Home Gastvissers Jeff, Mini Fishguppy meeting, strandvissen

Jeff, Mini Fishguppy meeting, strandvissen

Advertenties

Hé Peter en fishguppy’s.

Vandaag stond er weer een dagje Westkapelle op de planning.
Van de week contact gezocht met Stefan om samen eens samen de kinderen uit te laten op het strand en dan gelijk maar eens een hengel uit te gooien. ( Stefan wilde zijn dochter eens meenemen)
Zo zaten we al een paar dagen te appen en volgens mij stonden we allebei te springen om eindelijk te gaan!?
We kwamen nog met het idee om Gino mee te vragen en die hapte vrij snel. ( Zo de oppas dus ook geregeld! Hihi)
09:30 afgesproken bij de trap, even snel kennismaking en hop naar m’n vak. Eerst nog even die #*&##@ trap.
Nu was ik weer eens de jongste maar liep weer achteraan en het meest te puffen van allemaal ( voor het einde van het jaar wil ik gestopt zijn met roken, dit slaat nergens op!)
We konden in het vak staan wat ik voor ogen had en vrij snel gingen de eerste lijnen het water in.
Alle met verse pieren en wat tappen als backup.
Wapperlijnen en afhouders.
Al bij de eerste draai wist ik de nul weg te strepen met een ondermaatse schar maar we kregen er alle een goed gevoel bij.
De tweede draai leverde een doublet schar op, 1 maats de ander een zwemmer.
Ook Stefan wist op de eerste draai een schar te pakken.
Maar we hadden alle 3 erg veel last van de kleirand! Niet normaal… Hangen en hangen in de hengel, zo erg heb ik het nog niet gehad.
Heb ik weer, neem ik nieuwe vismaatjes mee naar een stek waar ik zeer over te spreken ben en dan dit.. sorry mannen!
Gino kwam helemaal niet op gang vandaag.
Al een keer lijn breuk…
Maar hij had de oplossing, gewoon de lijnen van Stefan opvissen met vis er aan..🤣😂
Al met al was het een zeer gezellige dag maar met een na smaakje, m’n plan viel in het water..
Uiteindelijk heb ik een 11 schar weten te vangen maar slechts 3 aan de maat.
Snel maar een plan maken voor over twee weken maar deze stek laat ik even voor wat het is.
Ik houd mijn bericht eens wat korter en laat ruimte voor een bericht van de heren met hun kant van het verhaal.
Toch hebben wij het stik naar ons zin gehad, lekker gegeten, slap kunnen ouwehoeren en de kinderen hebben er weer een vriendje bij! Of zo als Ferde zegt ‘ je meisje’
Bedankt voor de gezellige dag mannen.
Jeff

Nog even iets anders na onze visdag…

Een welgemeende dank aan Peter Fishguppy voor de waardebon “Strijd der giganten” die ik heb verkregen, nogmaals dank hiervoor! 👍👍
Waardebon ingeruild bij Supercatch (Mario).
Aastas, haken, loodlifters en enkele lichtgevende loodjes heb ik er voor aangeschaft.
Thanks
Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > april 18, 2021

  Antwoord

  Hallo visvrienden, dat hebben jullie samen toch maar mooi gedaan, zo’n beregezellige dag aan het water, met nieuwe visvrienden!
  Klasse samen!!!
  Jeff, je weet dat die stek goed is, dus denk toch dat het gewoon de watertemperatuur nog is en de vangst zal alleen nog maar groeien!
  Die kleibanken zijn moeilijk, vooral als er teveel stroming was, ik weet niet of dat het geval was?
  Tj a roken? Ik rook alleen nog paling en ben inmiddels al ruim 23 jaar gestopt, ik weet wat een vreselijke verslaving het is en een aanslag op je conditie en ik zou zeggen, stel het niet uit, gewoon nu stoppen, uitstel is afstel, maar ik heb gemakkelijk praten. succes met je poging om te stoppen!

  Gino, wat een mooie woorden, vind het echt tof, zo’n afsluiter van een verslag. Hopelijk heb je de loodlifters kunnen testen vandaag?

  Groetjes Peter

 2. ies > april 18, 2021

  Antwoord

  Hey Mannen en jonge dame,
  Al met al een gezellige dag, natuurlijk is het dan vanzelfsprekend dat de vangsten dan wat minder zijn en de kids meer tijd hebben gehad om te ravotten, dat is dan mooi meegenomen>Top Gino dat jij de taak van oppas serieus genomen hebt en daardoor minder tijd had om alle beet die je stiekem had te verzilveren en kameraadschappelijk als je bent de afgetrokken lijnen van je buurtjes met vis bij hun terug bracht al mat al een mooie dag en uiteraard voor de volgende sessie hopen op meer rammels en een maaltijd vis de man
  Groetjes Ies

 3. Nico > april 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Jonge Dame en Mannen. Wat een gezellige dag hebben jullie allemaal gehad. Op pas er bij en dan ook nog lekker gevist. Maar jammer van die klei randen die zitten volgens mij overal. En dan ben je zo een paar lijnen kwijt er aan. Maar toch nog mooie foto’s genomen van die dag en ook met een leuk verslag er bij top.
  Ook mooi dat je de prijzen die je heb gekocht op de site vermeld heb van die waardebon die je had gekregen van Peter. Hoop voor je dat je van het roken afkom succes er mee zal wel veel schillen dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > april 18, 2021

  Antwoord

  Hey Fishguppyvrienden,

  Een leuk verslag van jullie meeting aan het strand in West Kapelle. Ondanks dat de vangst aan de magere kant was is het natuurlijk hardstikke leuk om met z’n allen ‘n dagje op het strand te vertoeven.
  Het is nog vroeg in het jaar en het water uiteraard nog frisjes dus de vangsten zullen alleen maar beter gaan worden. Wat de stek betreft, de ene dag vang je er volop vis en de volgende dag lijken ze van de aardbodem verdwenen te zijn, het lijkt erop dat die beesten kunnen zwemmen!! Kleiranden blijven echter ‘n probleem maar gelukkig heeft Gino toch weer wat lijntjes kunnen redden. Roken doe ik net als Peter alleen met de rookton maar ook ik ben vroeger een verwoede paffer geweest en heb daarbij ook vele jaren allerlei rotzooi gelast dus waarschijnlijk meer dan genoeg troep op m’n longen, succes met afkicken.
  Hopelijk kunnen jullie bij de volgende sessie wat meet maatse vis naar de oppervlakte takelen.

  Groetjes, Henry

 5. Gino > april 18, 2021

  Antwoord

  Hoi vis vrienden,
  Was een gezellige dag met wat ups en downs… die kl…trap om te beginnen en dan nog die kleirand manman! Ik voel vandaag dat ik ook een dag ouder wordt hoor (spiertjes her en der). Jeff denk jij niet dat ik buiten adem ben bij die trap dan kan ik het goed verbergen😂
  Maar roken zal er ook wel voor iets tussen zitten al weet ik het niet heb ikzelf nooit gedaan👌
  Oppassen is me goed bevallen😂 het waren er brave!
  Ik heb goed vis gevangen 🥴zelf 2 ondermaatse en de rest aan andere onderlijnen🤭
  Tot de volgende op een andere stek🤣

  Grtjs Gino

 6. Gino > april 18, 2021

  Antwoord

  Peter,
  Die woorden zijn wel gemeend hoor 👍blijf zo verder doen met de site dit is top!
  De loodlifters even getest maar hielp niet echt op de kleirand!

  Grtjs Gino

 7. Jack Jozen > april 18, 2021

  Antwoord

  Hallo vissertjes en vissers.

  Zo te lezen hebben jullie echt wel een super dag gehad al waren de vangsten dan niet zo geweldig de dag op zich was wel de moeite en zeker als je dan ook nog oppas bij je hebt . Ik weet niet of er op die hoogte ook word opgespoten misschien dat dan de kleiranden beter te bevissen zijn . De fotograaf heeft ook goed zijn best gedaan mooi nu op naar de volgende sessie ik ben benieuwd het prachtig om te lezen veul groetjes Jack.

 8. Stefan Groenheide > april 18, 2021

  Antwoord

  Mannen, het was een superdag, erg genoten, weer eens wat anders als helemaal alleen, erg gezellig! We hadden een goede klik, helemaal perfect. Mijn verslag ligt ook klaar, nog even de foto’s bewerken op de computer, maar die is nu even bezet… Jack, toevallig zat ik hetzelfde te denken over het opspuiten en de klei randen, we zullen er vanzelf achter komen, echter voor mij is het best een aardig stukje rijden.
  Groeten, Stefan

 9. Eldert > april 18, 2021

  Antwoord

  Hallo visvrienden . Jullie hebben er alvast een feestdag van gemaakt . Jammer dat de vangsten nog niet geweldig zijn maar dan is er voor de Kids weer wat meer tijd om zich te vermaken met andere dingen dan vis op meten en aas prikken. Jammer van de kleiranden , altijd een nachtmerrie . Zeker als je er ook nog vis door verspeelt. Sja , wat betreft dat roken… zoals Peter zegt, je kan beter paling roken ipv je eigen longen. Je bent nooit te oud om er mee te stoppen. Nadelen heeft het niet , alleen maar voordelen. Ik spreek uit ervaring na 35 te hebben gerookt en nu zo 8 jaar te zijn gestopt.
  Ben benieuwd naar het volgende verslag van een van jullie.
  Groet, Eldert

 10. Jeff > april 19, 2021

  Antwoord

  Bedankt voor de leuke reacties!

  De kleirand is daar altijd aanwezig, en is normaal geen punt maar denk nu al een lange tijd aflandige wind dat hij stugger is, met wind op de kant staan de golven en stroom er meer op te rammen en daardoor iets minder scherp is!?
  Mijn idee.

  Maar zeer geslaagde dag, gaan we zeker nog eens over doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.