Home Gastvissers Henk en Sjack, vissen aan de Waterweg

Henk en Sjack, vissen aan de Waterweg

Advertenties

hallo peter

gisteren met sjack gaan vissen eerst om 10.00 uur aangereden ,en eerst aas ophalen dan naar het water er zitten 2 jonge mannen die ieder met een hengel vissen,dus we kunnen erlangs plaats nemen om 18 00 uur gaan de lijnen te water al snel krijgt sjack beet en vangt een mooie tong de mannen langs ons hebben tot dan op de 2 uur dat ze er vissen een klein botje gevangen me3teen erna weer een tong voor sjack ,en een voor mij de mannen zeggen dat ze naar huis gaan omdat er regen komt om 20.00 uur ruimen zij op ze zijn net weg en het begint enorm te regenen we worden beide zeiknat we hebben van af 19.00 uur geen beet meer gezien ,en besluiten dan toch maar op te houden . als ik de eerst hengel wil pakken,een flinke rammel ik daai binnen en er zit een paling aan die zich meteen helemaal in de snoer rolt dus snel opgeruimd,en naar huis gereden. dit is de eerste keer dat we meer reistijd hadden dan we gevist hebben maar toch een paar leuke uurtjes gevist

Henk en Sjack, vissen aan de Waterweg

groet henk en sjack 2 van de drie limburgers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hey Henk, alweer vis voor de pan!
  Maar wat zie ik nu op de foto?
  Dat moet een heel gevecht zijn geweest om die vis schoon te maken! Ik kan maar 1 tip geven, laat gewoon die witte vel zitten, daar kun je hem heerlijk op bakken en je proeft er echt niks van en hoe je die bruine vel eraf haalt kun je zien op mijn filmpje van Tong ontvellen op mijn Youtube kanaal, echt zonde van het visvlees wat bovenaan nu ontbreekt!
  Zou zeggen, blijven oefenen en volgende maal gewoon de tong in zijn geheel op de foto, want dit ziet er niet uit!

  Groetjes Peter

 2. ies > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Jack,
  Dat waren weer mooie vissen, zonde van die regen, het waren inderdaad hoosbuien die ik op mijn rolluik hoorde terwijl ik genoot van darten en de schotse bij zaken. Ik zou zeker dat filmpje eens bekijken.Ik zelf dacht vroeger tong niet te vreten was omdat ik hem met vel en al bakte, dus kon mij niets voorstellen bij de verhalen dat tong zo lekker was en ging ik er ook niet meer op vissen. Lol men is dus nooit te oud om te leren.Toen ik dat filmpje van Peter zag ben ik om. ik snij het vlees om het darmkanaal ook niet weg, maar maak dat met een mes schoon.
  Groetjes Ies

 3. Henry > juli 27, 2020

  Antwoord

  Beste Henk en Sjack,

  Toch weer efkes samen genoten aan de waterkant en ‘n maaltje vis naar boven kunnen takelen.Jammer dat de regen jullie visdagje veranderde in’n reisdagje, aan jullie verslagje te horen gelukkig geen last van de krabben gehad. Ikzelf stroop evenals bij bijv. snoekbaars ook bij de tong aan beide zijden het vel van de vis, het is maar wat je zelf lekker vind, zo heeft ieder wel z’n eigen dingetje !!! Veel plezier en ‘n goede vangst bij jullie volgende visdagje!!

  Groetjes,Henry

 4. Eldert > juli 27, 2020

  Antwoord

  Ha Henk en Jack
  Jullie lijnen hebben weer waterwegwater gezien ieder geval. Jammer genoeg niet lang maar toch tong naar boven kunnen halen.
  Volgende keer beter , met het weer dan.
  Groet Eldert

 5. jack jozen > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Henk en Naamgenoot.

  Jullie zijn er toch weer mooi een dagje samen op pad geweest jammer dat de regen het een beetje verknalde. Maar jullie hebben toch maar weer een panneke vis bij elkaar gesprokkeld op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 6. Stefan > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Sjack, fijn dat jullie weer tijd hadden om wat tongetjes te verleiden, jammer van de regen, maar dat hoort er helaas soms bij.
  Groeten, Stefan

 7. Gino > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Sjack,
  toch weer lekker even aan de waterkant gezeten en nog wat vis op de plank !
  Spijtig van het weer .
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 8. Nico > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Sjaak. lekker een maaltje tong gevangen en jammer dat het weer niet mee wilde werken. Hopen op de volgende keer dan met droog weer maar dit geld voor allen he.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 9. Peter(Fishguppy) > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Henk, ik wil je nog even een tip geven. Haal de bruine vel eraf, door aan de witte zijde een snede overdwars te geven, over de hele breedte ter hoogte van de kiew en dan trek je de bruine vel er heel gemakkelijk af en wil je er persé de witte vel afhalen, wat helemaal niet nodig is volgens verschillende Belgische Chefkoks en de Belgen weten hoe ze vis prepareren, snij dan de tong over de staart breedte in aan de witte zijde en je haalt de vel eraf zonder schade en verlies van lekkere vis!
  Kijk maar wat je er mee doet en iedreen mag bij mij een tong komen eten met witte vel eraan, want die proef je echt niet, zit volgens mij tussen je oren. De witte vel leent zich uitstekend om de vis af te bakken of stoven!

  Groetjes Peter

 10. hugo > juli 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Henk en Sjack,

  Wat de vangst betreft gaat het de goede kant op Theo,nu nog wat meer geluk of hoe je het noemen wil(eerst ziekte Theo en nu een bak regen om je oren)Vissen is ons hobby en het moet leuk blijven dat is het belangrijkste.Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 11. hugo > juli 28, 2020

  Antwoord

  Hé Henk,

  Wat de vangst betreft bedoel ik jou natuurlijk en niet Theo.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.