Home Overige Jeff en Gino, vissen aan het kanaal Terneuzen-Gent

Jeff en Gino, vissen aan het kanaal Terneuzen-Gent

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

 

Uiteraard moest er dit weekend ook weer wat vervist worden. Helaas de weerberichten niet echt lekker maar we zien wel.

De jongens waren er alleen maar de zaterdag helaas en de regen en wind het hele weekend…

 

Zaterdag begin van de dag zou nog een beetje droog zijn, en zo zijn we zaterdag maar even een uurtje aan een zoet putje hier in de buurt gaan zitten, gewoon even er uit en een visje vangen.

Hier duurde het niet echt lang of de eerste brasem en kolblei lag in het net maar ook hier was het sprokkelen en zoeken voor een paar visjes.

De visdrang was weer even gesust voor de jongens en we hebben weer lekker kunnen ouwehoeren.

 

Na het eten moest ik de mannen helaas al weer terug brengen naar hun moeder, dit gaf dan weer wel kans om iets anders uit te vreten.

Van de week al contact gezocht met Gino of hij mij niet eens mee wilde nemen naar het kanaal?

Dat was geen probleem en ook wist hij het aas voor de avond te regelen, mooie pieren en kweek zagertjes van van Dixhoorn.

 

Onderweg afgesproken met Gino om samen verder te rijden ( scheelt weer de helft, ik ben toch een Zeeuw hé, en Gino is naar hier verhuisd om ook zo te zijn, zegt ie)

Even de tunnel door en we zijn op de stek, auto direct aan het water, ideaal met deze weersverwachtingen..

Er staan best wel wat mensen al te vissen en zie er bij een een botje uitkomen,, dat beloofd wat.

Er staat niks geen stroming en zo kan er weer eens licht gevist worden maar dit was weer wennen na de stroming die er altijd wel is aan de WW.

Verschillende lijnen geprobeerd vanavond, de toverstokjes, verzwaarde stalen afhouders, verzwaarde korte afhouders en wapperlijnen.

 

We waren al een tijd onderweg en toen wist Gino de 0 weg te strepen met een grondeltje ..

Pff dat was niet waar we voor kwamen.

Direct hierna wist hij nog een waterkippie te vangen, hij weet ook alles te vangen!

Helaas koste dit hem wel zijn onderlijn, deze werd vervangen en niet veel later kreeg hij toch de bekende rammel op de top, even wachten nog of z’n grote zus ook wilde bijten.

Gino wist ook de eerste tong te vangen! Helaas niet aan de maat maar ze zijn er wel.

Vervolgens begon het toch wel aardig door te regenen dan zijn we maar vanuit de auto naar de hengels gaan kijken, die overigens ernstig stil bleven staan . .

Er zitten hier tongen maar die zijn schijnbaar lastig te vangen. Ze moeten hier toch ook wel ergens een hotspot hebben? Ergens een stuk met stroming waar ze actiever azen?

 

Tussen de buien door toch maar even aas verversen en ook ik wist m’n eerste kanaal tong te vangen! Een mooie voor de pan.

Snel maar weer terug in de auto, het begon er ook nog eens flink bij te waaien.

Eigenlijk waren we beide wel weer genezen van de visdrang. .  Even wachten tot er even wat minder regen viel en maar snel de boel in gaan pakken.

Op de laatste draai wist ik nog een dikke bot te vangen maar met 4 visjes op een paar uur.. maar dan wel 2 tongen, ik weet zeker dat er hier een hoop meer moeten zwemmen, je moet ze alleen zoeken.

 

We hebben weer lekker kunnen ouwehoeren en weer een plan bedacht voor een volgende sessie

Het was weer gezellig Gino!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Nou mannen, dat ziet er weer gezellig uit! Begint hier spontaan te jeuken! De gezelligheid begon al in de auto, met het App contact naar mij, waar de hptjes ter sprake kwamen, schijnbaar ons aller hobby, buiten de paringsdrift om, lol!
  Tja kanalen, zonder stroming, doet me denken aan het NZK, waar de specialisten vissen op 30 meter uit de kant, met een feeder, met hele korte dwarreltjes flinterdun en laten bewegen maar, helaas ben ik er zelf nog nooit aan toe gekomen.
  Voor een volgende maal, zou het best wel eens kunnen, dat ik jullie, indien gewenst, gewoon achterop rijd, lijkt me hartstikke gezellig!
  Groetjes Peter

 2. JEFF > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hé Peter,
  Ja het was weer gezellig! Hahaha
  Ik ben er van overtuigd dat er echt wel leuk tong zit maar je zal er inderdaad tijd in moeten steken om ze te vinden en dan ook de juiste manier vinden.
  Moeten we gewoon maar eens doen dan!
  Zeker nu het overal taai is dan is er weinig verlies om het ergens anders eens uit te dokteren.
  En dat het gezellig word dat staat van te voren al genoteerd!

  Jeff

 3. Nico > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Gino. Toch weer leuk om van jullie een vangstbericht te lezen. En vooral dat het nu zeer slecht gaat maar wat je zeg je ben er lekker samen op uitgeweest. En dan toch nog wat vis vangen en daarvan leuke foto’s er op gezet. En ook een mooi verslagje er op maakt het helemaal top hopelijk de volgende keer met grotere Tongen aan de kant.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Gino > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Dat heb je mooi beschreven ons avontuur… was een gezellig uitjes jammer van de matige vangst, maar zoals je al vertelde 1 van je er altijd😂… dan nog het weer dat niet meewerkte!
  Was je ook nog een belangrijk iets vergeten met dit weer…. mmm was dat niet je jas, bwaaaa.
  En ja ” ons zeeuwen bin zuunig’ hej.
  Op naar de volgende afspraak en stekkie👍

  Grtjs Gino

 5. Henry > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff en Gino,
  Een 👍verslag van jullie belevenissen aan het kanaal. Bewapend met allerlei verschillende onderlijnen deze sessie toch wat vis kunnen haken, Chapeau!! ( Gino om 🐓 te vangen moet je niet aan de waterkant zijn😂)Jammer dat jullie ook nog geplaagd werden door de regengod maar zo te lezen hebben jullie toch de nodige lol gehad aan de waterkant👍Voor jullie volgende 🎣veel plezier en uiteraard een goede vangst!

  Groetjes, Henry

 6. Eldert > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Gino
  Jullie hebben weer een gezellig visdagje mogen beleven.
  Wat de vangst betreft, dat zal wel naar verwachting zo zijn geweest denk ik.
  Misschien dat het nog wel boven verwachting was. Het is ieder geval te hopen dat die Solea zeer snel , ja heel snel weer wat actiever gaan worden in de WW want als ik straks vakantie heb wil ik er toch wel weer een paar avondjes cq nachtjes achteraan. Je hebt er ieder geval weer een mooi verslag van gemaakt. Heerlijk om te lezen. Zeker in deze tijd nu er zo weinig gepost wordt.
  Succes de volgende ronde ,
  Groet Eldert

 7. Jack Jozen > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Gino.
  Je hebt weer een super verhaal in elkaar gefrommeld prachtig en je kan aan de koppen wel zien dat er de lol ook in zat , Jammer dat het weer tegen zat en dat de vangst nog niet helemaal lukte ik weet niet wat het dit jaar is met de vis zouden ze eerst allemaal eerst spuiten moeten hebben ? We hebben dit jaar al dikwijls gezegd de aanhouder wint zouden aan moeten houden tot volgend jaar toch maar weer op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack.

 8. ies > augustus 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en Gino,
  Jeff wat een pech met het weer hebben jullie weer gehad, maar toch de kids weer even kunnen laten vissen ,Jammer dat het nu niet met de voorgaande aantallen vis was. Dat kanaal intrigeert mij wel en weet bijna zeker dat het best goed zal komen wanneer de juiste manier van vissen aldaar wordt gevonden. voor de volgende sessie weer rammelende toppen en een maaltijd panvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 9. Stefan > augustus 9, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff en Gino, jullie zijn er weer gezellig op uit geweest, dat is toch het belangrijkste, van de vangsten verwacht je niet al te veel, maar stiekem hoop je op een uitschieter…
  Het mocht helaas niet zo zijn, maar toch nog iets gevangen in ieder geval.
  Groeten, Stefan

 10. hugo > augustus 9, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff & Gino,

  Zoals ze zeggen, als ze me missen ben ik gaan vissen, dat is bij jullie weer precies een hele belevenis geweest. Heb persoonlijk nog nooit gevist op dat kanaal gevist maar lijkt mij wel eens leuk om te doen. Jullie hebben toch wat scheefsmoeltjes gevangen wat al al een prestatie is op zich. Bij het lezen van jullie verslag druipt de leute er zo van af goed gedaan mannen. Volhouden en naar de volgende zou ik zeggen…ikzelf zit een beetje vastgeroest aan het slechte weer!!! Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

  Groetjes hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *