Home Gastvissers Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Donderdag en vrijdag nam ik 2 dagen vrij op m’n werk. Ik had het volgende plan opgevat. Ik had alweer een hele tijd zin in een lange sessie, 24u., zout op de lippen proeven zoals Marco het ooit zo mooi zei,… Het zou donderdag laagwater zijn rond 17.00u., vrijdag ochtend 05.30u. & vrijdagmiddag rond 18.00u.

Dusdoende stond ik donderdagmiddag om 1uur samen met enkele oudere broeders in Petrus aan het Nollestrand. Vooral logistiek was de lange sessie een hele opgave, om drie sessies te vissen heb je alle proviand en aas drie maal nodig. Ook enig comfort om de nacht door te brengen is geen overbodige luxe. Een paraplu, gemakkelijke stoel, kacheltje,… een hele rimram die ik onmogelijk in één keer naar het strand toe kreeg.

Nu goed het vissen, ik ging vrijwel meteen in de schar, een zachte noordenwind in de rug maakte verre worpen mogelijk. Naar goede gewoonte viste ik met 3 x bezemdraadafhouders, haakje 4, klapankerlood 210gr. met lift. Leeglopertjes, diepvries tappen en gezouten tappen van Lobbezo zeeaas maakten het aasassortiment. Vrijwel elke worp vollebak, kleine wijting maar beduidend minder dan voorgaande weken, dit gaf de schar kans het aas te grijpen. Ik ving er in het eerste tij 48!, eigenlijk net zoveel als ik verwachtte in twee sessies te vangen. De buurman links van mij gooide niet ver en kwam niet tot bij de vis, hij vertrok kort na laag met een visje of 8 in zijn net.

Rond 20.30u., het was ondertussen alweer meer dan 3 uur aan het opkomen, had ik genoeg gevist en zette ik mijn nachtbivak op achter de hoogwaterlijn. Eerst even naar de auto om mijn stoel, kacheltje en brandstof. Ach weet je, het was niet verkeerd op het strand, het enige jammere was de dichte mist die ervoor zorgde dat geen enkele foto lukte.

Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Achter de paraplu was het met het ondertussen al klassieke worstje op de bbq helemaal niet verkeerd. Slapen ging goed en rond 03.00u. maakte m’n maatje William me wakker met een smsje.

Tij 2;

Eerlijk gezegd zat ik er met een flinke slaapkop bij,… Zelfde scenario als enkele uren voordien; Gooien, reserve lijnen azen, draaien, vis eraf, onderlijn wissel. Gooien, lijnen azen,… Dat het beduidend minder vlot ging dan de middag voordien werd duidelijk aan het aantal scharren in de emmer toen ik ze telde rond 09.00u. 20 stuks, moet wel gezegd dat er beduidend meer, vooral kleine, wijting actief was in het donker.

Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Ik had een probleem, de zin was er nog, aas had ik ook goed berekend alleen,… ik zat zonder eten en had wel zo een honger,… Ik besloot ermee op te houden, rond 11.00u. was ik vrijdag terug thuis na een 24uur durend vis avontuur.

Na een flinke nachtrust stelde ik zaterdagochtend vast dat er toch nog wel een mooie portie pieren over was. Even kort overleg met het thuisfront en rond 13.00u. stuurde ik terug richting Vlissingen. Ging ik daar toch niet op schar vissen zeker , en ik was niet alleen, zover ik kijken kon, zowel links als rechts, vissers. Ondanks de flinke OZO in de zij weer een mooi resultaat behaald, ‘n portie kibbeling wijting & 36 scharren.

Jack Peelman, marathon vissen aan het Nollestrand

Ik ben er na het gesprekje met Peter, een kennis die een stukje verder stond te vissen, vrijwel zeker van dat het resultaat van de vangst momenteel door werpafstand bepaald word op de Nolle. Peter heeft last van zijn nek en kan niet voluit gooien, daardoor haalt hij niet echt zij afstand. Hij vertelde me dat hij pas begon te vangen toen te donker werd daar waar ik ik ook in het licht prima mijn scharren ving.

Enfin, ver gooien, snel azen en scharren meppen maar,…

Groetjes, Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Nico > januari 14, 2018

  Antwoord

  Hey Jack. Leuk verslagen er van gemaakt en ook mewt toch mooie foto’s er bij. En zo zie
  je maar weer als je ver kan gooien heb je daar profijt van aan de waterkant.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Jordi > januari 14, 2018

  Antwoord

  Mooie sessie. Lijkt wel werken 24u achtereen vissen.

  Groeten Jordi

 3. Huib > januari 15, 2018

  Antwoord

  Hey

  Mooi verslag, en goede vangsten.

  Gr Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *