Home Gastvissers Gerard op jacht naar tong

Gerard op jacht naar tong

Advertenties


Ha Peter,

Bij deze een verslagje van mijn poging om je vangst van 16 tongen te evenaren. Vrijdag 28- september vertrokken vanuit Heeswijk-Dinther naar het zoute. Met in mijn gedachten van jou uitdaging om het aantal van 16 tongen te verbeteren. Vertrokken in de morgen rond 8:00 uur even mijn dochter in Rotterdam op school afgezet/aas wezen halen en naar de waterkant.

Gelukkig was de plek waar ik wil gaan zitten vrij. Het was net laag water geweest rond 9:00 uur en moest toch nog wel even wachten op hoog +- 15:30 uur Toch besloten om mijn hengels op te tuigen en proberen om een visje te vangen.

Laatst toen ik hier stond was het noppes niks nul alleen dat kleine spul. De eerste uren alleen maar van dat kleine spul vraten mijn aas op en heb er tot +- 15:00 uur wel 20 gehaakt. Ik denk doe ze in een emmer en gooi ze later wel terug kan ik ze in ieder geval geen 2 keer vangen. Mijn eerst vangst was een voorn van 30 cm op de zager .

Gerard op jacht naar tong

Hier kun je zien dat zoet en zout bij elkaar komt.

Daarna een flinke tik op mijn hengel en warempel een paling van 60 cm.

Gerard op jacht naar tong

Na hoog water kwam de klein schar voor de dag heb er hiervan denk ik een stuk of 10 gevangen allemaal niet groter dan 25cm 2 kleine zeebaarzen en nog een paling van +- 30cm.

Omstreeks 17:00 uur ving ik mijn eerste tong. Dit ging zo door tot ik naar huis moest rond 20:00 uur.

Gerard op jacht naar tong Gerard op jacht naar tong

Totaal kwam de teller op 9 maatse tong en 2 die weer zwemmen.

Gerard op jacht naar tong

Als ik niet naar huis hoefde dan denk ik dat de 16 van jou in gevaar waren gekomen. Eindelijk weer eens een geslaagde visdag met diverse vis.

Mede te danken aan de tips van jou.

Gerard

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Gerard.
  Bedankt voor je leuke verslag!
  Het was je gegund geweest, meer dan 16 stuks!

  Groetjes peter

 2. Werner > september 30, 2012

  Antwoord

  Bijna het klokje rond gevist, een echte diehard die gerard.
  Maar dan heb je ook wat.
  Mooie vangst!

  Groeten Werner

 3. Peter(Fishguppy) > oktober 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Gerard,
  heb de foto’s waarop geen stekherkenning staat, geplaatst in je verslag, ziet er ineens veel leuker uit!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *