Home Gastvissers Jeff, vissen op Tong aan de Waterweg

Jeff, vissen op Tong aan de Waterweg

Advertenties

Hé Peter en andere guppy’s.

 

Gisteren avond weer eens lekker eigenwijs geweest.

Erik en ik hadden weer last van de viskriebels en moesten naar het water.

We wisten dat het een taaie visserij zou gaan worden maar geheel zonder vis? Nee dat bestaat niet!

We hebben toch maar gekozen voor een avondje op zoek naar tong, beide hadden we even geen zin in de baarsvisserij.

Ik had nog een 3 a 4 ons steekzagers liggen van vorige week en met een 5 ons kweek zagers erbij zou het wel genoeg moeten wezen.

 

Rond 20:30 aangekomen aan het water zag ik hier en daar al groepjes mensen staan.

Muziek, BBQ, drankje en dan ergens nog een hengel.. helaas maar daar hadden we geen zin in.

Stukje terug gereden en gaan kijken of we daar nog een plekje konden vinden, hier zaten ook wel wat vissers maar juist op het stuk wat het best zou moeten zijn was nog ruimte genoeg voor ons twee.

 

Bij het klaar maken van m’n tweede hengel merkte ik op dat ik de onderste delen had verwisseld en het niet ging passen… Weer opnieuw beginnen.

Nog eens aan de tweede hengel beginnen, doet de molen niets meer…. Voelt alsof de as niet meer op z’n plek zit. Van de week maar even open halen.

Gelukkig had Erik nog een reserve Shimano bij ( toch draait dat verdomme lekker, ik ga nog eens zoeken..)

 

We kregen geregeld tikjes maar dit zullen de krabben geweest zijn, iedere 4 minuten kale haken.

Ook zagen we veel opspringende aasvis, dan gaat je aas dubbel zo snel.

Toch maar even terug naar de auto voor de spinstok, wie weet lukt het een baarsje eruit te peuteren.

Toen ik terug kwam had Erik een mooie paling binnen gedraaid op mijn hengel, gelukkig we waren niet meer visloos.

Hij had zelfs m’n lijn verwisseld en opnieuw ingegooid.

Een paar minuten later bleek, precies goed.

Hele kleine tikjes maar wel die bleven gaan, nog even wachten, wie weet een klein botje naar voor nu zou het al prima zijn, dan hebben we in ieder geval een beetje leven in de brouwerij.

Toen m’n geduld toch op was gaan draaien en kreeg de leuke tril rammels bij het binnen draaien waar we het allemaal voor doen!

Een mooie tong van 33, zou het dan nu gaan gebeuren? Nog een uur voor hoog.

Tikjes en rammeltjes maar niets geen vis die nog bleef hangen, hier en daar een krab.

Iets na 23:00 hebben we besloten de boel in te tuigen en terug te rijden naar de eerste stek met de gedachte dat de feest zooi daar wel weg zou zijn.

Dit was inderdaad het geval, alleen wel jammer dat ze hun klere bende laten staan. Allemaal in de buurt van de prullenbak maar ja vol is vol.

Zo begrijp ik wel dat er zoveel ongedierte zit daar, die hebben een geweldig buffet.

 

Hier kreeg Erik op de eerste worp al na een paar minuten een mooie rammel en wist hij een paling te vangen.

Vervolgens werd het stil, heel stil. Af en toe een tikje maar verder dan een zooi krabben, een botje en toch weer een paling voor Erik, hebben we rond 01:30 maar de handdoek gegooid.

 

We hebben leuk staan ouwehoeren, een visje gevangen, op beide stekken weer de Vos voorbij zien schuiven, ja gewoon een heerlijke avond geweest!

 

( Het was niet de avond van de foto’s, geen erg in gehad met al dat geouwehoer.)

 

Jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > juli 18, 2021

  Antwoord

  Blijft huilen met de pet op!

 2. Nico > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. En maar hopen op betere tijden later maar je ben er lekker op uitgeweest. En toch nog wat gevangen als was het niet veel. En een leuke foto en verslag er van gemaakt en voor de volgende keer hopelijk met meer vis aan de kant.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. ies > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff.
  Ondanks het prachtige weer blijft de visvangst dramatisch, ze zitten er wel, want iedere sessie worden er wel 1 of 2 gevangen. Maar het lijkt er op dat de hele natuur van slag is en/of dat de gekende vissers het verleerd zijn, nah dat laatste geloof ik niet, maar ja misschien toch maar wat meer naar het zoete om het gevoel van vangen weer in de vingers te krijgen. Weliswaar niet voor de pan maar de leut is er niet minder om. Uiteraard voor je volgende sessies meer succes toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Eldert > juli 18, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Je hebt het geprobeerd ieder geval en dat doen er al veel niet meer. Toen ik vrijdag ging zaten er maar een paar terwijl vorig jaar iedere keer heel dat stuk bomvol zat. Sja, eigenlijk ook wel logisch maar alleen al aan het water zitten is toch ook heerlijk . Zeker als je ook nog een maat bij je hebt om lekker mee te ouwehoeren.
  Jammer van de foto’s maar dat is je vergeven.
  Groet Eldert

 5. Gino > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  Ja de vis ik weet het niet meer hoor… hier en daar een enkeling!
  Het is een raar seizoen tot hier toe, kom er en kwel. De avond begint steeds met een maatse tong en daarna niets meer??
  Dan die kolere zooi die iedereen achterlaat… ik wordt er gek van dus ik ga even stoppen met naar de Ww te gaan voor ik ongelukken bega of me zelf in de problemen werk al heb ik niet snel schrik!! Echt ik ben het kostbeu dat mag iedereen lezen en weten de kl…..
  Succes nog verder hoor.

  Grtjs Gino

 6. Stefan Groenheide > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, jammer toch dat je eerste echt serieuze jaar op de waterweg op de tong zo tegenvalt, toch mag je je gelukkig prijzen met de gezellige vismaten die je omringen, zodat het toch eigenlijk altijd weer een geslaagde sessie wordt…
  Volgende week lekker weer met de boys erbij!
  Groeten, Stefan

 7. Hugo > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Het is niet anders met de slechte vangsten, je hebt het in ieder geval geprobeerd. Er zijn er al velen die het niet meer zien zitten en thuis blijven. Heb ook zin om te gaan maar !! met al dat regenwater dat gevallen is de laatste dagen (bruin water?) weet ik het niet. Je hebt toch een mooie tong gevangen dat kunnen er velen niet zeggen de dag van vandaag. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Henry > juli 18, 2021

  Antwoord

  Beste Jeff,
  Toch samen met Eric de waterkant weer opgezocht onder het motto; De aanhouder wint!! Er is overval een invasie van krabben terwijl de maatse tong zich helaas zelden laat haken.Ja en a!s het zonnetje lekker schijnt zoeken natuurlijk niet alleen de hengelaars de waterkant op. Over de zooi die overmatig word achter gelaten kan ik kort zijn, we weten immers allemaal dat hier door elk jaar prachtige stekken worden afgesloten. De enige die blij is met de rommel is Reinaert de vos maar die maakt zelfs de prullenbak nog leeg. Ook wij hadden ondanks de slechte vangsten ook weer stevige kriebels om naar de waterkant te tuffen maar ik denk dat wat later in de week de grote plons zoet water ook in Vlaardingen gearriveerd is en we hebben geen zin in natte voeten en zwemles dus we wachten nog efkes af. Jullie hebben sowieso toch prachtig weer gehad en als pluim op de hoed toch nog tong en paling kunnen haken, Chapeau!!!!

  Groetjes, Henry

 9. Jack jozen > juli 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff.
  Ik snap er niks van je zou toch zeggen eens moet het toch beginnen dat de beet er in komt er zal toch niks aparts in het water zitten ik vind het wel raar al die jaren gaat het goed en nou opeens niet meer .Maar we gaan door de zin naar vissen blijft toch hopelijk vangen we nog een panneke Bot Ha Veul Groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *