Home Gastvissers Jacco, met info De Waypoint en strandwedstrijd

Jacco, met info De Waypoint en strandwedstrijd

Advertenties

Ha Peter, bij deze 2 verslagen in één en wat info over de waypoint.

Wat betreft de Waypoint, komende week word er begonnen aan de revisie van de motor en het verhelpen van een schade aan de preekstoel. Dit betekend niet dat ik met 2 weken weer terug in de vaart ben. Mijn plan en hoop is om rond juni/ juli de boot weer richting Zeeland te sturen. Aangezien ik nog een bedrijf heb waar het seizoen nu langzaamaan weer voor begint kan ik zeker tot oktober niet dagelijks varen. Vanaf oktober heb ik weer wat meer tijd en kan ik ook weer doordeweekse tripjes maken. Tot die tijd wil ik mij vooral op tong gaan richten. Maar daarover later meer 😀

Jacco, met info De Waypoint en strandwedstrijd

Maar Nu ik toch niet vaar met de Waypoint vermaak ik me maar met wat gezelligheids wedstrijden.

Zondag 12 feb vis ik een wedstrijdje op het strand van Hoek van Holland met de Hoekse Strandvissers. Het leuke daar is dat je niet hoeft te loten voor een stek zodat je kan staan waar jij wilt. Ik vis bijna altijd samen met Rene Berger en deze staat dan ook rechts van mij. Het is koud en er lag zeker 5 cm sneeuw op het strand.. Gelukkig stond er maar weinig wind en stond deze in de rug..

Jacco, met info De Waypoint en strandwedstrijd

De eerste 2 draaien geen vis.. De 3e worp gekozen voor de jou wel bekende oranje/gele afhouders met een haakje 10 op dunne lijntjes. Na een kwartiertje zie ik een tikje.. het blijkt een leuke bot van 30 cm. Gelukkig van de 0 en ook een knappe vis die mee deed voor de kanjerpot😜

Snel een andere lijn met afhouders klaar gemaakt en zowaar weer een klein botje. Ik ving vis met die 2 lijnen dus wisselde ik ze telkens. Dat bleek achteraf een goede zet want met 10 vissen waaronder een bot van 37 cm bleek ik voldoende centimeters te hebben verzameld voor de winst van de dag😁 Ook bleekt die bot van 37cm groot genoeg voor de kanjerpot😂

Kortom, na een periode van veel pech ( zacht uitgedrukt😎) keert het tij hopelijk😎

Zondag 19 februari vis ik een wedstrijdje mee met zhv De Zeenaald. Vanuit het clubgebouw van de Slufter vertrekken we naar het Calland kanaal. Doordat er meerdere wedstrijden werden vervist konden we alleen nog vooraan terecht. Ik heb daar wel vaker gevist maar het kan er van dag tot dag erg verschillen. De verwachting was wijting en schar. Schar bleek op dit stuk niet aanwezig helaas. De wijting zat er ook niet massaal helaas en was ook nog behoorlijk klein.

8 u begonnen op stek 22 van de 25. Nr 21 en 23 waren vrij dus ik had lekker de ruimte. 1e worp, binnen no time beet! Dat gaat lekker dacht ik, maar helaas draai ik de vis er af Even later vaart een politie boot mijn lijn af en baal ik als een stekker dat ik mijn 2e hengel niet klaar heb staan… Snel een andere spoel gemonteerd en weer verder. Weer een mooie beet en weer draaien.. vast!

Het voelt als een oude lijn, schokkend komt het van zijn plek maar helaas trek ik toch mijn voorslag er af..

Weer een andere spoel monteren.. maar met de westen wind valt het niet mee om ver te werpen, dus weer snel terug naar de eerste spoel en een nieuwe voorslag knopen. Normaal is dat zo gebeurd, maar janus heeft een nieuwe bril nodig en staat (tijdelijk) behoorlijk te tobben met die dunne lijntjes.. Even daarna draai ik mijn verloren lijn binnen, de hele bende natuurlijk weer in de war😥

Een uur na het start signaal sta ik eindelijk weer fatsoenlijk te vissen maar het beste is er al vanaf. Mijn buren merkte dat ook goed en het werd echt schrapen voor een (klein) visje.. Ik weet uiteindelijk 6 visjes te vangen wat lang niet voldoende is om mee te komen bij de eerste 5. De winst was voor Pim Troost die met 17 vissen bijna 3 x zoveel had als ik😅

Gr Jacco

Waypoint Sportvischarters

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 20, 2017

  Antwoord

  Hey Jacco,
  een erg welkom bericht, goed om te horen en laat de tong maar komen!
  Kunnen we vanaf de Voordelta en de Westerschelde op tong gaan vissen, zie er al naar uit! Ik zou zeggen, houd ons op de hoogte!
  Mooi strandbericht ook!

  Enorm veel suc6 de komende weken en daarna en we horen van je.
  Groetjes Peter

 2. Jacco > februari 20, 2017

  Antwoord

  Ha Peter, het komt helemaal goed met de boot alleen vallen de kosten nogal tegen..
  Als je nu een spaarpotje op had kunnen bouwen was het makkelijker geweest😉

  Ik doe mijn best om zo snel mogelijk weer in de vaart te zijn in ieder geval.

  Tot snel!

 3. Nico > februari 20, 2017

  Antwoord

  Hoi Jacco. Hallo Jacco alle eerst twee leuke verslagen van je strandvissen. De laatste had je zoals ik las veel pech en ook leuke foto’s er van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. jack > februari 20, 2017

  Antwoord

  Hoi Jacco behalve varen kun je ook nog goed vissen soms ha ,maar het is een mooi verslag en nu op naar de zomer.En nog heel veel succes met de boot en goeie zaken gr. jack

 5. Alain Tulleneers > februari 21, 2017

  Antwoord

  Hallooo Jacco
  Na regen komt zonneschijn.
  Succes met de boot.
  Grt.Alain

 6. Henry > februari 21, 2017

  Antwoord

  Hey Jacco, goed dat je tijdens de revissie van je boot geniet van het kantvissen.Een bot van 37 cm verdient nu er momenteel bijna overal ondermaatse vis word gevangen zeker een prijs. Al met al een leuk verslag. Succes met de reparaties aan de Waypoint.
  Gr. Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *