Home Gastvissers Jeff, vissen aan de Westerschelde

Jeff, vissen aan de Westerschelde

Advertenties

Hé Peter en andere guppy’s

Er moest natuurlijk weer gevist gaan worden, eigenlijk was het weer mijn weekend met de jongens maar helaas zitten die nog in quarantaine.. dat klote virus komt mij nu echt wel helemaal m’n strot uit! Gelukkig zijn ze na een paar dagen weer de oude maar ja liever gewoon lekker met m’n mannen op stap.
Het plan moest dus weer omgegooid worden.
Nu had mijn maatje Fred eigenlijk nog een dagje Westerschelde tegoed omdat we deze laatst hebben omgezet in een dagje doodazen vanwege het weer.
Nu was het overal slecht weer maar leek het juist op onze stek goed te gaan komen, het plan was dus al weer snel gemaakt!
Afgesproken om maar eens niet al te vroeg weg te gaan. Lekker op het gemakje een dagje vissen, wat ouwehoeren en een visje voor de pan vangen was het plan.
Om 9 uur afgesproken op een parkeerterrein om vervolgens samen het laatste stuk door te rijden met een auto.
Beide waren we hier voor de afgesproken tijd, spullen overzetten en Ferde en Dn Dre waren er ook weer bij.
Niet veel later waren we al op de stek en maar snel de spullen in gereedheid brengen en vissen! Nu had Fred helaas een probleem met een van z’n Ultegra’s… Goed materiaal maar ja deze stonden onderhand al een paar jaar stil.
Het kwam nu dus wel goed uit dat ik m’n nieuwe molen koffer bij had en hij een andere Ultegra kon uitzoeken. Eindelijk vissen .
Voor vandaag hadden we zagers, Franse tappen en diepvries pieren in de wasbak.
Ik ben voor m’n schollen onderlijntjes gegaan en Fred wilde met ouderwetse bezenafhouders gaan vissen.
En al direct op de eerste worp zag hij wat rammels en kon al snel een wijting noteren.
Ik had iets meer geduld maar toen er wel hele mooie rammels kwam moest ik toch ook gaan kijken, ik had niet gek veel beter kunnen beginnen!
Een scholletje en een mooie tong!
Fred stond met een grote glimlach van oor tot oor, eindelijk weer eens samen aan het zoute en nog zo vangen ook, heerlijk dit!
Ook Fred wist een schol en wijting te vangen, helaas bleek het een imitatie schol te gaan maar het plezier was er niet minder om.
Heel de middag ging het om beurten vis vangen, beide een enkele draai gedaan zonder vis maar dit was allemaal richting einde dag.
Veel ondermaatse wijting, botjes, een enkele steenbolk, een schol en tong en Fred ging nog even met een klein hengeltje op de grondels dus ook die waren er meer dan genoeg.
Heel de dag schitterend mooi weer gehad zonder ook maar een zuchtje wind, al was het wel behoorlijk fris smorgens maar toen het zonnetje door kwam kon de jas al snel uit tegen het einde van de visdag begon het toch te regenen en waren we eindelijk weer net te laat..
Gewoon een heerlijke dag gehad, meer dan genoeg gelachen weer en afgesproken snel weer eens samen naar het zoute te gaan!.
Fred kon naar huis met een mooi portie verse lekkerbek en ik weer met een slaperige Ferde en natte André.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 29, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,
  jullie hebben toch geen verkeerde sessie gehad en ik sta er werkelijk van te kijken, dat je nog zo’n leuke tong hebt gevangen, het is bijna December en dat voor Zeeland!
  Een mooi pak lekkerbek erbij is nooit verkeerd.

  Ik hoop dat je jongens snel uit quarantaine mogen en dat ze mee kunnen de 11e, klote corona!

  Groetjes Peter

 2. jeff > november 29, 2021

  Antwoord

  he peter,

  ja ze blijven er uit komen.. raar jaar.
  Bredt is al weer helemaal beter, Rex mocht afgelopen weekend uit quarantaine dus voor over twee weken moet het goed komen, hopen dat het weer mee werkt en de vis dan ook nog eens thuis gaat geven!
  de zin staat alvast al klaar!

  jeff

 3. ies > november 29, 2021

  Antwoord

  Hallo Mannen, Wederom een topdag. Een verslag en Foto’s samen gevlochten tot een heerlijk verhaal met veel leven op de toppen en een klus vis voor de pan. Chapeau mannen en uiteraard voor de volgende sessie het zelfde succes toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Nico > november 29, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff. Alle eerst weer een schitterend verslag en ook met mooie foto’s er bij. En ook weer veel vis om van te smullen daar. En voor de volgende keer weer heel veel succes toegewenst met rammelende toppen.

  Groetjes de Zeehondentemmer Nico.

 5. Jack Peelman > november 29, 2021

  Antwoord

  Schol Jeff 🙂

  Of noemen we je Jeff Schol ?

  Leuk verslagje weer van een al even leuke vangst,…
  Dat doen jullie goed !

  Groetjes,
  Jack

 6. Gino > november 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Weer een topverslag zoals we gewend zijn van je.
  Goed wat vis op de kant en dan nog als toemaatje een tong met deze temperaturen en het late tijdstip in het jaar is meegenomen toch? Jammer dat er weer tig aantal kleine wijtingen tussen zaten maarja dat lees je bij iedereen…
  Succes nog verder.
  PS: goed te horen dat de Kids ook weer los mogen gaan.

  Grtjs Gino

 7. Henry > november 29, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Geweldig dat er bijna in december nog een mooie tong aan je haak hangt. Al met al hebben jullie samen weer een prima dagje aan de waterkant gehad, kleine wijting wordt momenteel overal massaal naar boven getakeld maar het gaat erom dat je met regelmaat rammels op de toppen krijgt. Beter ene kleine in de hand dan…….hoe was die spreuk ook alweer???? Aan de klinkers op de foto kan ik ongeveer inschatten wat de afmetingen van de wijting was maar het zijn sowieso enkele maaltjes heerlijke lekkerbekken.
  Fijn om te horen dat de kinderen weer ongeveer beter zijn, hopelijk komen we nog ooit van dit k.t virus af.
  Veel plezier en goed vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 8. Jack Jozen > november 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff.
  Super dat je er nog een tong bij had en het verslag is zoals we gewend zijn weer prachtig in elkaar gemoffeld ,ja de grote wijting is denk ik stilletjes aan zijn retour maar jullie hebben toch wel een mooi panneke vis bij elkaar gevangen . Gelukkig dat de kleintjes weer hersteld zijn ja het is een klote virus en weer een nieuwe op komst waar is het eind maar dit visdagje nemen ze jullie niet meer af op naar de volgende.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. jeff > november 29, 2021

  Antwoord

  he Henry,

  ja het is veel klein spul wat er nu uitkomt overal maarja dat is ieder jaar zo.
  wat we hebben meegenomen was van de maat tot een 32, ook hier zaten de echte joekels er niet meer bij maar geen klagen

 10. Eldert > november 29, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Jullie hadden geluk dat het weer nog een beetje mee werkte . Zelf wilde ik nog gaan maar heel de dag jammer de regen met bakken uit de lucht. Toen had ik zoiets van prima als een ander gaat maar ik sla over . Toch nog een lekkere klus vis naar boven gehaald. Succes de volgende ronde .
  Groet Eldert

 11. Stefan > november 29, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, ik sta er verbaasd van dat je toch lange tijd droog weer had, in omgeving Rotterdam alleen maar regen hele dag. Wederom mooie vangsten geboekt en alweer een blije vismaat! Fijn dat de jongens beter gaan, voor iedereen met jonge kinderen is het nu een extra spannende tijd. Hopelijk komen we er met zijn allen goed door heen.
  Groeten, Stefan

 12. jeff > november 29, 2021

  Antwoord

  het altijd zonnige zeeland he stefan! hahaha

 13. hugo > november 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  Weer een mooie visdag daar beleeft aan de Westerschelde. De tong blijft toch aanwezig zelfs aan z’on lage temperaturen. Hoop dat de jongens snel weer op de been zijn om vader te vervoegen aan het water. Succes bij de volgende Sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *