Home Gastvissers Gullen meppen op de Westerschelde, Joost en Marco

Gullen meppen op de Westerschelde, Joost en Marco

Advertenties

Hoi Peter en andere medevissers,

Na een hele week onstuimig weer was het vrijdag 03-04 eindelijk eens wat rustiger, en ja dan moet er gevist worden natuurlijk. Ik mocht een dagje mee met Marco Lobbezoo op zijn boot om de westerschelde weer wat vis afhandig te maken. Donderdag samen aas gestoken en vrijdagochtend kwam Marco mij ophalen. Ik had er enorm veel zin in omdat het al een paar keer afgelast was in verband met mist of wind. We hadden het voorzien op de gul alleen was de vraag of die niet de westerschelde uitgewaaid zouden zijn met al die wind. Het duurde even voordat we daar antwoord op kregen. Marco was de eerste die vis uit het water haalde maar dat was niet het formaat waarvoor we gekomen waren, een wijting van rond de 25 cm. Even later had Marco een duidelijke gullebeet, draaien en jawel daar kwam sikkemans boven. Een half uurtje later wederom Marco en deze voelde goed, draaien maar en even later lag de grootste van de dag in de boot, rond de 60 cm wat een prachtige vis.

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Maar toen werd het toch tijd voor mij om ook vis te vangen en de 1e was al snel een feit, wat een heerlijk gevoel dat gebonk op de hengel.

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

De gullen zaten even aan mijn kantje want in een mum van tijd had ik er 4 in de boot liggen.

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Rond de kentering van het tij was het even rustig en konden we genieten van de enorme reuzen van zeeschepen die ons passeerden.

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Daarna zijn we verkast naar een ander plaatsje waar Marco de vis alweer snel gevonden had. Bij mij duurde het even maar toch kwamen er nog een paar de binnenkant van de boot bekijken. Rond hoog water de spullen opgeruimd en weer koers gezet richting de haven. Het was een dag met een gouden randje voor mij omdat het de eerste keer was dat ik op de westerschelde jacht maakte op de gullen. Eindresultaat was dat we met een goed gevuld netje vis weer richting huis zijn gegaan. Rond de 15 vissen waarvan de meeste rond de 50 cm zaten. Marco nogmaals bedankt voor deze topdag, ik heb genoten. Wat is het mooi om samen zo’n hobby te hebben. Zaterdagmiddag nog even aan de dijk bij Waarde 12 wezen kijken waar WSV Reimerswaal een wedstrijd aan het vissen was. Daar was het weer ouderwets gezellig, even een praatje gemaakt want de visserij was nog niet super. De vangst daar waren botten / botjes en ander klein spul. Ik dacht dat degene die 1e was nog geen 5 visjes had. Hopelijk word het wat warmer weer en dat de vangsten wat beter worden. Toen ik thuiskwam lag er een brief van Sportvisserij Nederland op de mat met de uitnodiging voor de voorselectie van het Nederlands kampioenschap op 25 april te Domburg. Op dit moment is de schar nog aanwezig aan Domburg maar of dat over 3 weken ook nog zo is…… We gaan in ieder geval ons best weer doen zowel individueel als met het team van WSV Reimerswaal. Jullie horen ervan. Zaterdagavond maar gelijk de kleine stukjes filet omgetoverd tot heerlijke kibbeling en die smaakte prima.

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Op gul vissen op de Westerschelde, Joost en Marco

Met vriendelijke visgroet, Joost de dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 5, 2015

  Antwoord

  Hoi Joost en Marco, is idd een leuke visserij daar momenteel! Binnenkort hoop ik zelf ook weer eens met mijn boot te kunnen gaan, als alle drukte hier voorbij is.

  Mooi geschreven weer Joost!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > april 5, 2015

  Antwoord

  Ik krijg er jeuk van!
  Mooie gullen gevangen hoor!
  Altijd leuk om dit soort verslagen te lezen!

  Afgelopen vrijdag zijn collega’s van mijn werk een dagje mee gaan wrakvissen met de MS Neeltje Jans. Met 32 man hadden ze 85 vissen/visjes, ook steenbolken erbij.
  Dan is zo een Westerscheldetripje toch een stuk beter 🙂

  De eerste tongen zijn weer gevangen in de Westerschelde, het mooie zomerseizoen komt er aan!!!

  Peter, eindelijk heb ik het antwoord op de antispamvraag de eerste keer goed #keitrots!

  Groeten,
  Kees.

 3. joost de dreu > april 5, 2015

  Antwoord

  hey peter,
  je hebt er weer iets moois van gemaakt zeg!!!! hoi kees, ja ik hoorde het ook dat de 1e tongen gevangen zijn. laat die zomervis maar komen, hoewel die gullen is toch ook mooi werk.
  gr. joost

 4. Peter(Fishguppy) > april 5, 2015

  Antwoord

  Hoi Kees,
  ik begrijp je niet goed?

  Groetjes Peter

 5. Werner > april 5, 2015

  Antwoord

  Hey Joost,

  Een dagje om in te lijsten.
  Vooral die laatste foto’s zijn goed gelukt..

  Succes met de voorselectie!

  Groetjes Werner.

 6. jack > april 5, 2015

  Antwoord

  wat een super dag he ja met de boot heb je toch altijd wel een voordeel wat vis betreft ,maar de kantvissers komen ook wel weer aan de beurt de tong is in aantocht, en joost ook succes in domburg gr jack

 7. zeehondentemmer > april 6, 2015

  Antwoord

  Hey Joost en Marco.

  Wat een vangsten van de gul en Ja daar kan je
  zeer zeker blij mee zijn.En lachend mee op de
  foto staan leuk verslag trouwens.En ook nog proficiat met je uitnodiging van je voor selectie mooi toch.

  Gr Nico

 8. Luc > april 6, 2015

  Antwoord

  Hello Joost en Marco,

  Beter weer in zicht en vissen maar, gelijk hebben jullie. Mooi verslag van een leuke vissessie. Hopelijk kunnen we nu vlug met zen allen het water op.
  groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *