Home Gastvissers Jeff en kids, vissen aan Maassluis

Jeff en kids, vissen aan Maassluis

Advertenties

Hé peter en visvrienden.

 

Vandaag mochten we eindelijk weer op pad.

Wel pas op de zondag, zaterdag had bredt een voetbal toernooi ( ja dat leer ik hem nog wel af! Al wist hij het penalty toernooi nog wel te winnen! Wie weet als het vissen toch niet z’n ding is…)

Maar zo kon ik op zaterdag nog even de keuken af maken, we waren het saaie wit een beetje zat en wilde er graag een ander blad op.

Zo zijn we samen eens een beetje aan het kijken en kopen geweest en dan blijkt dat we er samen toch wel een erg leuk keukentje van gemaakt hebben!! wie weet mag ik een dag extra op pad..

 

Met Herman wildenberg afgesproken ( maar ook net na zijn vaccinatie, dus even afwachten of hij er geen last van zou hebben)

Dit ging gelukkig goed en zo kreeg ik vanmorgen een berichtje dat hij ook nog een flinke klus zagers had.

Wij hadden al een mooie klus pieren dus zou het helemaal goed moeten komen.

 

Een twee weken terug zag ik nog een bericht voorbij komen van ons samen. 7 jaar geleden aan dezelfde stek.

Wijting, schar, bot, baars, tong en gul.

Tja die laatste is er al een tijdje niet meer gezien maarja wie niet waagt wie niet wint.

 

12:00 afgesproken aan Maassluis en een kwartier later ging de eerste onderlijn erin.

Er leek een behoorlijke bak stroming te staan maar door hem goed uptide weg te zetten en lijn te geven hebben we er totaal geen last van gehad.

Vanaf de eerste draai zaten we in de vis.

Maar ook af en toe een haak die miste of een krab die even mee kwam naar boven.

 

Het merendeel was schar maar er kwamen toch nog wat maatse wijtingen tussen door. Tot een 31 cm maar ook redelijk veel onder de maat.

Schar was erg wisselend van hele kleintjes tot mooie schar van 28/29 cm.

Maar met enkele visloze draaien hebben we niks te klagen gehad.

 

Ik heb alleen maar met wapperlijnen gevist, lang, kort, lange wapperlijnen en korte. Het maakte eigenlijk niets uit, alleen een fel gekleurde kraal bracht naar mijn idee wat meer schar.

 

We wisten nog een baarsje te vangen maar verder geen enkele bijvangst van bot of wrakrat, dat is ook wel eens lekker!

Uiteindelijk hebben we weer een geweldige dag gehad en was het soms behoorlijk door werken met beazen, draaien, werpen en weer beazen.

De wintervis is gewoon weer even goed aanwezig en vreet zich vol.

Er is weer een hoop gelachen, lol getrapt en we hebben weer een leuk klusje vis voor de pan, meer dan de helft ging terug om verder te groeien.

Nu weer eens gaan bedenken wat we de volgende keer gaan uitspoken.

 

Jeff, bredt, Rex en Ferde.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, Bredt, Rex en Ferde, jammer dat ik niet mee kon gaan, ik krijg ineens spontaan zin in vissen!!!
  Erg leuke sessie, jammer dat je niet met de beroemde afhouders hebt gevist, had je misschien nog meer vis gehad?
  Is dat alleen jullie vis, of ook de vis van Herman? Ik weet dat Herman hem in 95 % van de vissessies weg geeft aan diegene waar hij mee vist?
  We lopen weer richting het dode getij en wie weet vind ik nog een gaatje deze week, hopelijk, maar dan moet wel het weer meewerken.
  Ik hoop dat ik een duidelijke boodschap meegeef, door de staande foto niet te gebruiken?

  Groetjes Peter

 2. Gino > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,
  Jullie hebben een mooie sessie achter de rug met elke draai vis dan heb je niet te klagen hé! Mooi weer nog en natuurlijk die leuke foto’s met de natuurtalenten erop😂👍.
  Weer een leuk verslag ervan gemaakt. Raar dat iedereen met jullie wil gaan vissen hé… 🤭?? Grapje!
  Even een tip, er is meer geld te verdienen met voetbal dan met vissen hoor!!
  Succes nog verder mannen

  @ Peter je bent niet alleen die weer zin krijgt in vissen👍… die zomervis hé!

  Grtjs Gino

 3. Nico > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids. Wat een leuke vissessie hebben jullie gehad. En dan met een mooi verslagje en leuke foto’s er bij is het helemaal compleet. En dan ook plezier samen en lekker gevangen is het leuk dan. ik denk nu dat de vis toch weer na de kant ga komen . De volgende keer weer succes toegewenst voor allen.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. jeff > mei 3, 2021

  Antwoord

  he peter,

  ik heb bewust niet met de afhouders gevist vanwege de stroming die er veel leek te staan ( mijn idee dat minder materiaal, minder stroom pakt) en toen vanaf de eerste worp al vis en zodoende lekker makkelijk met wapperlijnen blijven vissen.
  de vangst ging helemaal gelijk op. herman had 17 maatse en wij 20 maar minstens zoveel terug gedaan.
  die staande foto, ja nee dat blijft een dingetje. wij hebben hem nu door om alleen maar liggende te maken maar we hadden herman gevraagd er ook wat te maken en daar zal een staande tussen hebben gestaan ( ik kan op mijn telefoon niet zien of het een staande of liggende is. uiteraard geen punt dat je die niet plaatst.
  @ Gino, ja dat zal best! maar beleef je net zoveel lol met het rennen achter een bal aan met 22 man?!

  er waren twee heren die over hoog hadden gevist en die moesten het met een 6 stuks doen ( maats en niet) dus het is alleen maar van belang over laag te vissen en je kunt nog even lekker vis eten.

 5. Peter(fishguppy) > mei 3, 2021

  Antwoord

  Ja Jeff, maar over de stroming heb ik mijn eigen bedenkingen, afhouders met erg korte haaklijntjes worden tegen de bodem gedrukt door de stroming en dwarrelt, het woord zegt het al, dwarrelen, maar zo heeft een ieder er zijn eigen gedachte over en dat maakt onze gezamenlijke hobby zo leuk, van elkaar iets opsteken, mocht ik gaan zal ik net als in het najaar met beiden vissen en ook toen stroomde het heel hard en deden mijn afhouders het heel goed.

 6. ies > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en de kids.
  Ziet er weer top uit mannen, goed te zien dat de leuke wintervis weer even komt grazen en dat er weer een leuk pannetje vis gebakken kan worden. Leuk te lezen dat Bredt van alle markten thuis is en zelfs zo dat hij een penalty toernooi kan winnen( zag gisteren Messie in eerste instantie een penalty missen en uh die verdient miljoenen per jaar) leuk hoor Bredt, ga zo door vissen en voetbal zijn alvast 2 dingen waar je van kan genieten.
  Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen gewenst.
  Groetjes Ies

 7. jeff > mei 3, 2021

  Antwoord

  he peter,
  ja dat is inderdaad een leuk iets om mee te spelen/experimenteren. zo zou je ook met dikkere wapperlijnen ( ik pak vaak de rode 6,8) maar dan een 9,1 ( ?) zou je ook meer benedenwaartse druk mee kunnen creëren.
  ( rex kwam nog aan met een schild van een wolhand krab met het bekkie er nog in, dat zijn echt perfecte mesjes. zelfs toen wij het bekje met de hand bediende was een stukje vis draad geen partij) dus mocht je gaan en een haakje missen, misschien ook al overschakelen op gevlochten zijlijntjes.

 8. Jack Jozen > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en de Boy,s
  Wat een prachtig verslag er is niks mooier dan met je eigen kids zulke dagen te beleven dat vergeten ze nooit . En wat een vissen heel wat anders dan Henry en Ik de laatste keer nul stuks en jullie een volle emmer maar ik denk dat er wel iets van waarheid in zit wij visten over Hoog . De foto,s zijn mooi gelukt en je kunt aan de gezichten zien dat het genieten was op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > mei 3, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Je hebt er weer een leuk dagje van gemaakt met je zoons. Leuk gevangen ook . Nu maar wachten op die tongenflappers . Succes de volgende ronde.
  Groet Eldert

 10. Stefan Groenheide > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, eigenlijk verbaast het me niet dat jullie weer een pak vis tevoorschijn hebben getoverd, want dat doen jullie altijd wel, deze stek op dieper water is momenteel beter als de ondiepere stekken, dat blijkt wel. Zelf was ik helaas verhinderd, maar dat komt vanzelf goed. Ik hou er altijd van om met 3 verschillende onderlijnen te werken, maar kan slecht onthouden of merken welke nou uiteindelijk de beste resultaten gaf… Groetjes, Stefan

 11. Henry > mei 3, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, ik zit momenteel in Friesland in m’n oude VW-busje te genieten van jullie visbelevenissen. Tof dat jullie er wederom in geslaagd zijn een mooi partijtje 🐟🐟te haken👍 De bijgaande foto’s tonen dat jullie weer veel plezier hadden aan de waterkant en uiteindelijk is dat natuurlijk het voornaamste, ik wens jullie uiteraard bij de volgende sessie weer veel 🎣genot en een goede vangst Groetjes, Henry

 12. Herman > mei 4, 2021

  Antwoord

  Was weer genieten aan de waterkant met de leuke vangsten en aangename gezelschap en werken door zware draaien met alle haken bezet 💪
  Om op de reactie terug te komen over afhouders : vis er niet mee want de vis komt van afstand en ook nog flink uptide inwerpen gaat nu eenmaal makkelijker zonder dan met afhouders.
  Heb een orginele Fishguppy sticker gekregen dus die kan op de viskist 🎣

  Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.