Home Gastvissers ies, vissen op Tong

ies, vissen op Tong

Advertenties

Verslag van een winderige paar uurtjes aan de waterweg,

Ik had mij voorgenomen deze avond het tij in de avond mee te pakken 23 uur hoog dus kon ik tot 01 uur rustig mijn bak (je) aas op maken. Mijn Jongste zoon was s middags langs gekomen en bleef gezellig mee eten. Om 8 uur gingen we gezamenlijk de deur uit, hij naar de bus voor Rotterdam en ik om naar de Waterweg te lopen. Aan gekomen op mijn beoogde stek te gaan vissen stond daar een snoekbaars visser te gooien dus even gezellig een praatje gemaakt na zo’n 10 min ben ik een tiental meter opgeschoven en begonnen de viskar te legen en de hengels op te zetten en ja hoor had ik weer, gebeurt me anders nooit.

ies, vissen op Tong

Ik zag dat ik wat vergeten was, hmmm toch wel een belangrijk item. Mijn aas lag nog in de koelkast. Dus ik even gevraagd of de snoekbaars visser af en toe een blik wilde werpen in de richting van mijn spullen zodat ik het vergeten item op kon halen. Afijn om kwart over 9 lagen de lijnen in het water en begon 1 hengel de eerste tikken te geven. Ik dacht zo dat wordt een nacht, zoals je alleen in films ziet. Mijn buurman ving zijn snoekbaars en ik ving zo’n platte die onze vrienden graag hebben, heb het beestje wel verteld dat hij flink door moest eten, omdat hij nu nog te klein was om zich aan hun te kunnen voorstellen.

ies, vissen op Tong

Maar goed, ik heb droog gezeten en dat kan niet iedereen zeggen die aan de waterweg is geweest. Ik had af en toe last van krab, maar meestal had ik aan 1 haak nog aas. Om 12 uur dacht ik het is welletjes ik ga naar de whiskey , ik sta op en krijg een rammel en ja hoor een tongetje van 24 cm.

ies, vissen op Tong

Nah 1 inworp nog dan en wat schetst mijn verbazing, gelijk weer een rammel, een tong van 26 cm.

ies, vissen op Tong

Hmmm dacht ik dan blijf ik toch maar tot 1 uur. Ik hoorde de vis al bijna denken, zo we hebben het voor elkaar, hij blijft dus wij zijn weg. Geen leven meer gehad en 1 uur opgeruimd en half 2 toch maar de borrel genomen om uit te puffen van de wandeling. Iedereen rammelende toppen met vis gewenst

Groetjes Ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hey ies, toch weer een visje voor de pan! We worden oud en vergeten allemaal wel eens wat, de een zijn hengels, de andere zijn emmers met alles erin en jij je aas, maar jij kon er gelukkig nog om lopen.
  Helaas komen je foto’s nog steeds niet juist binnen, zie 2 tongen, de rest heb ik handmatig omgedraaid.

  Groetjes Peter

 2. ies > juli 30, 2020

  Antwoord

  Goedemorgen peter,
  Dan weet ik het ook niet meer, ik had het auto rotatie uit gezet en de foto van de kar als test op de manier die ik altijd deed , naar mijn mail op de pc sturen, daar kleiner maken en invoegen als bijlage de andere had ik via het kabeltje op mijn pc gezet. vrees dat ik dan voortaan alleen de vis op de grond fotografeer, trouwens ik heb de flits gevonden dus de kwaliteit wordt hoop ik beter.
  Groetjes Ies

 3. henk > juli 30, 2020

  Antwoord

  hallo ies

  vergeten doen we allemaal wel eens
  jij hebt geluk dat je dan even terug kunt lopen
  niet veel maar toch 2 vissen voor de pan
  volgende beter

  groet henk 1 van de drie limburgers

 4. Gino > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,

  je heb idd droog gezeten, haha toppie.
  Kan gebeuren dat je wat vergeet…dan heb jij het voordeel op wandelafstand te wonen ! Voor mij is dit 50 min. met de auto…moet toch geweldig zijn zo kort bij de Waterweg te zitten.
  Toch weer wat vis op de plank.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. hugo > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Weer een leuke avond gehad daar aan de ww en tong voor de pan(en niet te vergeten niet nat geworden ha ha sorry Gino) wat moet een mens nog meer hebben jong! Als je iets vergeten bent en kort bij je stekje vist is dat geen ramp hé man,want iets vergeten doen we allemaal wel eens toch!,Maar als je in mijn geval 135km moet rijden dan is het een ander verhaal!!Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 6. jack jozen > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies

  Hallo stoere visser dan heb je toch weer een lekker ontspannen avond gehad. Misschien moeten mijn maatje en ik eens een keer bij jou plekje komen angelen dan hebben we meteen hulp bij de stek keuze veul groetjes Jack.

 7. Nico > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Les. Toch leuk dat er nog vissers zijn die op je spullen passen. Ja wie vergeet er niet af en toe wat maar zonder aas kan je niet vissen he. Toch wat Tongen gevangen voor de pan en hopelijk de volgende keer meer Tongen voor je. Leuke foto’s en met ook een leuk verslagje van je.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 8. Eldert > juli 30, 2020

  Antwoord

  Ies, jongen , eenmaal komt er een tijd zoals deze. Voor de een makkelijker te accepteren dan voor een ander maar het is nog niet dat we onze sport niet meer kunnen uitoefenen. En late we daar maar gelukkig om zijn toch.
  Kijk nou naar een topvoetballer…. 40 jaar jong en ze zijn niks meer. En wij, er zijn er hier van in de 70 en die steken zelfs nog hun aas zelf. Wat wilt ge nou nog meer?
  Groet Eldert

 9. ies > juli 30, 2020

  Antwoord

  heren bedank voor de wederom leuke reacties.
  Jack, Peter heeft de route beschrijving van de stek waar je vanuit de auto kan vissen( kun je met google earth voor verkennen).daar zit je gelijk op diep water is wel een hoge kant en op die plek moet je de hengels niet over de rand uit laten steken en opletten met ingooien of er een boot aankomt.De stek waar ik eergisteren zat is voor het mooie te ondiep, was dezelfde als waar ik met mijn kleinzoon zat, daar mag je officieel niet parkeren zijn echter wel parkeer plaatsen en heb geen verbodsbord gezien( vanwege overlast van straat racen en jongeren is dat verbod er gekomen) en je kan ondanks de wegopbrekingen er gemakkelijk met de auto komen

 10. Stefan > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies, fijn verslag weer hoor, altijd leuk, geen mega vangsten, maar lekker op loopafstand een hengeltje uitgooien en wat tongetjes vangen is heel wat waard.
  Groeten, Stefan

 11. ies > juli 31, 2020

  Antwoord

  Misschien info die al bekend is, maar voor mijn stekken dien je wel de vispas te hebben. De vrije sector in de ww eindigt bij de pont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.