Home Gastvissers Jeff en kids, naar de haaien

Jeff en kids, naar de haaien

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s!

 

Vandaag stond er weer een ochtend vissen gepland en dit keer weer met als target de haai!

Afgesproken met Erik en zijn dochter.

Rond 8 uur aangekomen aan het banjaard strand en zo snel mogelijk de duinen over, we wisten dat het er wel eens druk kon zijn .

Dit was inderdaad het geval…

Dan maar gewoon aansluiten.

( Wel eerst even 11,50 aftikken voor een paar uurtjes.. Zeeuwen bin zuunig, enkel niet met de centen van een ander)

 

Beide een lijn voor de haai ( wapper met een grote steek zager) en een lijn om maar ‘ iets’ te vangen.

Bredt wilde vandaag weer gaan peuteren onder het kantje met de strandstok met dun topje, een botje maar eigenlijk hopend op een dikke baars.

Na een half uurtje waren er de eerste rammels en kwam er een baarsje even poseren.

 

Een half uurtje later een duidelijke haaien beet en bij het oppakken van de hengel direct een mooie dreun, helaas binnen een paar slagen de ‘ vis’ weg en enkel nog de buurman te pakken …

 

Rond 10 kwam er een paar heren van de reddingsbrigade en vertelde ons dat we het strand moesten verlaten en de zwemmers de ruimte moesten geven.. iedereen is welkom uiteraard en leven en laten leven maar hier was niemand te bekennen die aanstalte maakte om te gaan zwemmen, nouja jammer.

 

Eigenwijs dat we zijn toch maar even kijken en navragen en we hoefde het strand helemaal niet te verlaten, enkel een 50 meter om.

De zwemmers tussen de vlaggen en wij er buiten, zo was de vissessie toch nog gered.

En we kregen ook vrij snel weer een leuke rammel en ook deze resulteerde weer in een baarsje maar nog steeds niet de haai..

Heel de ochtend hebben we wel kunnen genieten van de harders die in grote getale aanwezig waren! Tot op een 50 cm uit de kant, schitterend om te zien! Waren ze maar makkelijker te vangen! Dat is wel zo een lekker visje om kibbeling van te maken.

 

Maar daar was dan toch eindelijk de harde beuk op de hengel! De beugel die al open klapte en de hengel die er net niet vandoor ging ( de slip er op zetten eventjes vergeten..)

Direct goed weerstand erop en begon ‘ het’ al te zwemmen.

Een paar minuten later lag daar dan eindelijk een haaitje!

Voor vele is het een beestje wat dood normaal is of ze liever zien verdwijnen maar ik heb er een zwak voor gekregen. Wat een geweldig mooi beest om te zien! En het idee ze samen met m’n mannen te vangen, ja daar doe ik het voor!

Bredt kreeg toen toch nog een aan beet… Hengel los van de grond, meters lijn van de molen, oppakken en weg…. #&€@+

En dat op een 5 meter uit de kant, hoogstwaarschijnlijk een mooie baars geweest maar we zullen het nooit weten.

 

Ik heb er de hele morgen bij gestaan en geen staart gevangen maar mocht de plaatjes schieten van de jongens en de dochter van.

Heerlijk aan het klooien geweest in de muitjes, krabbetjes, een haringkje, zandspiering, zeesterren, draadsterren en emmers vol hermiet kreeftjes.

Dat is gewoon goud waard!

 

Gewoon een fantastische dag beleefd waar we het nog lang over zullen hebben! Tot ik dan zelf eindelijk ook zo’n krachtpatser vanaf het strand mag pakken!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, eindelijk je gewilde vis! Altijd top als je de target behaald en dan vooral vanaf de kant, wat ik ook nog steeds heel leuk vind, een haai als bijvangst. Jullie rijden er voor naar de Banjaard, maar ook aan de oesterdam worden haaien en pijlstaatroggen vanaf de kant gevangen, als je geluk hebt en op de juiste stek staat, vooral in de avonduren!
  De foto’s zijn vierkant in plaats van staand en rechthoekig, jammer vind ik persoonlijk, je ziet wat er gebeurt met het logo? Maar ik zal er verder niet meer over zeiken.

  Groetjes Peter

 2. Jeff > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hé peter,

  Heel vreemd ze zijn weer allemaal liggend gemaakt met dezelfde telefoon als normaal…
  T gaat om de plaat, laten we het daar maar ophouden.

  Jeff

 3. Bredt > juli 11, 2021

  Antwoord

  Ik vond het geweldig naar jammer dat ik die mooie baars heb gemist.

 4. Nico > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff en Kids. Zoals gewoonlijk heb jij er weer een prachtig verslag er van gemaakt .En natuurlijk ook met zeer mooie foto’s er bij. Het geluk straalt bij de kinderen vanaf en hebben weer een prachtige dag gehad en goed vermaakt. Snap niet dat je daar ook moest betalen had gehoord dat de Banjaard vrij was van parkeren
  daar.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. Gino > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,
  Mooi dat je eindelijk je haaitje binnen hebt man… is idd een prachtige vis maar als je er niet op gaat vissen dan kunnen ze soms een pest zijn hoor!
  Leuk verslag met foto’s van wat een prachtig dagje is geweest denk ik.
  Bredt idd pech dat je die mooi aanbeet niet hebt kunnen verzilveren maar die komt nog wel het is je gegunt maar het blijft vissen hé, blijft altijd het jammer!
  Succes nog mannen.

  Grtjs Gino

 6. Stefan Groenheide > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff & kids, dat hebben jullie weer mooi voor elkaar, laatst zei ik al tegen Jeff dat me dit ook leuk leek en jullie doen het gewoon alvast even voor, knap hoor. Leuke bijvangst, alleen jammer dat de grootste baars ontsnapte.
  We zien elkaar hopelijk snel weer, groeten, Stefan

 7. Eldert > juli 11, 2021

  Antwoord

  Jeff, proficiat.
  Groet Eldert

 8. Hugo > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hallo vissers familie,

  Jeff zo’n haai vangen moet een adrenaline kick geven, nog nooit eentje gevangen maar als ik jullie stralende gezichten zie moet het wel de moeite zijn. Bredt jij zal nog wel mooie baarzen vangen daar ben ik van overtuigd. Leuk verslag met mooie foto’s erbij. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Jack jozen > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en de kids .Wat heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt en ook nog waar je voor was gegaan ook nog gelukt was toch een haai alleen voor Bret jammer dat de zeebaars er af ging maar als je de glunderen gezichten ziet op de foto,s dan kun je zien dat het een geniet dag was .Er is niks mooier dan dit samen met je kinderen mee te kunnen maken dat vergeten ze nooit meer .Heel veul groetjes Jack

 10. ies > juli 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en de kids.
  Wederom een schitterend verhaal, schitterende foto’s en vrolijkheid ten top, op de foto’s spat het er van af wat een heerlijke dag is dat weer geweest. Jammer dat jullie op die zwemmende vis verjagers niet mochten vissen zou ook een leuke sport geweest zijn, hoewel…. nee toch maar niet, zijn tenslotte helden als ze in dat koude water gaan. maar voor de volgende x wens ik jullie meerdere haaien, lijkt mij helemaal fantastisch voor de kids.
  Groetjes Ies

 11. Henry > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,

  Wederom een mooi verslag van jullie haaien avontuur aan de Banjaard. Het is aan de vrolijke snuiten goed te zien dat iedereen volop geniet van de visserij. Van jouw vind ik het TOP dat je de tijd neemt om op ‘n leuke manier bezig te zijn met je koters, uit eigen ondervinding weet ik dat als ze straks ouder zijn je dankbaar zullen zijn voor de tijd dat je nu gezellig met ze allerlei dingen onderneemt. Jammer dat de vis bij Bredt zo dicht op de kant nog ontsnapte maar…….ook dat hoort er allemaal bij.
  Ik wens jullie bij de volgende visserij weer veel plezier en natuurlijk een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 12. Jeff > juli 12, 2021

  Antwoord

  Heren,
  Bedankt voor jullie leuke reacties!
  Dat doet ons goed!
  Wij vissen voor het vissen, de beleving en het hele gebeuren er om heen. Die vriezer of pan is niet zo belangrijk.
  Voor mij is het samen zijn en dan zeker met de jongens, het aller mooiste wat er is!
  En dan die geweldig blije koppies met een vis, of het nu een voorn is van 4 cm of een meerval van 200 cm, het blijft onbetaalbaar! Daar doe je toch alles voor!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.