Home Gastvissers Jeff, vissen in Zeeland

Jeff, vissen in Zeeland

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

 

Eigenlijk stond er een avondje baarzen op het programma maar helaas vanwege het opspuiten op onze uitgekozen stek kon dit niet doorgaan.

Nu kon ik gelukkig de steekzagers nog afbellen maar zat ik nog wel met een kleine 6 ons kweek zagers die wel op moesten.

Dan toch maar gekozen om weer naar het Zeeuwse te rijden, een aantal mensen gevraagd maar ( achteraf gelukkig) niemand kon mee.

Daar aangekomen kwam ik er achter dat het aas wel heel erg ” belegen” was…

Maar goed nu zijn we er toch.

Vanavond Trouwens weer met m’n nieuwe vis maat, fishpuppy André!

Vorige keer was het goed bevallen en het was eigenlijk de afspraak met de leidinggevende om hem mee te nemen wanneer mogelijk, nou dat gaat prima hier!

 

De eerste lijnen lagen er rond kwart over 6 in en al vrij snel kreeg ik wat kleine tikjes, we zijn van de 0 en een grondeltje was de l u l…

De andere stok stond ook al goed te tikken en ook de eerste bolk was binnen.

Zo nog een en een botje.

Dan komt er een grote boot voor de kant liggen en beginnen beide Stokken te rammelen en de ene blijft gaan, ik ga direct draaien en hij gaat goed naar links en rechts, als eerste zie ik een bolk boven komen gevolgd door een leuke baars maar nog een bolk!

Baars van net de maat maar het is weer een soort, al mag deze weer zwemmen!

De andere gaan draaien, lekker zwaar en af en toe een tik naar beneden… Een mooie schol en ook een bolk!

Dit gaat lekker!!

Dan is weer even stil, ik begin wat beweging in de lijn te trekken en direct reactie en weet even te wachten en dan ook de eerste tong van een dikke 19 cm…

Niet veel later op de andere hengel ook een van net iets meer maar ook ver ondermaats. .

Dit was het eerste uur!

 

Het tweede uur kan ik heel kort over zijn!

Een paar tikjes maar geen vis op de kant, de boten die voor ons neus lagen komen weer net in beweging om naar buiten te vertrekken, maar eens zien of dit wat gaat uitmaken.

( Dit keer schrijf ik het verslag tijdens het vissen, zolang ik alleen ben met de snee en de beten niet doorgaan is dit prima te doen)

 

En zo ook het derde uur… Pff waar zijn ze ineens gebleven?

Iets na 21:00 zie ik een rammeltje en weet een tongetje van net 24 te pakken maar het is geen vet pot. Is m’n aas nu echt te rot? Of is het wapenstilstand?

Eigenlijk tot 22:00 was het stil en weet ik weer een bolkje te pakken en niet veel later een klein tongetje.

Om 22:30 een klein palingkje, had een geweldig mooie rook maat kunnen zijn maarja..

 

En dan is het maar weer wachten, de wind is er helaas volledig uit gevallen, de meur van m’n aas komt nu helemaal direct tegen de auto aan te hangen. Domme nu baal ik er van dat ik ze gisteren niet nog een keer extra heb gecontroleerd… Stel dat ze straks los gaan en m’n vieze vellen zijn niet eens meer aan de haak te krijgen, hmm eigenwijs als ik ben, we zullen zien.

 

22:55 en ik krijg nog een Appie van Gino, “succes ze gaan zo los!” Ik reageer nog dat ik er hoop op heb maar weet eigenlijk al wel hoe het verder zal gaan.

Tegen 23:30 krijg ik weer een rammel waar we vrolijk van worden maar helaas het is weer een. Te klein guppy, onderhand ben ik klaar met ondermaats spul te fotograferen en besluit nog een maal met de laatste restjes snot van zager in te gooien.

Zo kan ik nog even met de snee ( de kinderen noemen hem André de stink snee…. Ons idee was ‘Andre de reu’) een rondje doen langs het kantje hier en we bekijken samen nog even de laatste boten die er voor ons nog door de sluis naar binnen komen, wie weet komt er nog een aanbeet uit!?

Maar ook bij de laatste draai kwam ik niet verder als 1 ondermaats tongetje.

 

Vandaag weer een heerlijke avond aan het water gehad met een grote diversiteit aan vis maar helaas bleven de grote in getale uit.

Ach zo even eruit met dn Dre en wat vis vangen, wat zeur ik nou eigenlijk!

 

Vangse mannen!

 

Jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > september 16, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff, leuk een zeebaars erbij, maar van die bolkjes is minder, nooit echt leuk om te vangen, vooral niet met nylon of amnesia, met het gedraai van de haaklijn.
  Leuk verslag met hele leuke foto’s erbij!

  Groetjes Peter

 2. jeff > september 16, 2021

  Antwoord

  he peter,

  nee dat is een drama met die beesten!
  hopen dat het bij enkele blijft en geen invasie van die ratten gaat worden maar wie weet gaat ook hier de baars jagen op de aangeslagen bolken?! dan een hengeltje met een dobber erbij!

  jeff

 3. Gino > september 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  toch weer even er tussenuit geweest en dan nog met den Dré….zalige hond trouwens heel braaf en luisterd perfect .
  Het vissen dan, toch weer een nieuwe soort “de zeebaars” mooi om als bijvangst te hebben . De beoogde tongen lieten je dus ook weer in de steek enkel de kleinere, had ik dus ook .
  Een mooie schol weer….ik blijf het raar vinden dat ze daar zitten ? Ja die bolken hopelijk wordt niet de hoofdmoot ik ,heb er ook een hekel aan hoor, kolere dingen !
  Ik heb je nog wat moed willen inspreken van op afstand maar het heeft echter niet geholpen, haha
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 4. ies > september 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff, weer een top verslag man, ik vind dit echt de mooiste manier van hond uitlaten en ik weet zeker dat Dre dat ook vind en ach, je moet maar zo denken dat de vis volgend jaar weer wat centimeters gegroeid is en dat ze dan graag bij je terugkomen en als het zo is dat ze daar beneden doorvertellen hoe vriendelijk zij behandeld zijn met het terug gooien kan het zomaar zijn dat je de volgende sessie de grootouders gaat vangen. Veel plezier bij je volgende sessie.
  Groetjes Ies

 5. Nico > september 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Toch lekker weer aan de waterkant gestaan. En ook nog vis gevangen ook als waren ze nog aan de kleine kant daar. En dan nog Schol vangen dat is voor mij al heel lang geleden en in ieder geval. Heb Jij er weer prachtige foto’s van genomen en ook met een zeer leuk verslag er bij. Hopelijk komen er de volgende keer meer Maatse vis naar boven. En succes alvast toegewenst dan en met rammelende toppen. Leuke
  Zeebaars ook nog gevangen en goed van je dat je die heb terug gezet.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 6. Eldert > september 16, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Weer lekker bezig geweest man. Als ik die verhalen zo lees dan krijg ik er bijna spijt van dat ik Zeeland achter me gelaten heb.
  Maar ja , binnenkort is de waterweg misschien wel weer aan de beurt
  Groet Eldert

 7. Stefan > september 16, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt, mooi man, echt genieten, goed dat André er ook aardig aan kan wennen, voor zo’n beest is het ook prachtig, denk ik zomaar. Die bolkjes wordt je niet vrolijk van, lastpakken zijn het. Mooie schol wel weer gelukkig.
  Groeten, Stefan

 8. Jack Jozen > september 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Andre.
  Dit was weer het volgende avontuur wat vallen dit jaar de vangsten toch tegen toch weer ieder keer opnieuw proberen maar ja de aanhouder wint ,vroeger nam ik ook wel eens een trouw maatje mee die ad de ondermaatse vis op totdat ie moddervet was maar hij vond ze wel lekker misschien iets voor Andre Ha. Groetjes Jack.

 9. JEFF > september 17, 2021

  Antwoord

  Allen weer bedankt voor de leuke reacties!
  Morgen nog een dagje op stap met de dames van het werk en 17 kinderen, ik mag het uitje organiseren nou dan weten jullie wel wat we gaan doen!?!?
  Zondag de vrouw jarig en dan weer lekker een weekje vakantie. En of er een hengel mee gaat, ja dat staat gebrand!

 10. Peter(fishguppy) > september 18, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, ik wil nog even kwijt, dat ik het heel tof vind, dat je deze maal erg je best hebt gedaan, om zulke leuke foto’s in te sturen en dan bedoel ik de selfies, deze zeggen zoveel meer voor de lezers, dan een vis op de grond!
  Natuurlijk staat er weer een in de lijst met de mooiste selfies!
  Prettige vakantie samen, ook wij zitten weer een week op centerparcs.
  Gr Peter

 11. JEFF > september 18, 2021

  Antwoord

  Hé peter,
  Ja vaak sta ik meer een ander op de plaat te zetten of heb ik er geen erg in.
  Nu hielp het enthousiasme van André ook wel mee, ik ga m’n best doen het vaker zo te doen!
  Jullie ook weer een fijne vakantie!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *