Home Gastvissers Jeff en kids, strandvisserij Walcheren

Jeff en kids, strandvisserij Walcheren

Advertenties

Peter en visvrienden.

 

Na een twee weken niet aan het zoute geweest te zijn zat het nu weer behoorlijk te knagen.

Van de week weer wat nieuwe lijnen geknoopt ( een ideetje om met een lange lijn met 3 haken achter het lood te vissen) maar ook een paar wapperlijnen met wat verschillen om eens te proberen.

Een nieuwe kist voor mijzelf en zo de oude voor Bredt.

 

Ook een twee weken terug hadden we ons ideetje binnen voor peter/fishguppy binnen om het een beetje te promoten, maar dat zien jullie zo wel voorbij komen.

 

We zouden rond 12:30 naar het strand gaan.

Nog redelijk vroeg maar dan kon ik nog even proberen met bredt of het werpen op het strand voor hem al zou lukken.

 

Rond 11:30 waren we al onderweg… Waarschijnlijk omdat m’n meisje de 4 kinderen die alleen maar over vis bezig waren, helemaal zat was..

 

Tegen 12:30 kwamen wij dus al aan bij de stek en hadden we alle tijd om ons om te kleden, de spullen uit te pakken en eigenlijk zoveel mogelijk om die klere trap maar weer te kunnen uitstellen.. maar ja we wilde toch graag aan de andere kant terecht komen, daar gingen we “de trap der duizend zuchten” en nu kon die ouwe met twee kisten op z’n nek.. waarom wilde ik een nieuwe kist?? Nouja dan kan ik op het strand misschien zelf ook een keer zitten.

 

Op het strand aangekomen, eerst even bijkomen en op het dooie gemak de spullen klaar maken.

De eerste lijnen ging rond 13:45 het al vrij rustige zeetje in.

En bredt had z’n stok al klaar staan om eens wat te gaan smijten.

Even wat trucs en tips en maar eens proberen.

Het ging vrij goed voor de eerste keer met een strandstok maar met een meter of 60 zou het voor op het strand in de winter nog niet genoeg zijn en dus na een paar worpjes maar de pieren eraan en papa laten gooien.

De eerste paar draaien zonder vis, aas er nog aan.

Maar heerlijk weer en kunnen genieten van een leuk spel van een paar strandlopertjes die dol waren op de piertjes die ze van ons kregen toegeworpen!

En ja stiekem toch ook wel van die twee zwarte gevleugelde vissers op de paalhoofden, het zijn toch wel mooie beestjes.

 

Rond 15:00 waren daar dan eindelijk de eerste rammels en de eerste scharren waren binnen! Helaas de eerste 7/8 ondermaats.

Maar er was redelijk wat beweging, doublet, triplet en een enkele maar dat waren er niet veel. Schar en kleine wijting, max 26 centimeter.

De nieuwe lijn achter het lood ook een aantal worpen geprobeerd maar eigenlijk zonder resultaat en uiteindelijk toch in de knoop ( iets wat ik wel verwacht had) maar slechts een keer dus het kan wel, alleen zal ik het nog verder moeten uitdokteren. Word vervolgd.

 

Tijdens het opkomen kwam er wat meer maatse schar de kant op en kon er mondjesmaat ook wat vis in de emmer.( De jongste twee gaan over het meten, terug zetten of in de emmer doen) en het meten op de nieuwe kist, nu voorzien van meetsticker en….. Ons ideetje. Wij laten hem met trots zien op de kist en auto!

Even na 18:00 hebben we besloten nog een worp te doen maar deze eigenlijk niet meer de tijd gegeven en lekker voldaan van een heerlijke middag aan het strand naar de auto vertrokken.

Stiekem had ik al een paar visjes gevangen ook deze week…

Voor de vereniging hier mochten we een water afvissen en de vis op een ander water weer uitzetten.

En ja dan is een dagje legaal stropen en een paar +/-80 karpers tussen de 7 en 14? Kilo in je handen toch ook wel heel erg mooi! Ze uit je handen laten glijden in een nog veel groter water met de kans toekomst te hebben als ware slagschepen die voor nageslacht kunnen zorgen, ja goud!

 

Hopelijk blijft het weer een beetje zoals vandaag en kunnen we volgende week weer naar het strand, al is het nu met het op tijd thuis zijn niet alles!

 

Jeff

 

PS: bredt zal zsm ook zijn verslag insturen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hey visvriend en visvriendjes, dat was weer genieten zeker? Die pa zich een bult sjouwen en jullie alles weer opeten?
  Zo te zien worden de vangsten ook daar al wat minder en vooral kleiner?
  Er zitten een paar hele leuke foto’s bij, maar daar een kleine kanttekening om geen ondermaatse vis in dode toestand op de plaat te zetten, voor een verslag, natuurlijk is ie hartstikke leuk, maar je hebt van die azijnzeikerds, terwijl bijna iedereen ze gewoon meeneemt, omdat alles blijft drijven of meeuwenvoer wordt.
  Vooral de foto van Ferde, zo moooooi, met die zonsondergang, maar we verwachten toch nog een speciaal iets, voor de leukste foto’s en van jullie verwacht ik veel!
  Jeff, enorm bedankt voor de mooie stickers, echt leuk!
  Nou Bredt, doe je best zou ik zeggen, kijken of je pa, kan evenaren?

  Groetjes Peter

 2. Bredt > januari 24, 2021

  Antwoord

  Ik sta te trappelen om een
  Verslag te schrijven

  Hopelijk tot snel

  Groetjes Bredt

 3. Jeff > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hé Peter,
  Ja ik had al enige twijfel..
  De wijting is daar nog niet dood overigens maar een beetje ongelukkig Bekkie getrokken voor de foto.

  Ik heb nog een paar foto’s bewaard voor Bredt z’n verslag.

 4. Nico > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Toch weer een leuke dag gehad met de kids aan de waterkant en daarvan mooie foto’s er van gemaakt. En ook met een leuk verslagje er bij hopelijk de volgende keer met meer vis na de kant toe vanaf het strand.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. Gino > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,
  Weer een prachtige dag achter de rug en nog wat vis voor de pan. Leuke foto’s en een prachtig verhaal erbij dat doe je echt goed dat schrijver hoor! Hopelijk kan Bredt dit net zo goed maar daar heb ik geen twijfels bij. De Kids amuseren zich telkens dat zie je gewoon aan hun snoet.
  Succes nog mannen.
  Trouwens een prachtige foto van de ondergaande zon!

  Grtjs Gino

 6. Henry > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,

  Toch weer samen met de kinderen lekker vissen vanaf het strand, heerlijk toch!!!
  Ja als je met twee kisten op je rug de koleretrap nemen, dan begin je al aardig op ‘n kameel te lijken.
  Nieuwe lijnen maken en uitproberen is sowieso een aangename bezigheid en….misschien knoop je iets dat je vangstkansen aanzienlijk verhoogt. Geweldig om te zien en te lezen dat ook je kinderen zich kostelijk amuseren aan de waterkant en Bredt, ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar jouw verhaal.
  De sticker die jullie op de kist hebben is prachtig en uiteraard ook een welverdiende opsteker voor Peter.
  Telkens als ik zo’n verslag lees begint het bij mij ook te kriebelen maar nog een poosje geduld en dan ben ik er van overtuigd dat ik ook weer samen met m’n trouwe visvriend Sjakie aan de waterkant kan genieten.
  Ik wens jullie bij de volgende sessie weer veel plezier en natuurlijk een volle pan met dikke scharren.

  Groetjes, Henry

 7. ies > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en kids,
  Wederom een schitterend verslag om te lezen, Jammer dat de vis niet echt meewerkte en dat de grote jongens de spuiten vooruitstuurde om voor te proeven.
  Maar lekker bezig zo en als Brett al 60 meter haalt dan kan hij in de waterweg goed terecht. Wat betreffende de dwarrel onder het lood heb je onderaan een klein loodje hangen zeg 5 tot 10 gram en ingooien zoals je doet met een feeder of match stok( vlak voor het water raken even remmen). Dit heb ik zelf wel uitgeprobeerd echter de vangsten waren niet hoger en eerder lager dan op de traditionele manier. ben benieuwd naar Brett zijn verslag.
  Voor de volgende keer rammelende toppen en maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 8. Bredt > januari 24, 2021

  Antwoord

  Bedankt iedereen voor de vele complimenten over het werpen

 9. Eldert > januari 24, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff en Kids
  Wat een leuke dag hebben jullie gehad. Alleen jammer dat de vis aan de kleine kant is . Wat het werpen betreft Bredt……. er is maar 1 manier om dat te leren en dat is veel oefenen. En vooral vanaf het strand want daar heb je de ruimte. Oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Maar je bent al goed bezig lees ik. Wat betreft die lange lijnen van je vader……. ik vind ze leuk om mee te vissen bij een wedstrijd als je echt moet zoeken naar een visje omdat er zo weinig te vangen is . En dan echt dat peuteren onder de kant op een afstand van 15 meter zeg maar. Voor de rest zal ik ze nooit uit mn viskist halen. Op het strand geef ik de voorkeur aan wapperlijnen boven het lood en dan haaklijnen van een cm of 20. Net ook naar gelang de omstandigheden.
  Bredt .. .. benieuwd naar jou verslag joh.
  Groet Eldert

 10. Stefan Groenheide > januari 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en kids, jullie zijn weer lekker bezig geweest hoor, weer een heerlijk verslag om te lezen en prachtige foto’s. De vangsten worden minder, ook voor zulke cracks als jullie. Alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.