Home Gastvissers Henk en Theo, tong vissen Waterweg

Henk en Theo, tong vissen Waterweg

Advertenties

hallo peter

gisteren morgen om half 9 aangereden naar rotterdam moest voor 11.00 uur daar zijn om het bestelde aas op te halen we hadden afgesproken om eerst een poos te gaan proberen om zeebaars te vangen, daar we lang moesten wachten ,omdat het avonds 0m 19.45 uur hoog water was dus eerst naar maassluis gereden om het pond te nemen daar aangekomen lezen we dat je niet aan boord kunt betalen, en we hebben geen mondkapjes dan maar terug via de tunnel naar rozenburg de landtong tegenover stenaline de hengels opgetogen en met zagers proberen een zeebaars te verschalken we bemerken al snel dat dit ons ding niet is

Henk en Theo, tong vissen Waterweg

we besluiten op te ruimen en weer naar onze stek te rijden om de platvis proberen te vangen om 14.00 uur zijn we op onze beoogde stek ik vang al snel een klein grondeltje en een piepklein botje daarna uren niets pas na hoog krijgt theo de eerst beet en vangt een mooie tong hij krijgt enkele beten achter elkaar met zelf een doublet

Henk en Theo, tong vissen Waterweg

om half 10 krijg ik weer eens een beetje en vang een klein tongetje om 22.00 uur houden we er mee op

Henk en Theo, tong vissen Waterweg

een man die bij ons kont kijken ,schenken we het aas hij is er blij mee ,hij herkent ons als hij de bus ziet ,en zegt jullie zijn de limburgers van fishguppy hij leest altijd de verslagen maar is geen schrijver we hebben hem toch gevraagd om te schijven wat hij met het aas gevangen heeft we rijden naar huis waar we om 0.30 uur aankomen het was een lange maar toch een mooie visdag hopelijk volgen er zo nog vele

groet henk en theo 2 van de drie limburgers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hey Henk, over de foto’s ga ik niets meer zeggen, je eigen keuze!

  Als je op zeebaars vist, met de dobber, ga je niet zitten, maar je loopt mee met de dobber op de stroming, zo ver je wilt en loopt weer terug en begint opnieuw, met zijn 2 op een rijtje!

  Wat me erg opvalt is dat Theo altijd op het beste plekje staat en de meeste tong vangt, hoe komt dat, omdat jullie nooit eens switchen, zou toch een stuk eerlijker zijn ten opzichte van jou, of ben jij alleen zijn chauffeur?

  Redelijke vangst, van Theo!

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk & Theo,

  op de eerste foto zou je denken dat die in slaap gevallen is…haha !Ja een beetje actiever mag wel op de zeebaars.
  Daarna alles goed gemaakt met de tongen…ja de foto’s spijtig !!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. ies > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hey Henk en Theo,
  Uiteraard kun je op Rozenburg langs de hele kant zeebaars vangen echter op de kop(vroeger het muizengaatje genoemd) maak je meer kans en op de strekdammetjes kun je ook goed toeven.( allen uitkijken voor snel varende boten, kunnen grote golven veroorzaken die je zo van de dam af kunnen gooien). Maar zo te zien verder een goede dag gehad met vis voor de pan, wat wil een mens nog meer….Hmmmm wat zeebaars misschien, lol .Maar veel succes
  met de volgende sessie.
  Groetjes ies

  0

 4. jack jozen > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk.

  Hallo Henk jullie hebben toch weer een mooie dag kunnen ontspannen maar het muizengaatje moet je wel uitkijken dat je in slaap valt voor je het lig je der in .Maar deze reis toch maar weer een pan vis dat is niet altijd zo super veul groetjes Jack.

 5. Nico > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Theo. Leuke foto’s van je vangst niet verkeerd met ook een leuk verslagje van jullie vis trip.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. Theo > augustus 25, 2020

  Antwoord

  hoi Peter ik ben nou drie keer het hek gaan vissen en niks tot bijna niks gevangen
  Nou vang ik een keer een paar visjes en nou moet ik volgens jou wisselen
  Vind ik raar
  Gr.een van de drie limburgers

 7. hugo > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Henk en Theo,

  Wie niet waagt niet wint,maar zeebaars visserij is wel een actieve visserij men is altijd wel in beweging.De tong heeft wel veel goedgemaakt op jullie visdag top mannen doe zo verder.Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. henk > augustus 25, 2020

  Antwoord

  hallo mede vissers
  dank voor jullie reactie
  wat het zeebarzen betreft ,we weten hoe
  maar wij 2 oude lullen,hebben af en toe rust nodig

  groet henk 1van de drie limburgers

 9. Henry > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Halloo Henk,

  Toch samen met Theo weer een leuk dagje aan de waterkant vertoeft met als eindresultaat ‘n lekker maaltje tong, Super toch !!!Ja met zeebaarzen ben je veel actiever bezig evenals met strandvissen waarbij je immers met het tij meeloopt en meestal de kuiertocht met je spullen over de duinen en het strand al zeer vermoeiend is. Dit is ook de reden dat wij kiezen voor het kantvissen. Na het zelf steken van je aas is het immers heerlijk om rustig op je koelkist te genieten van de voorbij varende schepen en zo nu en dan ‘n visje naar de oppervlakte te takelen. Veel plezier en een goede vangst bij jullie volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 10. Eldert > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Ha Henk en Theo
  Gericht op zeebaars vissen is ook niet mijn ding. Heb het wel eens geprobeerd met kunstaas maar na 30 x gooien had ik het wel gezien. Lamme arm en als je er dan eentje vangt is ie nog ondermaats ook. Doe mij maar tong. En toch vind ik het iedere keer weer knap dat jullie op dat plekje zitten. Als ik er kom is het altijd bezet.
  Groet Eldert

 11. Stefan > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Henk en Theo, toch weer een redelijke vangst. Tja, dat dobberen op de zeebaars valt niet helemaal mee, met laag water meelopen op de stroming valt op sommige plekken ook niet mee. Volgende keer weer de hele sessie op de tong.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.