Home Gastvissers Federatie Nederland op de Big Marlin

Federatie Nederland op de Big Marlin

Advertenties


Kunnen bestuursleden van federaties ook vissen?

In de “wandelgangen” wordt door sportvissers nogal eens beweerd, dat bestuursleden van federaties zelf niet kunnen vissen. Natuurlijk is het zo, dat de meesten niet de tijd hebben om bijvoorbeeld 3 of 4 keer in de week te vissen. En bij anderen is vissen soms heel moeilijk, omdat zij naast hun baan ook vaak andere “sociale”verplichtingen hebben. Maar goed, wij hebben de proef op de som genomen. Gerard Roossloot (federatie Midwest), Jan Eggen (Oost-Nederland), Nol Sweep (Zuidwest Nederland), Wil van Gils (Zw Ned), Henk Embregst (Zw. Ned), Louis (mijn vismaat) en ik hebben dat geprobeerd. Ik had Louis gevraagd, omdat ik er niet zeker van was, dat iedereen vis zou vangen. Alles gasten hebben overnacht in Pension d’ Ouwe Smidse in Kamperland. Een heel leuk pension, als je geen zin hebt (zoals Jan bijvoorbeeld uit Almelo!) om 3 1/2 uur te rijden en dus heel vroeg uit je bed moet. Dat is bijna niet te doen. Maar met een overnachting is dit dus snel opgelost! ’s-Morgens reden wij gezamenlijk naar de Neeltje Jans en omdat de sluis gestremd was, konden wij “buiten” opstappen bij de Frituur van Kees en Marianne Breure: Frituur de Helling. Rond 08.00 uur waren wij weg en hielden Gerard scherp in het oog. Hij had gezegd dat hij snel zeeziek werd. Maar Gerard had wat snoepjes bij hem en heeft de hele dag geen centje pijn gehad. Anders was dat voor Jan. Hij moest wel offeren aan de zee, maar bleef wel bezig. Zeeziekte is zeer vervelend en kan iedereen overkomen!!! En dacht u: ik niet…. Dat kan morgen anders zijn. Wij hebben heel goed gevangen.

Federatie Nederland op de Big Marlin

Federatie Nederland op de Big Marlin

Federatie Nederland op de Big Marlin

Federatie Nederland op de Big Marlin

Mooie wijting, veel grote schar en Louis en ik hebben onze vis in de emmers gegooid van de andere gasten aan boord. Die vonden dat helemaal niet erg! Was er nog en uitschieter vandaag? Misschien Gerard. Hij ving (beging november dus) nog een doggy.

Federatie Nederland op de Big Marlin

Een erg late Doggy

Hij is gemerkt en weer teruggezet in de zee. Want haaien of haaitjes meenemen moet je als sportvisser gewoon niet willen! Kunnen de bestuurders van federaties vissen? Ja, een volmondig ja. Niemand van de mannen is ook maar één ogenblik in de kajuit gaan zitten, heeft zitten slapen, maar hebben de hele dag gevist. Dus: het zijn gewoon mensen! Iedereen heeft zich heel goed vermaakt en schipper Dré Vriends van de “Big Marlin” had er geen kind aan. O ja, over een week of vijf is er ook koffie aan boord van dit schip. Dat “hiaat” wordt dus opgelost. Dit was mijn 2e dag deze week aan boord van dit schip. Wat een luxe! Ja, ik neem het er maar van, want als ik op voordeel moet wachten vanuit “Europa” kan het nog wel eens lang duren. En de bankwereld die vroeger bekend stond als “deftig” “voornaam”, betrouwbaar en “integer” kan beter maar snel aan zijn imago gaan werken. Misschien zou een dagje “bezinning” a/b van een charterboot uitkomst kunnen bieden.

 

Kamperland, 6 november 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy0 > november 6, 2011

  Antwoord

  Erg mooi weer Ben, krijg ook weer zin om te vissen.

  Groetjes peter

 2. Johan > november 6, 2011

  Antwoord

  Eerst weer aansterken maatje en dan zeg t maar, ik ben dr

  gr

  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *