Home Vissen op zoetwater Jeff en kids op het zoete

Jeff en kids op het zoete

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

 

Vandaag stond er eigenlijk een dag niet vissen op, m’n jongste zoon Boet is vandaag jarig en is 2 jaar geworden!

Helaas is hij al een paar dagen ziek en durven we het niet aan om z’n feest toch door te laten gaan met de visite en gevolgen van dien.. net als vorig jaar met de corona ellende, nu weer geen feest voor m’n kleinste vriendje.

De broers zouden er ook bij zijn maar ook voor hun moesten we een ander plan trekken.

Dan maar smorgens even thuis de cadeautjes aan Boet geven en dan een dag op stap met de jongens en hun weer direct terug brengen naar hun moeder na het vissen, Ferde gaf smorgens ook aan om liever thuis te blijven vandaag, het is allemaal niet anders.

 

Mn maatje Fred wilde wel weer eens mee.

We hebben vaak contact maar het komt er al een hele tijd niet van om samen op stap te gaan. Hij is helemaal verslaafd geraakt aan het zoete water en ja bij mij is ( zo als jullie wel door hebben) het zoute in alle poriën wel doorgedrongen.

Een 15 jaar terug was hij die gene die mij mee nam naar de waterweg.

Samen hebben we iedere vorm van visserij wel tot ons genomen en bergen en bergen avonturen beleeft samen maar nu al een paar jaar weinig. Het werd weer eens tijd.

 

Nu werd hij toch wel erg enthousiast van m’n visserslatijn en gaf aan dat als de wind teveel was voor zijn visserij, hij graag eens mee wilde.

Met het mislopen van het verjaardagsfeestje maar het toch een dagje op de planning krijgen van vissen met de jongens, kreeg hij de kans mee te gaan.

Smorgens regen, regen, waaien en nog meer waaien pfff

Bij hem aan gekomen en besloten dat we er helemaal geen zin meer in hadden….

Oke vooruit maar nu?

Uiteraard had hij mij minstens net zo enthousiast gekregen over zijn visvangsten en de jongens stonden ook al bijna te klapper tanden.

Nog een bak koffie en ouwehoeren, gaan we snoeken?

Voor ons al weer een hele tijd terug en nu gaan de snoeken de havens weer in, misschien met doodaas aan de gang?!

Jep het plan was klaar.

Er liggen altijd wat spinhengels in m’n auto en hij had al wat aas liggen.

Hoppa we gaan!

 

Een uurtje tuffen naar een haventje, voor ons beide bekend als de broekzak, voor hem de binnenkant voor de snoek en voor mij de buitenkant voor de snoekbaars.

Een dode voorn of sardine eraan en wachten dan maar.

 

De nodige verhalen en bijzondere vangsten van de afgelopen tijden kwamen allemaal weer snel voorbij, terwijl de jongens lekker aan het rommelen waren op de voorn, baars en roofbleien die de weg massaal weer gevonden hadden naar de haven! T waren allemaal ‘ tjes’… Onze aasvisjes waren het dubbele maar ook die tikte de 25 cm niet aan.

Ieder visje telt en de lol is het belangrijkste.

 

Na een klein uurtje zag ik toch m’n lijn eventjes weg lopen en bij het oppakken van m’n hengel viel mij op dat er wel erg weinig draad op m’n molen zat… Was ik het onderhoud al even vergeten? Lag deze molen al zoveel te lang in de auto? Ik zag de backing al tevoorschijn komen..

Nee het was een vis die binnen de kortste keren de nodige meters lijn wist te nemen en zomaar een plures eind weg wist te zwemmen.

Helaas ook achter een paal langs en met iedere slag die ik kon maken voelde ik de draad langs de paal glijden, billen knijpend wist ik toch stukje bij beetje meters terug te krijgen en vanuit het niets weer een run met gierende slip! Pfff zweet op m’n rug maar een grijns van oor tot oor! Heerlijk, genieten dit.

Man, wat heb ik dit stiekem al die tijd gemist zeg.

Leuk hoor die klappende tongen en bonkende schollen maar die lijn die van je molen jankt alsof het niks is…

 

Eigenlijk had ik de afspraak gemaakt met Bredt dat hij de eerste snoek mocht binnenhalen maar met dit gebeuren achter die paal langs, leek het mij beter om het zelf even te doen met deze vis.

Na een tijdje kreeg ik geen beweging meer in m’n lijn en begon redelijk symptomen te vertonen van kortsluiting, het zal toch niet hé!?!? Een dikke eraan en nu verspelen?

Even de lijn slap gegooid en gelukkig zag ik toch weer wat meter lijn weg lopen en opnieuw kreeg ik contact met de dame ( het werd ons al duidelijk dat het niet om een kleintje ging en de heren worden niet zo groot)

Nog even een slag met de staart en ze was los van de paal.

Een grote kolk kwam onder een boot vandaan en we wisten de eerste kleur van de vis te zien. Whoo dit is een mooie pap!!

 

Maatje Fred had de onthaakmat al klaar gelegd en stond naast mij met het schepnet.

Hoe groot is ie? Wat denk je?

We begonnen al tegen elkaar op te bieden maar ze moest nog eerst het net in, gelukkig na nog een enkele klap gaf ze de strijd op en gaf zich over aan de landing.

YESSS!!!!

Als een geoliede machine nam Bredt de hengel, ik het net met de snoek, Rex maakte de onthaakmat nog even nat en Fred maakte de camera alvast gereed. ( Samen vissen is samen vangen en vooral samen genieten!)

De dame onthaken en samen een sprongetje van vreugde! Wat een schitterende vis, geen plekje dingetje niks en een lichaam van een vol gevreten, dikke, uitgezakte obesitas dame maar wel een op steroïden.

Kicken dit!

Na de foto’s rustig bij laten komen en haar weer de vrijheid geven, net zo mooi als het vangen!

Hierna kregen we nog twee aanbeten maar wisten ze beide niet te verzilveren, dit maakt helemaal niks meer uit. Onze dag is top geweest!

Wij hebben weer een geweldig avontuur mogen beleven maar ik hoop dat het tot de volgende een paar maanden minder mag duren Fred.

 

Groeten Jeff, bredt, Rex en Fred

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff, eerst even Boet, altijd erg, een kleine ziek en dan nog wel op zijn verjaardag, gelukkig zijn ze meestal sneller genezen dan wij, volwassenen.
  Wauw wat een beest, heb je hem gemeten?
  Super trots mag je er op zijn en dat is wel te zien aan jullie gezichten!

  Groetjes Peter

 2. Gino > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,

  Wat een pracht exemplaar man, pff dat is niets anders dan genieten!
  Je heb zeker je best moeten doen om deze op de kant te krijgen chapeau hoor, ervaring is hier zeker nodis geweest.
  Hopelijk is de kleine man snel beter.

  Succes nog verder

  Grtjs Gino

 3. Nico > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en kids. Wat een prachtige foto’s van deze snoek en ook van jullie er op mooi mannen. En ook beterschap toegewenst voor Boet. Jij heb er ook een zeer mooi verslagje er van gemaakt en hopelijk weer snel aan het zoute water met de kids.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Stefan > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff en kids, wat een bak zeg! Ongelooflijk, heb vroeger ook menig dag aan het snoeken besteed in de polders bij Maasland, mooie spannende visserij hoor.
  Beterschap gewenst voor Boet, hopelijk is ie er snel weer bovenop.
  Groeten, Stefan

 5. Eldert > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff ,
  Zelf heb ik niks met zoetwatervisserij maar deze is toch wel heeeeel mooi. Wat een beest man. Daar ben je even mee bezig om zo een op het droge te krijgen . Beterschap met de kleine , hopelijk dat ie gauw mag genieten van z’n kadootjes.
  Groet Eldert

 6. hugo > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoy Jeff en de Mannen,

  Dat is pas een snoek man! mooi en zeker genieten geblazen. Leuk als je de glunderende gezichten ziet op de foto’s. Hoop dat Boet snel is hersteld, dat jullie weer met zen allen eropuit kunnen trekken. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 7. Jack Jozen > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff
  Vroeger viste ik ook zoet maar dat trekt me niet meer wel een flinke snoek , en heel veul beterschap met de kleine .
  Groetjes Jack.

 8. ies > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Allemachtig Jeff, wat een knoepert van een dame. Ik weet dat mijn neef Rob ook verslaafd geraakt was op deze dames van uit een bootje op de diepe plassen, maar of die ook zo groot waren pfff dit is een hele echte. Beterschap voor de kleine en uiteraard veel succes verder hetzij bij zoet hetzij bij zout.
  Groetjes Ies

 9. Henry > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,

  Ik dacht da ik alleen mar lange verhalen kon schrijven mar gij kunt er ook wa van !!! Nou duurt het natuurlijk ook wel wa langer om zo ene kolos van ene snoek binnen te draaien dan dat er ’n botje aanhangt.
  Jaren geleden was de paling en snoekbaars ook m’n favoriete vis om te bejagen maar sedert ik het zoute heb leren kennen komen deze hengels niet meer uit de schuur maar……..wie weet???
  Dit is inderdaad een kanjer van ’n rover en kan waarschijnlijk bij jouw ook als topper op de lijst genoteerd worden? Wens Boet een voorspoedige beterschap van me zodat ie ook weer op korte termijn met jullie kan genieten aan de waterkant

  Groetjes, Henry

 10. JEFF > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Je heren,

  Bedankt voor jullie leuke reacties!
  De dame in kwestie had ‘maar’ een afmeting van een 103cm. We zijn er hartstikke blij mee uiteraard maar we hebben de lat al wat hoger liggen eigenlijk maar het blijft heerlijk die gierende slip en dan zo’n dame in je handen krijgen…

  Jeff

 11. Peter(fishguppy) > oktober 31, 2021

  Antwoord

  Jeff, blijven prachtfoto’s van een prachtige vis!
  Had eigenlijk verwacht dat hij groter was, zo mooi op de foto, lijkt hij echt heel groot, maar neemt niet weg dat het een supervis is, waar menig visser jaloers op zou zijn en dat heb jij toch maar mooi voor elkaar, ben trots op jou dat je voor ons schrijft!
  Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *