Home Gastvissers Jeff, vissen aan ’t Scheur

Jeff, vissen aan ’t Scheur

Advertenties

He peter en de andere guppys.

 

Ik had dan al een dagje eerder al last van de jeuk die Gino al noemde. Enkel nog geen moment kunnen vinden om er een berichtje van te schrijven.

Dus bij deze als nog.

 

Locatie Vlaardingen.

Ik kreeg de avond ervoor al een paar appjes van een maatje vandaar ( toch leuk iemand via het vissen te leren kennen en er eigenlijk gewoon weer een maatje bij te hebben, en ja als hij dan 2 straten van de stek woont, is het nog eens makkelijk ook)

Hij wist leuk tong, bot, wijting en een gul te vangen. Voor die laatste wilde ik natuurlijk ook wel weer eens gaan!

Rond 20:00 aangekomen ( geen mens te bekennen) en vrij snel lagen de lijnen er weer in.

Op de eerste worp geen beweging gehad maar tijdens het draaien voor de aas controle voelde ik wel wat weerstand. Botjes…..hmm daar kwam ik helemaal niet voor.

Tweede hengel, botjes…. Zou het zo’n avond worden?

Bij deze dan ook direct een oproep voor Jack en Henry, ga alsjeblieft weer eens van die dingen vangen, ze krijgen meer en meer grond!

 

de volgende draai was dan gelukkig geen botjes maar een paar mooie wijtingen en deze formaten zijn toch prima om wat kibbeling van te snijden!

Andere hengel bracht toch wel een scheefsmoel in combinatie met een botje..

Vervolgens kwam er toch een uur van geen beweging, er stond ook geen beweging in het water.

Toen de stroom weer toenam de andere kant op was het gedaan met de rust maar nog geen vis op de kant. Veel grote rammels maar niet iets wat bleef hangen.

Dit duurde een 3 kwartier maar toen waren ze weer volledig aan het vreten, ik heb geen draai meer gehad zonder vis.

Wel ook geregeld wat kleinere of net een 27/28 cm, als er ook genoeg van 30 tussen zitten is dat de standaard, enkel de geslikte zijn dan nog de sjaak.

Nog een keer dat ik echt niet kon kiezen welke hengel ik als eerste moest gaan draaien, ze bleven maar klapperen en rammelen!

In eens 6 voor de pan, dat schiet op, 5 wijting en een tong.

Hier en daar kreeg ik nog wel een tongetje tussendoor maar allen niet aan de maat.

Juist toen ik er mee wilde stoppen, aas op en morgen weer werken. De ene hengel nog een wijting samen met een mooie tong en de andere hengel wijting en mn eerste schar van dit seizoen.

Toch weer een erg leuke avond gehad! Helaas de gul nog niet kunnen vangen maar ik weet zeker dat het me gaat lukken dit jaar ( ja klopt heren, dat zei ik vorig jaar ook….)

Ik zou zeggen succes guppy’s, er zijn er nu genoeg te vangen om gezellig met de familie vers gebakken kibbeling te kunnen gaan eten!

 

jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Geweldig Jeff!
  Dat zijn ze, lekkere vissies om lekkerbekjes van te maken, of wat je zegt, kibbeling, lekker man.
  Ja, het is nu de tijd om te gaan, ze worden snel weer kleiner!

  Groetjes Peter

 2. Gino > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  Mooi verslag wederom wat doe je dit toch goed en nog wat foto’s erbij maakt het weer compleet.
  De start was niet goed maar de rest van de avond verliep des te beter… was bij mij precies hetzelfde gisteren, haha!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Toch een lekker maaltje vis gevangen voor de pan niet verkeerd zal ik zeggen. En daarvan mooie foto’s en een leuk verslag er bij. Maakt het helemaal compleet en voor de volgende sessie weer heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. hugo > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,

  Mooie visserij man daar kan je mee thuis komen en een lekker Kibbeling feestje houden met de kids. Bij aankomst van de wijting heeft de tong het moeilijk om nog aas te pakken met die jagers. Maar we mogen blij zijn dat de wintervis is aangekomen want de zomervis was gene vette hè. Hopelijk doen je armen geen pijn om te gaan werken hi hi. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo
  .

 5. Henry > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Zoals we van je gewend zijn een leuk verhaal met mooie foto’s. Het lijkt erop dat de guppy’s allemaal vlooien hebben want iedereen krijgt last van jeuk!!! Je hebt ook bij deze sessie weer enkele lekkere maaltjes vis op de kant getakeld, dat wordt smullen met de kinderen. Wat de gul betreft, we blijven gewoon hopen om dat ouderwetse gebonk aan de hengel te krijgen, misschien komt het er nog eens van, de aanbeten van paling zijn mijns inziens het laatste jaar ook weer flink toegenomen. Veel plezier en rammelende toppen bij je volgende visserij.

  Groetjes, Henry

 6. Eldert > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff
  Je bent weer lekker bezig geweest. Mooi maaltje vis op het droge gekregen voor het thuisfront . Wat hebben we er lang op moeten wachten he.
  Groet Eldert

 7. ies > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff, jij dus ook weer een top avond, mooie maat vis en zowel tong als Wijting helemaal top. Hoewel het bij mij ook erg begint te kriebelen kan ik nog steeds niet naar de waterkant dus heb daar het volgende op gevonden. Ik laat mijn vriendin krabbelen, misschien een tip voor als het weer te slecht wordt en anders gewoon gaan want nu is de maat nog mooi en zoals Peter al zei ze worden straks waarschijnlijk weer kleiner.
  Groetjes Ies

 8. Jack jozen > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff
  Hoi hengelaar je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt zo krijgt iedere visser kriebels en als ik dan Lees dat je de lekkerste vis ook nog hebt terug hebt gezet voor ons dan zullen we onderhand toch ook weer eens op pad moeten maar eerlijk is eerlijk die lekkerbekjes zijn toch ook wel top met wat voor aas had je gevist Jeff want het was wel een super vangst .Heel veul groetjes Jack.

 9. Kenneth > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff
  Je hebt een ‘behoorlijk’ maaltje wijting gevangen. Groot en lekker dik. Iedereen vangt nu mooie grote wijtingen. De verleiding is groot, binnenkort naar de waterkant.
  Groet, Kenneth

 10. Leen > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff
  Dat was weer een mooie sessie👌

 11. Stefan > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, zoals altijd weer een lekker lezend verslag, zoals je weet ben ik eigenlijk erg jaloers, hopelijk kan ik ook snel weer eens de hengels in de hand houden, we gaan zeker nog een aantal keer afspreken dit jaar, kan ik je helpen die gul de kant op te sleuren!
  Groeten, Stefan

 12. JEFF > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Heren bedankt voor de leuke reacties!
  Ik ving ze met zagers, ik probeer nog steeds wat tongen te vangen maar geloof echt niet dat het uitmaak wat je er aan hangt, die wijtingen pakken alles.
  Zo morgen ook maar met pieren en zagers proberen en wie weet wel eens wat anders als wijting! Stefan heb ik in ieder geval al zo gek gekregen weer eens mee te gaan !
  Vangse mannen!

  Jeff

 13. Tomas > december 1, 2021

  Antwoord

  Jeff
  Mooi verslag van je en heb jij gewoon een vis maat uit Vlaardingen ?

 14. JEFF > december 1, 2021

  Antwoord

  Hé Tomas,

  Jazeker! Redelijk gestoord hoor maar is echt wel een toffe peer!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *