Home Gastvissers Jeff, kantvissen Zeeland

Jeff, kantvissen Zeeland

Advertenties

He peter en de andere guppy’s

 

Gisteren weer een paar uurtjes met Ferde en dn Dre naar het water vertrokken.

Kleine man wilde eigenlijk wat voorntjes gaan vangen en papa op de snoek maar met de weersverwachting leek mij het beter om een plek uit te zoeken waar de windrichting iets gunstiger zou zijn.

 

We zijn maar weer aan ons stekje aan de schelde gaan staan.

Hier zouden we de wind in de rug hebben en de auto dichtbij. Hier aangekomen bleef er vrijwel niets van de voorspelde 3 a 4 bft te staan, meevaller!

Al direct vanaf de eerste worp botjes en botjes, zou het zo een dag worden net als bij Gino?

Op de volgende draai werd het nog slechter, een volle bak met grondels…

Ik had voor vandaag ook twee spoelen op mn nieuwe molens vol gezet met een 20/100 nylon om eens te kijken of de schar misschien op afstand te vangen zou zijn, dus direct maar een molen de spoel gewisseld.

( cinnetic cayman DS 7000 black, spoel wisselen op de nieuwe molens is overigens een eitje, snel te wisselen door een knopje in te drukken. De slip zit in de spoel en hoef je niets aan te verdraaien.)

Een zodoende ben ik met een hengel verder weg gaan vissen en de andere op standje ‘ doorhalen’

Al vrij snel kreeg ik kleine tikjes op de nylon hengel maar deze toch nog maar even laten wachten en even later iedere keer een metertje binnen trekken.

Toen ik toch ging draaien voelde deze wel goed aan, het eerste scholletje en de eerste wijting van vandaag waren een feit! Gelukkig toch iets anders dan de botjes en grondels.

Het blijft mij verbazen dat er hier zoveel scholletjes te vangen zijn, ik houd er nog steeds hoop op dat we ze hier nog gaan vangen als echte deurmatten!

De andere hengel kreeg ook al weer flink beweging en ook deze hengel bracht een wijting maar deze van een nog beter formaat.

Al vrij snel stond de nylon hengel al weer te klapperen, deze opnieuw eerst een paar keer een metertje binnen gedraaid.

Toen het geduld weer op was ben ik gaan draaien en dit voelde weer goed aan! Een tripletje. Bot, Schol en Wijting, de laatste aan de maat en de platte zwemmen weer, beide hingen ze aan een rijkelijk versiert haaklijntje voorzien van een zager.

( de zagers waren overigens een restant van Gino zn aas, nogmaals dank daarvoor!)

De aanbeten blijven komen maar helaas zijn de botten en te kleine wijtingen rijkelijk aanwezig, af en toe een mooie wijting die mee mag.

Weer krijg ik rammeltjes maar dit keer voelt hij anders aan bij het binnen draaien, niet het geduik van de bot maar kleine trillingen onderweg… zou het?

En ja hoor ik weet de eerste en achteraf blijkt laatste tong ( heel klein etje! Dit is mn kleinste van dit jaar! Hahaha) van de dag te pakken samen met een scholletje, dit vind ik wel heel erg leuk om te zien eigenlijk hoor. Twee soorten die we graag zouden terug zien als ze de 40 cm hebben bereikt maar of we dat nog terug gaan meemaken met de schollen in Nederland?

Hier en daar vangen we nog een botje, wijting maar vinden we het eigenlijk weer helemaal mooi geweest.

We nemen 7 wijtingen mee voor de lekkerbek of kibbeling, vandaag weer 5 scholletjes weten te vangen en een emmer vol aan die imitatie beesten.

Gewoon maar even een paar uurtjes het aas van Gino vissen van 14:00- 17:30, eigenlijk heerlijk lekker weer gehad, genieten dus!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, wat een leuke sessie weer! Eigenlijk had ik gezien de afstanden die jij kan behalen, toch wel een paar dikke scharren verwacht en vooral met de rust van nylon op de molen. Volgende maal beter, zullen we maar denken, maar neemt niet weg, dat je gewoon een topdag hebt beleeft, met prachtige vissen. De molens zien er goed uit, ik ken ze niet, zijn ze ook van Shimano of is het een merk op zich?
  Tot zaterdag, zou ik zeggen, ik weet niet hoe de vangsten zijn op de Oosterschelde, maar we zullen wel zien.

  Groetjes Peter

 2. ies > november 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Jef,
  Ook bij jou dus een heerlijk geïllustreerd verhaal, wat een mooie stekken zijn er toch in ons mooie land. Heeft je zoon daar misschien ook met een pikkertje met rollood gevist ?
  Uiteraard veel succes met grotere schollen voor de komende sessie toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. jeff > november 8, 2021

  Antwoord

  he peter,
  ja ik had ook de verwachting schar, geen idee waar ze lagen hier dus niet.
  maar ik heb wel eindelijk eens door kunnen gooien met die nylon lijn en dan kun je wel echt afstanden halen waar ik vroeger van droomde!
  nee Cinnetic is een merk op zich, spaans. ik meen al een kleine 100 jaar oud maar voor mij ook pas de laatste jaren dat ik het voorbij heb zien komen. deze molen werd tot een 3 jaar geleden gemaakt en sindsdien bleef er heel veel vraag naar, gelukkig zijn ze nu net een paar weken weer opnieuw geproduceerd. er word gesproken als de molen voor de waterweg… het trekpaard.
  mn eerste bevindingen zijn trouwens wel echt top! ben benieuwd hoe ze over een jaar nog draaien maar we zullen ze eens goed testen.
  zaterdag zien we elkaar!

  jeff

 4. jeff > november 8, 2021

  Antwoord

  he ies,

  ferde vist hier ook gewoon mee ja, niet met een pickertje maar simpel loodje en haakje er boven.
  als die grondels een euro op brachten had hij gisteren weer een nieuwe hengel kunnen halen..
  de lol die we hebben is onbetaalbaar!

 5. Jack Peelman > november 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeffke,

  Mooi verslag weer van jou hand.
  Ik vroeg me al af wat die kleine eraan vond om mee op’t zoute te gaan met je, zo’n strandhengel is voor die kleine mannen toch onhandelbaar.
  Erg leuk dat hij zijn amusement ook heeft met een pickertje op zulke sessies.

  Ik vond’m weer geweldig lezen, top!
  Nog een paar uur en mag ik weer een keer, ik ga weer richting WW.
  Jullie lezen het wel.

  Groetjes,
  Jack

 6. Leen > november 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff
  Dat was een mooie dag met goede vangsten
  Groetjes leen

 7. Gino > november 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  mooi verslag weer met zeer leuke foto’s…en dan de vangsten daar mag je zeker niet over klagen toch ?
  TOPAAS zou ik zeggen !!!!
  Altijd mooi dat er wat variatie zit in de vangsten….het zal je maar gebeuren om telkens bot boven te halen, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  Ferde heeft zich ook weeral vermaakt dus . Hopelijk kan je lang genieten van je nieuwe molens man .
  Cinnetic zag ik vroeger al liggen bij de Decathlon in Belgie maar was toen toch niet zo denderend vond ik zelf , maar we zijn ondertussen al een 10j verder dus er zal ook wel verbetering in zitten !
  Succes nog verder en tot aan de waterkant !

  Grtjs Gino

 8. Eldert > november 8, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Weer een topdag achter de rug man. Dat is gewoon werken geblazen . Wat een diversiteit aan vis . En nu inderdaad hopen dat die schollen groter mogen worden.
  Succes de volgende ronde

  Groet Eldert

 9. Stefan > november 8, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, mooie gevarieerde visserij daar, het weer werd steeds beter gisteren had ik de indruk. Leuk dat Ferde zo een beetje zijn eigen gang kan gaan, dat is erg leuk en valt aan de waterweg niet mee.
  Alvast suc6 gewenst komende zaterdag, je vrouw hoeft alvast geen sla te kopen, denk ik🤪.
  Ik kijk nu al uit naar de volgende sessie, dat gaat ook weer leuk zijn.
  Groeten, Stefan

 10. hugo > november 9, 2021

  Antwoord

  He Jeff,

  Weer een mooie visserij man, je hebt je zeker niet verveeld daar in Zeeland. De schol is er toch mooi aanwezig hopelijk lukt het je eens de grote flappen te takelen in de toekomst Zien er mooie molens uit zelf nooit van gehoord, hopelijk kunnen ze het zware werk aan de WW aan. Met nylon zit er meer rek op misschien beter voor de schol!! Toch mooi wat vis gevangen voor de pan en de jongens hebben weer een gezellige dag beleefd. Succes aan de Oosterschelde.

  Groetjes Hugo

 11. Jack Jozen > november 9, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff.
  Dat is toch wel een geniet dag er is niks mooier als met de kleine mannen dat samen te doen dat vergeten ze nooit meer ,dan zeggen ze pappa weet je toen we die grote vissen aan het vangen waren . Maar nu had je toch weer een panneke vis en die emmer vol heb je natuurlijk gefileerd op naar de volgende geniet dag .
  Veul groetjes Jack.

 12. Henry > november 9, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Wederom met de koters de waterkant opgezocht, het wordt de mannen met de paplepel ingegoten.
  Prachtig als je zo met je eigen kinderen kunt genieten aan de waterkant, dit keer zeker omdat buienrader ook dit keer wederom fout zat met z’n voorspelling. Van alles wat op de kant kunnen takelen zodat de kids zich niet behoefden te vervelen, hopelijk gaat je wens van grote schollen in vervulling ook onze haken zijn daar niet vies van. Veel plezier en een goede vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 13. JEFF > november 9, 2021

  Antwoord

  Heren,
  Allen bedankt voor jullie leuke reacties!
  Ik was overigens niet met kids maar alleen met de kleinste ( die mee mag)
  Gewoon een soorten lesje is ook gewoon hartstikke leuk natuurlijk.
  Zaterdag met de boot hoop ik toch ook weer wat verschillende soorten te kunnen vangen natuurlijk en dan ook nog eens in het gezelschap van Peter ( mister fishguppy himself) en dan Gino, dat alles staat al garant voor de gezelligheid en lol!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *