Home Gastvissers Jeff en Kids, strandvissen Walcheren

Jeff en Kids, strandvissen Walcheren

Advertenties

Hé peter en andere visvrienden.

Vandaag dan eindelijk weer eens het strand op.
De verwachting was niet veel maar we wilden er graag weer even uit.
Eigenlijk alleen maar even de zilte lucht weer even proeven en gelijk kijken of de vis dan in ieder geval wel weer op weg terug is naar onze bereikbaarheid.
Om 11:00 ging de eerste lijn het water in, verse pieren erop van hengelhuis Jurgens in bergen op zoom, wel van een behoorlijk formaat helaas maarja soms moet je roeien met de riemen die je hebt..
Bij die eerste worp werd helaas m’n 3-delige daiwa een 4-delige vlaggenmast… Er zal een beschadiging op hebben gezeten en schoon brak ie af. Ik ben m’n visdagje wel eens beter begonnen.
Poging twee, een paar minuten later.
Gingen er toch twee onderlijnen het water in.
Na een 5 minuten al een mooie rammel erop en nog maar even laten liggen voor wie weet zn broer.
Gaan draaien maar z’n broer was er niet bij maar we waren van de nul en de eerste schar lag in de emmer, toch een aardig begin dachten we zo.
Helaas bleef het tot 13:00 bij die ene schar.
Toen kwam er nog een botje de kant op..  die mag terug voor die andere twee heren!
De jongens waren ondertussen al lekker gaan spelen in de duinen en kon ik mijn grauwe winter kop toch een beetje opwarmen aan het zonnetje, al maakte de wind in de rug soms best wel fris.
Bredt had er eigenlijk wel genoeg van en stelde voor om de handdoek te gooien!?
Nog een worp en dan gaan we lekker ruimen en naar huis, we waren weer opgeladen.
De eerste draai leverde een doublet bot en schar op, beazen en nog een keer dan.
Nu echt de laatste draai. Ook hier kwam er nog een botje uit, vaak pas met opkomend water dat ze hier goed gaan azen maar we gingen naar huis.
Alle visjes netjes terug kunnen zetten, de vriezer is leeg maar dat houden we even zo.
Straks wel weer wat tong en baars die mogen komen wintersporten! Haha
Er is eigenlijk niets aanvreterij geweest, alle piertjes kwamen terug zo als ze er in gingen.
Ik ga nu maar weer op zoek naar een nieuwe hengel voor de volgende keer en verwacht dat de vis dan weer meer aanwezig is.
Jeff, Bredt, Rex en Ferde.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 4, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,
  lekker een frisse neus gehaald en toch wat kunnen vissen, al zijn de vangsten nog niet denderend, bij dit koud water zoeken de botten het diepere water, blijkt wel uit de vorige 2 verslagen, Stefan ondiep en Henry en Jack op heel diep water en ook bij jou enkele botten en de scharren zullen nog dieper zitten, maar we moeten ook niet vergeten dat de scharren een beetje de weg kwijt zijn, van het afpaaien en heel binnenkort, zal hun voedingsdrift weer sterk toenemen, op ondieper water, helaas heeft de warmte, eerder deze week niet doorgezet.
  Een hengel kapot, de nachtmerrie van elke visser, ik wilde er eerst een aanbieden aan jou, maar eigenlijk is een hengel niets om uit te lenen. Maar goed nieuws voor jou, de goede hengelsportzaken hebben tegen woordig al hengels van 4+ meter voor de belachelijke prijs van rond de 50 euro en die gooien helemaal niet verkeerd.
  De volgende sessie meer geluk en vis toegewenst!

  Groetjes Peter

 2. Jeff > april 4, 2021

  Antwoord

  Hé peter,

  Nee een steun lenen ok, een hengel nee
  We moeten ff gaan kijken voor wat anders. De vercellis hebben hele leuke stokken staan en nog erg betaalbaar ook.
  Komt helemaal goed.
  We zijn al weer aan het plannen voor de volgende keer

  Jeff

 3. Gino > april 4, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff & kids
  Zo te lezen heb ik niet veel gemist, hèhè 🤭
  Leuk verslag gemaakt van de visdag en leuke foto’s zoals altijd wel leuk hoor. De Kids hebben zich weer kunnen uitleven in de duinen en paps met de hengels.
  Altijd sneu zo een hengel die het plots begeeft ik ken het gevoel…
  Maar dan toch nog wat vis op de kant al had je het misschien anders voorgesteld. Nog een kleine maand dan komt de vis er wel terug door den ik…
  Ik heb trouwens nog een hengel die je van mij gratis mag hebben indien interesse?? Het is natuurlijk niet het aller laatste model en ik gebruik hem toch niet!
  Nogmaals sorry van de gemiste afspraak🥴👍

  Grtjs Gino

 4. Henry > april 4, 2021

  Antwoord

  Hey Sjeff en kroost,

  Jullie hebben samen toch weer lekker het strand opgezocht, dit keer helaas met een wel erg magere vangst maar ze noemen het natuurlijk niet voor niks VISSEN !! Onze redelijke vangst met botten zal inderdaad, zoals Peter al verteld, te maken hebben met de waterdiepte, waar wij zaten is de vaargeul ruim 15 meter diep.
  Een hengel naar de filistijnen is natuurlijk minder leuk maar als je wat rondsnuffelt zijn er voor ’n matige prijs goede hengels te koop, vis vangen ligt dikwijls niet aan de hengel maar aan diegene die hem in z’n hand heeft!! Ik hoop dat jullie bij de volgende poging weer een lekker maaltje vis vangen, voor de jeugd is dit gewoon voetballen zonder te scoren maar…….de aanhouders winnen!!!
  Een goede vangst en veel plezier bij jullie volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 5. Nico > april 4, 2021

  Antwoord

  Hoi Sjef. Leuk verslag er van gemaakt en ook met mooie foto’s er bij. Jammer van je Hengel en dus kan je op je gemakje een andere zoeken. Voor de volgende keer meer succes dan toegewenst alvast .

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 6. ies > april 4, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en de kids,
  Jammer zo’n pechdag ten eerste het koufront dat zich veel te vroeg terug meldt, dan een hengel die obstinaat is en niet meer wil en dan nog de vis die zich gedragen als kou kleumen .Maar de zilte lucht hebben jullie weer opgesnoven, gelukkig wilden er een paar vissen toch nog op de foto zodat je verhaal weer mooi geplaatst kon worden De kids zullen wel lekker moe geworden zijn van het spelen in de duinen. Voor de volgende sessie wens ik jullie vriendelijker weer en een mooi maaltje maatvis toe.
  Groetjes Ies

 7. Stefan Groenheide > april 4, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff & kids, fijn dat jullie er even lekker uit zijn geweest, jammer dat de vangsten nog wat achter bleven, het water is nog iets te koud. Op de pier waar de vangsten dus wel goed zijn (wel veel klein spul, eerlijk is eerlijk) zal de diepte ergens tussen de 5 en 10 meter zijn naar mijn idee, maar is een vermoeden van mij. Klote van die hengel, maar wat Peter al aan gaf, je kan een fatsoenlijke kopen tussen de 50 en 100 euro, wat niet slecht is. Voor de volgende keer alvast suc6 gewenst en wie weet gaan we samen met de kids! Mijn oudste heeft er alvast zin in, net als ik. Groeten, Stefan

 8. Jeff > april 4, 2021

  Antwoord

  Hé Gino,

  Er liggen nog wel een paar strandhengels hier, t is niet dat ik zonder zit. Maar bedankt Gino!
  Ik Heb gewoon een excuus voor wat nieuws..
  Maar ja welke!?

  Over twee weken het strand op met Stefan en dochter dus we hebben nog even.

  Jeff

 9. Eldert > april 4, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Een hengel in tweeën gooien is niet leuk . Ik geb het zelf ook eens meegemaakt. Samen met m’n zoons en op die middag gingen er zelfs 2 naar de filistijnen. Achteraf bleek dat die hengels er om bekend stonden terwijl ik er altijd zo tevreden over was. Zelf vis ik nu met een Penn Affinity die ik geweldig vind. Ben al een hele poos op zoek naar een tweede op MP , maar krijg er geen meer te pakken helaas. Maar jullie hebben ondanks de kou toch nog wat vis gezien. Volgende keer gewoon beter toch ?
  Groet Eldert

 10. Gino > april 4, 2021

  Antwoord

  Jeff,
  Ja er is zoveel keuze tegenwoordig dat je het niet meer weet hé… als hij goed in de hand ligt vind ik het al prima, is ook een kwestie van keus.
  Succes alvast.

  Grtjs Gino

 11. jack Jozen > april 4, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en de Boy,s

  Jullie zijn er toch lekker een dagje samen op pad geweest toch niks mooier als dat samen genieten, dan zijn de vangsten maar bijzaak. Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt en de foto,s zijn goed gelukt en zoals iedereen schrijft met zo,n hengel kan iedereen over komen maar wel lullig maar dat zal wel weer goed komen op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 12. Hugo > april 4, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en kids,

  Jullie hebben toch het zilte nat gevoeld daar zijn menig vissers jaloers op. Sneu van je hengel maar de hengelzaken zullen het graag lezen, een goede hengel kost de dag van vandaag geen hoop geld meer. Spijtig dat de vis het liet afweten, maar bij deze temperaturen moeten we ook geen wonderen verwachten. Succes bij je zoektocht naar een nieuwe hengel en rammelende toppen toegewenst bij jullie volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *