Home Overige Jeff en kids, vissen op tong in Zeeland

Jeff en kids, vissen op tong in Zeeland

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

 

Vooruit we gaan nog een snachts op de tong proberen! De laatste vakantie dag was al weer in zicht en wat dan beter te doen dan nog even een avondje proberen !?

Al stond de wind zo als al bekend vanuit de verkeerde hoek, eigenwijs zo als we zijn..

 

Smiddags nog even wat zagertjes gehaald, lijntjes geknoopt met korte zijlijntjes en gevlochten, kleinere en dunnere haken.

Vrouw met de kleinste twee optijd de deur uit bij oma eten en wij weer richting het water.

 

Eerst nog maar even een zak eten halen bij ” de grote gouden bogen” om die onderweg op te eten en goed 19:00 stonden we er.

De wind er schuin op maar de afstand was prima te halen.

Al vrij snel kwamen daar al de eerste rammeltjes maar alleen maar kleine grondels…

Zou het zo’n avond worden?

 

Na een half uurtje toch een grotere rammel en het eerste botje kwam even langs.

En er volgden er nog velen, helaas.

Na een uurtje van deze rommel kwam er dan toch eindelijk een tongetje van net niet de maat en niet veel later een mooie klapper, gevolgd door een slappe lijn, lijn weer wat strakker en weer hetzelfde, zitten die hier ook?

Ja hoor een klein baarsje mocht ook even poseren en vervolgens weer zwemmen.

Weer kwamen daar de botjes en af en toe een tongetje, de ene wel en de andere net niet de maat.

Zo ook een doublet tong en schol.

Tegen 0:00 hadden we ons portie wel gehad ( ik kreeg ook een griepje opzetten en zat helemaal niet meer lekker, nu nog steeds niet…)

 

Uiteindelijk een 4 tongetjes mee voor de pan en iets meer weer retour, een baarsje, een scholletje en een emmertje vol oneetbare platte en grondels.

We hebben ons portie weer even gehad, m’n schouder blijft ook nog eens parten spelen dus ik denk nu toch echt even een weekje niet vissen..

 

Groeten Jeff, Bredt en Rex

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, als jij de afstand niet behaald, zullen er maar weinig zijn, die dat wel kunnen en ik weet niet hoe hard het waaide?
  Eigenwijs lees ik? Eigenwijs is ook een wijze van wijsheid en daar is ook niets mis mee, hoorde ik van mijn vriend Sjakie uit Veldhoven.
  Erik wilde niet op de foto?

  Jullie hebben weer een leuke avond gehad en vis voor de pan, wat wil een visser nog meer, ook al hoef jij niet persé te vangen?
  Veel beterschap en je weet het he? Laat jezelf testen he, kan nooit geen kwaad, toch?
  De volgende keer als ik die stek nog eens bezoek, ga ik toch leeglopers meenemen, om te proberen, aan Cadzand en de Belgische kust is het al leeglopers, waar vooral de tong op aast, dus wie weet?

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,

  Leuk dat je vakantie zo kan afsluiten…
  Toch wat vis op de kant al zijn ze niet allemaal lekker heb je toch nog enkele voor de pan. Weer een mooi avond aan het water geweest.
  Hopelijk is het een griepje en dat virus dat nog steeds rondzwerft hier en daar alvast veel beterschap.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Jack Jozen > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en de boy,s
  Ja de vakantie is vlug om he je begint er aan en het is over maar voor jullie toch een prachtige afsluiter vis voor het panneke en samen een hoop lol dat vergeten die manne nooit meer misschien moeten Henry en ik ook eens naar die kant gaan proberen ,op de W W word schijnbaar ook nog steeds weinig op de kant getild . Probeer het griepje maar onder controle te houden dat je weer aan het werk kunt want je moet wel blijven werken anders kunnen wij niet thuis blijven Ha. Veul groetjes Jack.

 4. Nico > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids. Toch nog wat gevangen en jammer van je schouder beterschap er mee. Ik heb daar ook last van en eens naar de fysio toe om te kijken of die er wat aan kan doen. Jij heb in ieder geval weer mooie foto’s er op gezet. En natuurlijk ook weer een mooi verslag er bij top een verder dat de Tongen mogen smaken. Succes weer als je ga vissen en zie ik je verslag weer op de site.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. JEFF > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hé peter,

  Geen idee of Erik op de foto wilde, hij was er niet bij, we waren met z’n drieën.
  Ik zal blij zijn als m’n schouder weer ok is en de worpen weer vol aan kunnen; verd r was meer tong
  Test is al g pland

 6. hugo > augustus 27, 2021

  Antwoord

  He Jeff & kids,

  Toch weer lekker gevist, met de nodige vis erbij. Spijtig dat de meerderheid van de vis de maat niet haalt, maar het plezier van de beten en het genot om aan het water te zitten met je zonen is onbetaalbaar. Ik heb mijn strand sessie afgeblazen in verband met de wind 4a5 noord schuin op kop niet aangenaam maar ook niet goed voor de tong. Een goed herstel en spaar uwe schouder maar wat, kan er van meespreken. Succes voor de volgende ronde.

  Groetjes Hugo

 7. ies > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff en de Kids,
  Lekker er op uit geweest, jammer van het opkomende griepje, dan zit je toch niet echt lekker, wel weer mooi dat je zoveel beet hebt gehad dat maakt het vissen toch leuker, wederom meerdere soorten gevangen plus een maaltje voor in de pan dus daar is niets op aan te merken, ik zou zeggen rust en ziek een weekje uit, dan lezen we het vervolg volgende week wel.
  Groetjes en beterschap
  Ies

 8. Henry > augustus 27, 2021

  Antwoord

  HeyJeff,
  Samen met je kinderen de vakantie beginnen en ook weer afsluiten met 🎣da’s helemaal tof. Het is jullie toch maar weer gelukt om wat 🐟🐟op de kant te takelen en om dat te kunnen is het niet altijd noodzakelijk om ver te kunnen werpen, je kunt beter je schouder sparen voordat je hem helemaal naar de filistijnen gooit. Wat het griepje betreft, hopelijk is het geen corona, slim om je te laten testen👍De kinderen kunnen op school vol trots hun belevenissen aan de waterkant vertellen terwijl jij nog kunt nagenieten van de leuke momenten die jullie samen gehad hebben. Goede vangst bij je volgende visserij.

  Groetjes,Henry

 9. Eldert > augustus 27, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Vakantie beginnen net vissen en afsluiten met vissen …. mooier kan toch niet? Ben benieuwd of mij dat gaat lukken. Je hebt ieder geval weer vis op de kant gekregen. En je zoons mochten er getuige van zijn. Doe voorzichtig met je schouder , je hebt er maar 2 hoor .
  Groet Eldert

 10. Stefan > augustus 28, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, ik vis ook liever met een windje in de rug, maar ja, soms gaat het niet anders, hopelijk voel je je snel beter en valt het mee met je schouder. En anders wat lichtere visserij en de boys het werk laten doen…
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *