Home Gastvissers Jeff, Gino en Peter, op jacht naar tong

Jeff, Gino en Peter, op jacht naar tong

Advertenties

He guppy’s!

 

Na het verslagje van Gino en mij van vorige week hebben we toch Peter weer eens last doen krijgen van de viskriebels, hij wilde ook wel eens mee naar ‘’Gino’s stekkie’’

Van de week al het nodige heen en weer geapp en de avond werd geprikt, aas besteld en stonden we al weer een paar dagen te trappelen om te gaan.

 

18:45 afgesproken met Peter voor een bakkie pleur en zouden we samen doorrijden naar de stek, direct een primeur voor Peter! Door de tunnel! Nog nooit eerder had hij deze stap durven te nemen en hij zat om zich heen te kijken als een klein kind in een speelgoed winkel.. hahaha geintje

Onderweg een appje naar Gino en die kon zijn kriebels al helemaal niet inbedwang houden en was al eerder vertrokken en al bijna aangekomen op de stek, niet veel later kreeg ik al een foto doorgestuurd van een scholletje.. helaas net niet maats maar de toon was al weer gezet.

Na een klein uurtje kwamen wij ook aan en Gino had nog een botje en wat grondel weten te vangen.. we stonden al 3-0 achter.

Beide onze hengels klaar gemaakt en al snel vlogen er verschillende lijnen naar de overkant ( ik ben er nog niet over uit wat nu de lijn is voor daar) ook met verschillende gewichten geprobeerd, het is soms wat moeilijker vissen met vrij snel slap vallende lijnen.

Al snel kwamen de verhalen over vroeger naar boven en konden we allen genieten van de mooiste visavonturen die we allemaal al beleefd hadden, de een nog groter dan de ander.

Peter kreeg bij zijn tweede worp al wat mooie rammels en wist een doubletje bot en schol te vangen, niet de vis waar we voor kwamen maar er was beweging.

Ook Gino wist na een hevige maar korte dril nog een bak van een grondel te vangen!

Bij mij bleef het nog even stil..

 

Hier en daar kwamen er met vlagen toch wat leuke rammels bij iedereen.

Een botje, Gino nog een grondel en wist peter de eerste tong te pakken! Een net maatse maar met een mooi apart jasje, de target was weer gehaald.

Snel de lijnen verwisselen voor de beaasde lijnen en weer inwerpen, juist op de momenten als er boten aan kwamen moest je zorgen in het water te liggen, keer op keer was er dan meer leven in de brouwerij.

Gino kreeg weer een leuke rammel en wist de eerste paling van de avond te vangen.

Ik kreeg toch ook mn eerste scholletje van de avond gevangen, ver van de maat maar zo hadden we er al 3 op de kant?! Zou dit een stek zijn waar we dan ook weer eens een maatse kunnen verwachten? Dat triggerde mij wel direct om mij hier ook maar eens in te gaan verdiepen en zo hebben we nu al weer een sessie gepland staan voor in de tijd dat de schollen het beter zouden moeten doen! We gaan het ondervinden maar dat is iets voor later.

 

Nu was het ook Gino die zijn eerste tong van de avond wist te vangen maar helaas niet de maat.

Peter ging vrolijk door met botjes meppen en wist ook zijn eerste paling te vangen, een van een mooi formaat voor in de oven! Jammer dat we ze nog steeds moeten retouren.. Zouden ze het ooit nog eens loslaten en dat ze weer mee mogen?

Gino kreeg weer een paar mooie rammels op zijn andere hengel en na even geduldig te hebben gewacht op zn broer of zus moest hij behoorlijk werken om hem aan de kant te krijgen, hij mocht een mooie tong ter meting brengen en na het zien van deze kreeg ik ook behoorlijk drang om mijn eerste tong te gaan vangen.

Een beetje spelen met de lijn zodat er toch een beetje beweging in het aas kwam.

Een paar korte rukjes aan de lijn en dan even wachten en herhalen, na 3 x trekken aan de lijn werd er hard terug getrokken en deze deed dit vervolgens nog een paar keer!

Nu kon ik mijn geduld niet meer houden en begon te draaien, goeie rammels en mooie duiken terug naar de bodem, dit is een beste! Maar helaas zo hard dan mn Penn molen het niet bij kon beunen en de vis zich in de bodem wist te werken, direct muur vast…. G&$#@*&%$me!

De boel moeten door trekken en helaas vis en onderlijn weg.. wat is het geweest? Een tong is zeker maar was het een grote, waren het er twee? We zullen het helaas nooit weten.

Direct de molen vervangen voor mn vertrouwde Akios, die Penn is leuk maar het zijn absoluut geen werk paarden.

Snel weer een andere lijn eraan en weer door.

 

Weer was het Gino die weer wat botjes wist te vangen, ook Peter deed mee en wist weer een tongetje te vangen maar helaas niet aan de maat.

Vervolgens kreeg ik ook weer wat rammeltjes en wist ook ik een ondermaats tongetje te vangen.

Zo ging het eigenlijk de gehele avond door, al was Gino vandaag weer de gene die het voortouw nam en de meeste wist te vangen.

Peter kreeg weer een leuke rammel en haalde een doublet schol en tong eruit, de tong niet maar de schol was aan de maat! Maar net maar maats is maats!

Dat is toch al een redelijk unicum tegenwoordig, het lukt mij een maand terug ook weer eens na 10/15 jaar!

 

Over heel de avond hebben we redelijk wat vis gevangen, zeker als je kijkt naar hoe het er nu overal voorstaat met de vangsten, jammer dat het veel klein spul is.

Slechts twee maatse tong, 1 maatse schol, 5 paling. Een hoeveelheid van die oneetbare vis en een 3 a 4 ondermaatse tongetjes de man.

Het kan beter maar ook zeker veel slechter! Maar een ding is zeker, gek veel gezelliger kan het niet worden!

We hebben weer lekker kunnen vissen, slapouwehoeren en plannen kunnen maken voor de volgende keer. Wat hebben we toch een fantastische hobby eigenlijk he!

Rond 01:00 zijn we de boel gaan inruimen en even 02:00 wist Peter mij weer bij de vrouw thuis af te leveren.

Ik ging zonder panvis naar huis maar heb het stik naar mn zin gehad!

Van mij mogen we dit snel nog eens over doen! Hopen dat we dan wat grotere scheefsmoelen weten te vangen!

 

Groeten Jeff, Peter en Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Fishguppy > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff en Gino, ik ben zooo blij dat mijn zin weer is aangewakkerd, dankzij jullie 2, met jullie schitterende vangstberichten en de vraag of ik mee wilde, reuze blij mee!
  Ik ben er voor mezelf wel uit, welke lijnen ik moet gebruiken, maar dat was ik jaren geleden al! Ik heb wel botjes en scholletjes gevangen aan de korte dwarrels, die telkens in de war geraakte, door het slapvallen van de lijnen, door het ontbreken van stroming. De 4 tongetjes die ik had, zaten allen op de toverstokjes, met gevlochten korte haaklijntjes, geen must voor de krab, die hier ontbreekt, maar het vangt gewoon goed.
  Heb wat knipwerk moeten verrichten aan sommige foto’s om niet al teveel stekherkenning weer te geven, bij het grondeltje van Gino, was het niet te doen.
  Het was erg gezellig met jullie 2 en zeker voor herhaling vatbaar!
  Jammer Gino, dat je tong niet een halve cm groter was!

  Groetjes Peter

 2. Leen > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Eindelijk weer is een bericht met een leuke vangst
  Goed gedaan mannen👌👍

 3. Gino > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hoi mannen,

  Jeff je hebt er een mooi verslag van gemaakt en alles leuk omschreven van onze visavond, echt prachtig hoor !
  Peter jij natuurlijk ook bedankt voor de mooie foto’s die je maakte daar moesten wij ons niet druk om te maken je stond al klaar voor devis op de wal lag…en ze zijn goed gelukt hoor !

  Het was idd een leuke avond met wat vis en leuke verhalen van vroeger enz….moeten we zeker overdoen toch ?
  Peter leuk om te horen dat de drang terug is…het zou jammer zijn om deze leuke hobby te laten varen !
  Wat de onderlijnen betreft ik kan het ook niet helemaal duidelijk stellen wat nu de beste zijn zal ook van het moment afhangen waar de vis zin in heeft !
  Succes nog verder .

  Grtjs Gino

 4. Frank > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Jo de mannen,

  Mooi verslag van de vistrip .
  Leuk om toch wat visjes te kunnen haken en jammer van die ene draai die vast kwam te zitten.
  Goed gedaan van jullie 0m Peter uit zen luie zetel te halen en weer met een vishengel aan de waterkant te krijgen.Is mij niet gelukt.
  De vangsten zullen nu stilaan wel gaan beteren en dan zien we elkaar misschien wel eens aan de waterkant.
  Groetjes Frank.

 5. Eldert > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff, Gino en Peter
  Dat moet volgens mij een beregezellig avondje zijn geweest jullie met z’n drieën. En dan ook nog de nodige vis weren te vangen , mooi gedaan .
  Fijn Peter dat je weer eens aan de waterkant heb gestaan. Hopelijk heeft het visvirus gelijk toegeslagen en lezen we binnenkort weer jouw verslagen.
  Groet Eldert

 6. Nico > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hoi de Mannen. Wat moet dat een leuke dag zijn geweest met ze drie en veel hebben afgelachen. Maar daar ga je ook voor weg en als je dan alle drie wat vang is het mooi mee genomen dan. Jammer van die ene vast lopen was ook benieuwd wat daar aan heeft gezeten. Ook in ieder geval een mooi verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij. En hopelijk voor jullie drie een goede vangst toegewenst als je weer ga met je drieen. En Peter Ik mis toch ook jou verslagen en dat je weer gauw aan de waterkant sta en je zin weer op heb gepakt mooi man. Nog voor straks een heel fijne vakantie toegewenst met Marian.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 7. Jack jozen > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Drie eenheid.
  Zo te lezen hebben jullie die Pedro weer wakker geschud en in vergelijk van wat er de laaste tijd gevangen werd dan hebben jullie toch wel een prachtige avond gehad vol met actie .Zo te lezen lijkt het wel op N ZK en jaren terug visten wij op de Waal op paling iedere keer als er een boot voorbij kwam was het prijs met de trek van het water . Zo te lezen zal het niet de laaste keer zijn dat jullie aan het kanaal zitten .Heel veul groetjes Jack.

 8. hugo > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff & Peter & Gino,

  Het verhaal van de 3 musketiers in Terneuzen is geschreven. Jullie hebben er wel een gezellige boel van gemaakt als ik de foto’s bekijk. Toch leuk wat vis gevangen voor deze tijd, en Peter die de onderkant van het water heeft gezien (tunnel) ha ha das ook al een belevenis op zich. Leuk verslag om te lezen mannen en vertaald met mooi foto materiaal. Het is altijd leuk om verhalen te kunnen uitwisselen aan het water met leuke collega vissers. Dacht zelf van de week eens die kant op te komen maar uit nieuwsgierigheid werd het toch de WW. (verslag volgt) Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. ies > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff, Peter en Gino,
  Heren, dit leest weer heerlijk weg. Gezelligheid en tikken op de toppen, fantastisch in woord en beeld weergegeven, wat een genot kan onze hobby toch geven. Schol. ok kan mij niet heugen deze soort gevangen te hebben en zeker niet in de WW, Scheur of Nieuwe maas, maar wie weet wat de jaren nog brengt nu de zeehonden de Europoort verlaten schijnen te hebben. we wachten het af. Uiteraard de volgende sessie weer veel gezelligheid en maatse vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Peter de Vries > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hé grote drie
  Wat een geweldige verhaal weer om te lezen.
  Vond het al drie weken erg rustig hier.
  Blij dat jullie (Jeff en Gino) er in geslaagd zijn om de kriebels weer aan te wakkeren bij Peter?
  Moet een mooie avond geweest zijn zo, leuk gevangen, ook als is het veel ondermaats, het houd je in ieder geval lekker bezig en dan ook nog gezellig oewehoeren. Top
  Ik ga zelf morgenavond weer wat proberen, maar dat horen (lezen) jullie vanzelf.
  Groet en goeie vangsten voor iedereen.

  Peter de V.

 11. Stefan > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hey mannen, mooi verhaal! Wordt er helemaal jaloers van, leuk vooral ook de scholletjes, lijkt me een leuke stek, balen van de vastloper van Jeff hoor.
  Hoop ook gauw eens wat tijd en kriebels te krijgen…
  Groeten, Stefan

 12. Henry > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Hey 3 musketiers,
  Terwijl ik samen met mijn kleinkinderen en vrouw geniet van een winderige vakantie aan onze eigen Noordzee is het kei leuk om jullie belevenissen aan de waterkant te kunnen lezen 👍Toch de deze sessie gelukkig wat maatse tong op de kant kunnen draaien, Chapeau!!
  Als Fishguppy’s onder elkaar gezellig bijkletsen en ondertussen wat 🐟🐟vangen lijkt me uiteraard ook een zeer aangename bezigheid. Het was mijn bedoeling om tijdens deze dagen samen met m’n kleinzoon Willem ook gaan tev🎣 maar door veel wind en regen is dit er helaas over geschoten maar na het lezen van dit verslag zal het niet lang meer duren voor ik met m’n vismakker Sjakie naar de waterkant tuf!!

  Groetjes, Henry

 13. JEFF > augustus 19, 2021

  Antwoord

  Heren allen,

  Fijn om te lezen dat jullie allemaal weer genieten van het lezen en ik hoop dat het ook bij jullie weer aanwakkert om zelf weer te gaan en te schrijven!
  De vangst is waar we allemaal voor gaan maar het er zijn voor de vangst is toch het belangrijkste!?
  Geniet van het weg zijn! Even de boel de boel te laten. Mij interesseert de vangst totaal niet! Even er tussenuit, de rust, soms alleen, soms samen,het ouwehoeren. De kroegen mogen van mij dicht!
  Alleen jammer dat de stekken dan zo druk worden…
  Geniet van van het eruit zijn!

 14. Gino > augustus 20, 2021

  Antwoord

  Jeff,
  idd een visje vangen is altijd leuk daar gaan we normaal ook voor vissen…maar ik geniet ook zoals jou denk ik van aan het water te zijn om tot ontspanning te komen met de hengels ,al is de vangst soms toch slecht is voor mij eigenlijk ook niet echt belangrijk !
  En idd ik kan ook genieten op mijn ééntje hoor…

  PS: laat die kroegen maar open hé, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *