Home Gastvissers Jeff, avondvisserij Maassluis

Jeff, avondvisserij Maassluis

Advertenties

Hé peter en andere fishguppy’s.

 

Na het dagje vissen van vorige week met de mannen, hebben peter en ik nog wat zitten te ouwehoeren over de lijnen en had ik mij voor genomen om het gewoon maar eens te gaan testen.

De ene met de toverstokjes en de andere wapperlijnen.

En ja ik had eigenlijk ook wel gewoon heel erg veel zin om weer eens solo te gaan.

Eventjes tijd voor mijzelf.

 

Vrijdag avond zou de wind er geheel uitvallen en een mooi tij aan Maassluis.

Pieren gehaald en gaan!

 

Rond 20:00 kwam ik er aan en het viel mij op dat er niemand te zien was!? Zouden ze massaal in het weekend gaan?

 

Vanaf de eerste draai direct vis maar er waren nu op de eerste paar draaien meer wijting dan schar, maar wel met maatse.

Tegen laag 21:30 ging de wijting toch even wat anders doen en kwam de schar.

erg veel niet aan de maat maar ook mooie tussen de 26 en 29 erbij.

Herman kwam nog even een kijkje nemen en zijn viszak halen die ik eerder de dag voor hem heb meegenomen bij Jurgens hengelhuis.

Hij vertelde mij hier nog nooit in de avond te hebben gevist en dat dit eigenlijk door niemand wordt gedaan… Oke vreemd.

 

Ik heb heel de avond met een hengel met de toverstokjes gevist, een met alleen oranje de andere met 3 verschillende kleuren.

Hier zag ik wel een verschil dat de oranje meer vis opleverde..

 

De andere hengel met wapperlijnen, een met korte en de andere met lange wappers.

Hier kan ik alleen maar over zeggen dat een lijn met een paar kraaltjes, beduidend meer schar opleverde! Zelfs met grote drijvende kralen moest de schar ze hebben.

 

Rond 0:00 besloot ik nog een keer m’n reserve onderlijnen te beazen en dus nog twee keer te gooien.

Ik heb ook m’n laatste ons pieren maar weg gegooid omdat ik anders weer blijf zitten tot alles op is, en ik stond er ook al weer een 20 uur naast en begon het te voelen.

 

Op de laatste draaien ging het weer gewoon door, wijtingen en schar.

Maar voor mij was het genoeg geweest, de pijp was leeg.

Ook ik ga geen aantallen noemen, totaal niet belangrijk er zit gewoon heel goed vis!

En m’n vriezer past niets meer bij..

 

De rit naar huis ging helaas niet helemaal zo als ik gehoopt had..

Normaal een 45 minuten, nu 1,5 uur door werkzaamheden, ik was Zo blij toen ik m’n bed raakte.

 

Jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, weer lekker erop uit geweest, solo is ook weleens lekker.
  Denk dat er zoveel vis zit, dat het niet uitmaakt met wat je vist en ze zitten dichtbij net zo veel als ver weg.
  Testen is altijd heel moeilijk, omdat er altijd 1 hengel bovenuit steekt wat vangsten betreft, dat is moeilijk te vergelijken, omdat je nooit weet wat het met andere lijnen had gedaan en dat is toch het mooiste van het vissen?

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Dat zal wel even wennen voor je geweest zonder de kinderen er bij. Maar dan toch lekker veel gevangen daar en met mooie foto’s er bij. Ook een leuk verslagje er van gemaakt en dan is het compleet.
  En zo zie je maar wat een onderlijn uit maakt en met kralen er aan…. het blijf altijd een verrassing wat er boven komt hoor.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Gino > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Kan toch ook lekker zijn solo vissen hé… ik doe niet anders 😂 maar met jouw jongens erbij is toch ook fijn en je hebt er weinig dol mee toch!!
  Leuke vangst heb je weer voor mekaar gevist👍als de vis er is en wil azen denk ik dat het weinig uitmaakt hoor wat voor onderlijnen je hebt… dat is mijn mening hier over en al zeker bij de wintervis!!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Stefan Groenheide > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, lekker bezig geweest man, zou het daar in dat diepe water erg veel verschil maken, licht of donker? Qua bekijks in ieder geval stuk rustiger. Krijg er wel erge kriebels van, die mooie vangsten op een 20 minuten rijden voor mij!
  Groetjes, Stefan

 5. Henry > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Samen met de kinderen vissen is natuurlijk top maar het ook wel eens heerlijk zijn om alleen te gaan om je hoofd efkes leeg te maken. Zowel met afhouders als met de wapperlijnen een leuke partij mooie scharren kunnen haken is natuurlijk volop genieten. Wij hebben nog nooit gevist in Maassluis maar met het nieuws van de vangsten van Peter,Frank en jouw zou daar op korte termijn wel eens verandering in kunnen komen.Misschien ligt de oorzaak bij de talrijke stenen, struikelen en of uitschuivers in het donker, dat er in de avond en nacht weinig of niet gevist word ??Na zo’n 20 uurtjes niet in het mandje te hebben gelegen is het minder dat je tijdens de terugreis toch de luiken nog efkes langer dan normaal open moest houden.
  Veel plezier en goede vangst bij de volgende.

  Groetjes, Henry

 6. Eldert > mei 8, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Mooi bericht ook van jou . Eerst die van Peter en dan begint het bij mij ook weer te kriebelen. Ik denk dat ik zeer binnenkort ook eens die kant op moet. Zoveel verder is het ook niet . Je hebt ieder geval weer laten zien dat je kan vissen. Niet iedereen doet het je na als je 20 uur op bent en dan ook nog gewerkt hebt. Goed bezig man.
  Groet Eldert

 7. Peter(fishguppy) > mei 8, 2021

  Antwoord

  Ik begrijp wel dat er weinig in het donker gevist word, Henry, zegt het al, maar ook het feit, dat het er veel te diep is voor tong en gul in het donker, die zoekt de ondiepte op en voor de visser zelf is het mij veel te link, met telkens dat zwaar gesleur, zelfs zonder vis, met die stroming.
  Gr Peter

 8. ies > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Klasse man. dat noemen ze dan vlieg uren maken, heerlijk doorhalen met veel vis om je wakker te houden.. Wederom perfect in beeld en schrift gezet zodat wij het kunnen meebeleven., Tja en wat betreft welke hengel en tuigage het beste vangt, denk dat het niet veel uitmaakt, Ik zeg gewoon bij elke ingooi simsalabim kom hier met die vin en ga er dan gewoon van uit dat op de hengel waar ik minder mee vang , bezocht is door ongehoorzame vissen Voor de volgende sessie een vlottere terugreis met wat andere vissoorten erbij zodat ja de nodige variatie in de vismaaltijden krijgt.
  Groetjes Ies

 9. Jeff > mei 8, 2021

  Antwoord

  Ik ben er voor nu wel van overtuigd dat de verschillende onderlijnen ook maar kleine verschillen doen in vangst, er zit nu ook gewoon genoeg.
  In het verleden was er tong en gul als bijvangst maar die heb ik nu nog niet voorbij zien komen.
  Als het straks beter is voor de tong dan zijn daar veel betere stekken voor, hier is de bodem erg hard, naar mijn weet houd de tong daar niet van.
  Ik vind het mee vallen met de linkheid van de stek voor het donker maar ja hé, ik ben 30 jaar jonger, wijsheid komt met de jaren?..

 10. jack Jozen > mei 9, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff.

  Wat heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt ja een keer alleen het kopje leeg maken moet iedereen wel op zijn tijd, maar ik vind nog altijd samen met de kids is niks mooier deed ik vroeger ook en de vrouw ook die viste ook volop. Maar je hebt je hebt weer een super avond gehad je zult er een vriezer bij moeten zetten anders zit je dadelijk met al die tongen heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *