Home Gastvissers Henk en Jack, vissen op tong

Henk en Jack, vissen op tong

Advertenties

hallo peter

gisteren om 14.30 uur aangereden naar de waterweg eerst het bestelde aas opgehaald in rotterdan om 17.00 uur gaan de lijnen te water hoog om 20.15

ooh ooh moeder wat is het heet al snel vangt jack een mooie bot ,die hij meeneemt voor de buurman dan gebeurd er helemaal niets meer, alleen krabbe beetjes er komen 2 turkse mannen ,zij vragen of wij iets willen drinken met hun ,dit slaan we beleeft af zij halen een fles sterke drank te voorschijn en proosten samen even later komt een van die mannen naar sjack ,en maakt hem duidelijk dat hij graag dat bot wil hebben en wil sjack 4 euro geven sjack wil deze niet maar hij staat er op hij neemt het bot uit de emmer, houdt hem tegen zijn voorhoofd kust hem ,en gooit hem over zijn hoofd terug de plomp in ik bekijk dit ritueel met verbazing ,en wil hem vragen hoezo hij spreekt bijna geen nederlands de anderen man wel en legt mij uit dat hij het zielig vindt dat deze vis in de emmer zit en beter zijn vrijheid kan hebben, je begrijpt natuurlijk dat het bot na 3 of 4 uur dood in de emmer zo stijf is als een plank dit is toch om je te bescheuren wij vissen verder en af en toe vangen we een heel klein botje of een tongetje dan krijg ik een flinke klap op de hengel .een mooie tong is het resultaat zal het dan nu wat los komen?

Henk en Jack, vissen op tong

niets is minder waar er gebeurd helemaal niets om 22.30 uur komt er een visser langs ons zitten hij maakt zijn hengels klaar en gooit zijn lijnen te water na een kwartier haalt hij de eerst op maar hij zit vast geeft een ruk aan de hengel ,en met een knarsend geluid breekt deze in 2 stukken de andere hengel zit ook vast en daar breekt de onderlijn hij vist nog even met een hengel ,en houd het dan voor gezien wij vissen tot 1.45 uur en breken dan op sjack heeft 3 klein tongetjes 2 botjes en een grote bot en 2 voorns ik een mooie tong en 2 kleine botjes en een steenbolkje om 4uur zijn we thuis moe maar voldaan na deze enerverende avond

groet henk en sjack 2 van de drie limburgers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hey Henk, gekker moet het niet meer worden met die mensen! Doe voortaan gewoon, de vis ff dood knuppelen voor je hem in de emmer gooit, dan lijd dat beestje niet zo, is geen verwijt hoor, maar ik heb zelf al zoveel commentaar gehad op mijn filmpjes, omdat ik de onderlijn met vis achteloos op de grond gooi en eerst de reservelijn terug ingooi, voordat ik de vis terug zet of meeneem.

  Foto was niet te zien in het bestand, wat je erbij gestuurd had, was een leeg rar bestand?

  Als je hem na stuurt plaats ik hem alsnog!

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Jack,

  wat een verhaal en ritueel. Is toch een zeer goeie prijs 4€/bot, haha!! Maar met deze hitte en weinig wind dan toch daar maar gaan zitten je moet het maar doen, respect. En toch nog wat vis gevangen.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. Gino > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  trek het je niet aan man er zijn altijd mensen die overal commentaar op hebben het is gelijk wat je doet !
  Het is nu gewoon een triestige samenleving waar we nu in leven !
  Doe gewoon je ding en de rest…

 4. jack jozen > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Naamgenoot.

  Wat een visdag ja onze lieve Heer heeft rare mensen op de wereld gezet,maar word steeds gekker straks komt er een visfluiteraar en die houd de vis allemaal tegen je zult het maar treffen Hi. Alleen jammer dat er geen foto,s bij staan op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 5. Eldert > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Ha Henk
  Ik heb al veel meegemaakt en gehoord maar dit…. 4 euro voor een bot.
  Jammer voor je dat je er geen 20 had .
  Wel leuk van die tong .
  Groet Eldert

 6. Nico > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk. Er lopen toch nog vele mensen rond die zich mee overal mee gaan bemoeien. Toch nog lekker aan de waterkant gestaan en hopelijk de volgende keer meer succes toegewenst .

  Groetjes De Zeehondetemmer

 7. ies > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Jack,
  Lol ik had gezegd nee voor 5 euro mag je hem hebben, maar ondanks de hitte toch een aantal keren beet gehad, dat is al leuk en toch ook goed dat jullie niet op het plekje van je buurman zaten, die had dus echt een slechte avond.
  Groetjes Ies

 8. hugo > augustus 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Henk,

  4 euro voor een bot!!!! nu begrijp ik waarom Jack ze allemaal wil vangen ha ha. Wat het vissen betreft respect dat je met deze temperaturen aan de WW wil gaan zitten,ik breng mijn tijd nu onder een boom door met een lekker koel biertje….Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Henry > augustus 12, 2020

  Antwoord

  Hey Henk en Sjack,

  Meteen na ‘n tropische vakantie, waar ik niet ver voor hoefde te reizen, een leuk visverslag van jullie belevenis met mensen die anders denken en vissen kussen. Genietend van ‘n koele gele rakker op een strandje aan de Rijn zag ik een groepje Duitsers die nadat ze met voerkorfjes zo’n dikke 10 kg. voer in de Rijn hadden gepleurd eindelijktot hun grote vreugde een brasem vingen. Deze vangst werd bij deze tropische hitte levend in ‘n plastic boodshappentas gedaan waarna deze gratenbaal enkele uurtjes later mee naar huis wed genomen, tis maar wat je lekker vind!!!Gewoon zoala Peter zegt, een stevige klap op de tinus van de vis voorkomt vissenleed en goochelaars die denken dat de vis nog kans heeft om te overleven.
  Goede vangst en veel plezier bij jullie volgende sessie!!!

  Groetjes, Henry

 10. henk > augustus 12, 2020

  Antwoord

  hallo beste schijvers

  het is niet zo dat wij een vis die we mee willen nemen niet direct dood slaan
  deze bot was dus al een paar uur dood
  dat was net het hilarishe eraan dat hij hem terug gooide
  groet henk de limburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.