede is dat ik je altijd zal blijven steunen. Zodra we klaar zijn zal ik je het laten weten en kunnen de schrijvers een persoonlijke inlog krijgen. Veel sterkte! Groeten, Paul

 9. ies > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  We leven inderdaad in een keiharde wereld waar we allemaal , vroeg of laat de dreunen voor onze kop krijgen. Het zijn altijd dreunen wanneer je familieleden je ontvallen, Zeker wanneer jezelf de angst van dezelfde ziekte meemaakt. langs deze onpersoonlijke weg wel mijn gemeende condoleances. Put moed en rust uit het wandelen met moeders de vrouw, dat is ook een bezigheid welke zeer goed voor het lichaam en geest is. Wanneer de tijd daar is zal het vissersbloed echt wel weer toeslaan. Van websites heb ik geen verstand maar mocht je financieel er niet uitkomen wil ik best bijdragen aan deze leuke top site. Erger je niet aan de jeugd van heden, want dat doe ik al en het is zonde van onze tijd. Probeer te genieten van de zomer, luister naar de kwetterende vogels en pak je momenten.
  Groetjes en sterkte Ies

 10. Eldert > juli 19, 2021

  Antwoord

  Ha Peter,
  Het trof me toen ik je verhaal las . Dat was ook de reden dat ik nu reageer en niet eerder op de dag tijdens mn pauze. Je weet zelf wat voor prachtige site je hier hebt neergezet en ook hoeveel waardering je daarvoor krijgt van de vissers / schrijvers .
  Maar soms heeft een mens even een time-out nodig . En daar is helemaal niks mis mee . Ik zou zeggen , geniet met volle teugen van je wandelingen zeker samen met je vrouw . Het gemis van je zus is niet mis maar rouwen hoort er bij hoor. Mijn welgemeende condoleance nog. Geef dat echt de tijd , dat is zoooo belangrijk. Dat vissen komt vanzelf wel weer . Als de vangsten straks wat beter gaan worden , krijg je daar vanzelf wel weer wat meer zin in. Ik zou zeggen , doe nu wat je leuk vind , geniet van je genietingen en de rest komt vanzelf.
  Veel sterkte met alles en de groeten vanuit Gouda .
  Eldert.

 11. Stefan Groenheide > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hey Peter, gecondoleerd met het verlies van je zussen. Het leven kan soms erg ingewikkeld zijn. Dan heb je even een mindere periode en wat later gaat alles voor de wind. Peter, ik weet zeker dat het goed komt met je en hopelijk kunnen wij ook nog eens samen gaan vissen in het najaar. Op dit moment ligt het bij mij ook even stil wat zout water betreft en de pogingen op het zoete leveren vooralsnog niet genoeg op om een verslag over te maken, komt nog wel, als de voerplek zijn vruchten af levert…
  Groeten, Stefan

 12. Henry > juli 19, 2021

  Antwoord

  Beste Peter,
  Ik heb bewust efkes gewacht met een reactie op je aankondiging om te lezen hoe de vaste schrijvers reageren op je besluit om te stoppen met de site en zoals ik verwachtte vind iedereen dit KUT.
  Sjakie en ik hebben 4 weken terug al tegen elkaar gezegd dat dit berichtje er aan zat te komen omdat we je uiteraard al ietskes langer kennen dan vandaag en dan voel je als vriend gewoon dat iemand niet lekker in z’n vel zit. Ik persoonlijk ken je als iemand die ontzettend graag vist, die houd van ‘n grapje en ‘n sapje maar bovenal als iemand die iedereen wil helpen met goede tips, zoveel mogelijk vissers probeert te paaien om hun visbelevenissen met elkaar te delen en hiervoor zelfs prijsjes voor uit deelt.
  Maar ik ken je ook als ‘n emotionele man, we hebben immers al wat afgelachen zowel vanaf de kant als op de boot maar……we hebben uiteraard ook droevige dingen meegemaakt. Als Fishguppyclubje hebben we maar een klein aantal vaste fantastische schrijvers maar wel ontelbare mensen die de site bekijken en lezen, en deze laatste zijn meestal diegene die overal commentaar op hebben
  Dit is bij iedere club hetzelfde, heel veel leden maar van den andere kant weinig mensen tijdens de vergaderingen, vrijwilligers om werkjes te doen etc.etc. en die werkers dat zijn bij ons de schrijvers en die staan allemaal pal achter je. Dit is nu helaas al de derde keer dat je aangeeft te willen stoppen omdat het je efkes allemaal teveel wordt, voorheen ben je ook al bij facebook gestopt opdat je dat wat meer rust zou geven en uiteraard heb ik ook nu het volle begrip voor je besluit.
  Een time -out is zeker aan te bevelen, je kunt ook zonder dat je ontzettend veel energie stopt in de site zelf lekker gaan genieten aan de waterkant of samen met jullie Marian en/of de kinderen op vakantie gaan. Ik hoop van harte dat je voor jezelf de juiste beslissing kan gaan nemen, Sjakie en ik staan vierkant achter je besluit onder het motto; ECHTE VRIENDEN, BLIJVEN VRIENDEN!!!

  Groetjes, Henry

 13. Jack jozen > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hol pedro
  Ik wilhet verhaal niet zo lang maken ik sluit me helemaal aan aan mijn maatje Henry. Groetjes Jakie.

 14. Peter(Fishguppy) > juli 20, 2021

  Antwoord

  Beste vrienden, ik ben stil van deze mooie hartverwarmende reacties! Echt heel mooi, iedereen ontzettend bedankt, ik heb voor het eerst in maanden, de gehele nacht door geslapen tot 8.10u, wat voor mij echt uniek is!
  Ik heb in het verleden regelmatig ondoordachte reacties gegeven, had ik beslist niet moeten doen, had positiever moeten zijn. Voortaan maken jullie je foto’s hoe je zelf wilt, stekherkenning of niet, iedereen kent de stekken al, maar de meesten weten niet wanneer te gaan vissen en dat weten wij hier wel! Nogmaals, doe het zo jullie het willen!
  Ik ben ook ontzettend dom geweest om Paul aan te vallen, die altijd op de achtergrond bezig is met het verbeteren van onze mooie site en hij heeft de site volkomen belangeloos laten bouwen en dit helemaal zelf bekostigd, ik mocht geen cent bij leggen en dit allemaal omdat hij ons, de schrijvers zo geweldig vind en je dit nergens anders ziet, onze saamhorigheid! Maar dan zit ik te miepen om zoiets kleins, echt dom, sorry aan iedereen!
  Ik wil alleen even zeggen, dat ik er weer zin in heb en hopelijk nog heel lang, laten we er samen nog iets mooiers van maken! Mocht de inlog voor jullie op korte termijn werken of op langere termijn, lukt er iets niet, mag je het altijd op oude voet, via mij, je verslag indienen!

  Jullie welgemeende reacties, hebben mij ontzettend gesterkt!
  Ik wil de mensen die de moeite hebben genomen om me even privé hebben bericht, Frank, Gino, Jeff en Paul, ontzettend bedanken!

  Groetjes Peter

 15. Leen > juli 20, 2021

  Antwoord

  Dit is weer een goed bericht om dit te horen
  Fouten maken we allemaal
  Soms kan je beter zeggen wat je denkt.
  Anders blijf je ermee rondlopen en mensen die je echt kennen
  Kunnen ook je ware aard en accepteren dat
  Groetjes leen

 16. Eldert > juli 20, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Mooi om te horen man. Wat ik het mooiste vond in wat je schreef is dit……..laten we SAMEN iets mooiers van maken. Inderdaad , met z’n allen . Dan word het voor jou ook wat lichter en overzichtelijker. En weet ook Peter, we hebben alle vertrouwen in je. Vergeet dat niet.
  Hier wil ik het even bij laten.
  Groet Eldert

 17. Jack Peelman > juli 20, 2021

  Antwoord

  Mijn doos zakdoekjes is alweer leeg 🙂

  Hoi Peter en guppy’s, lang geleden dat ik me nog een keer liet horen.

  Bij dezen, Peter, gecondoleerd met je verliezen, dit zijn periodes in je leven dat je stil staat bij andere zaken dan tact of tongen meppen. Cliche; tijd heelt wonden.

  Verder wil ik je ( jullie ) laten weten dat ik met regelmaat tot groot genoegen,verslagen van jullie lees, zelf kom ik er al een poos niet meer toe, geen tijdsgebrek ofzo, maar gewoon weinig zin.

  Misschien iets om even vast te houden Peter.

  Succes in alle geval aan allen.

  Jack Peelman

 18. Peter(fishguppy) > juli 20, 2021

  Antwoord

  Jack, leuk weer eens iets te horen, vind het leuk en ken het gevoel. Hopelijk komt bij jou de zin ook weer eens terug
  Gr Peter

 19. Kenneth > juli 20, 2021

  Antwoord

  Beste Peter.
  Gecondoleerd kerel, ik weet dat het niet meevalt om dierbaren te zien heen gaan. We hebben heel lang geen vis verslag van jou over de tong gezien. Bovenstaande zorgen zijn de reden. Ik wens je heel veel sterkte een goede gezondheid en wie weet tot gauw aan de waterkant.
  Groet, Kenneth

 20. Peter(fishguppy) > juli 20, 2021

  Antwoord

  Dank je Kenneth! Ik hoop ook dat ik je weer eens zie aan de waterweg.
  Grtjes Peter

 21. Kees Michielsen > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hey vriend Peter,

  Het zijn vaak de kleine dingen die je irriteren waardoor je vaak het grotere geheel niet ziet.
  Gecondoleerd met het overlijden van je zussen, dat zijn geen kleine dingen, die hakken er in!! Dat je dit dan op jezelf betrekt is volkomen normaal, zoals mijn vader (RIP) altijd zei: een mens lijdt het meest door het leed wat hij vreest…
  Je hebt de afgelopen jaren veel tegenslag gehad, onder andere die zware aanrijding in Denemarken =, dat had echt heel anders af kunnen lopen.

  Over de kleine dingen: een muggenbult is klein maar kan enorm irritant zijn, gelukkig is dat na een paar dagen weer weg en denk je daar niet meer aan. Positief in het leven staan is makkelijk gezegd maar vaak denken je hersenen daar anders over. Erg mooi om te zien dat je met Marian zulke leuke tijden hebt, lekker wandelen en op vakantie gaan, daar laad je je accu weer mee op.

  Dan nog iets over azijnzeikers en andere irritante reageerders: vuil komt altijd boven drijven, gelukkig gaat het vuil met de stroming weer weg en blijft het schone grote geheel over. Ik lees met regelmaat je site, zie dan ook hoeveel; keer je berichten bekeken worden en dat doet me goed.
  De overgrote meerderheid is zoals met alles zwijgend, je site is echt een pareltje op internet. Ik zou het persoonlijk erg jammer vinden als die zou verdwijnen!

  Mocht ik je ergens mee kunnen helpen dan weet je me te vinden 🙂
  Kop op maat, we gaan zeker nog eens een keer langs de waterkant proberen een visje te vangen.
  Zorg wel dat dan je blaas leeg is dan want ik heb inmiddels wel wat nieuwe grapjes in mijn assortiment zitten 😉

  Groeten
  Kees.

 22. Fishguppy > juli 23, 2021

  Antwoord

  Kees, hartstikke leuk, deze mooie woorden, die me gelijk nog meer op vrolijken, bedankt vriend!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.