Home Visrecepten Jeff, Zalm, met pasta en spinazie, bereiden

Jeff, Zalm, met pasta en spinazie, bereiden

Advertenties

Vanavond weer eens vis op tafel.

 

Ik mag eigenlijk al een tijd geen vis meer bakken thuis … Iets met het stinkt en doet.

Ja dat heb ik weer, gelukkig dat m’n ruil handel met m’n collega’s goed loopt maar nu kreeg ik toch smaak naar..

 

Spinazie, pasta en zalm.

 

Men neemt een zak spinazie ( vers van dn Lidl)

Een stuk zalm filet op de huid ( 8 ons van dn Lidl)

1 a 2 kuipjes kruidenkaas ( van dn ….)

En pasta ( zelf kiezen welke je het lekkerste vindt) die krullen gaan het best!

Pasta opzetten.

 

Zalm, peper en zout. Net naar wat je lekker vind

Bak deze in de boter, eerst op de huid tot 50/50 gaar en draai hem dan op het vlees.

Ga met je spatel tussen het vlees en het vel, en trek de huid er met het vet laagje vanaf.

Leg het vel even apart

 

Zet een wok op met een paar druppels olie en gooi d gehele zak spinazie erin, blijven wokken tot het 90 % een slappe massa is, gas weer uit.

 

De zalm is nu wel gaar.

Maak hier kleinere stukken van en doe deze bij de spinazie.

De kruidenkaas erbij en gooi het om ( met verse spinazie mengt het wat moeilijk maar geduld en rust doet de rest)

 

Als de pasta gaar is, deze afgieten en erbij doen. Nog eens omgooien en…

Eet smakelijk!

 

Ik heb nu verse kweek zalm van dn …  Gebruikt. Een tip: verse wilde zalm! Kost in z’n geheel maar de helft! ( Ja even wat handelaren af en zelf fileren, niet zo rood als die kweek vis maar de smaak…) Is wel echt een smaak sensatie!

 

Owja. De huid die apart lag. Even extra peper en zout en terug in de pan! Word een heerlijke zoute vis chips! Wij zijn er gek op!

Of zonder zout en peper, voor de hond! Goed voor z’n vacht!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

  1. Fishguppy > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hey Jeff,
    heerlijk, zo te zien!
    Ben zelf ook een liefhebber van pasta, met zalm en Hollandse garnalen of gewokte scampi’s, maar dan in roombouillon.
    Maar dit ga ik beslist eens proberen!
    Zal vast wel heerlijk gesmaakt hebben, maar van die geur begrijp ik niet goed, vis stinkt toch niet, als hij vers is?
    Groetjes en hopelijk tot zaterdag,
    Peter

  2. jeff > juli 20, 2021

    Antwoord

    he peter,

    nee stinkt zeker niet maar daar denkt de vrouw anders over…
    zullen de hormonen wel zijn haha

  3. Nico > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hoi Jeff. Zo te zien op de foto’s zal het daar lekker gaan smaken. Bij deze alvast geniet er van en hopelijk ook de visvrienden die het gaan proberen.

    Groetjes De Zeehondentemmer.

  4. Jack Jozen > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hoi Jeff . Ziet er lekker uit moet je ook eens proberen met BOT Ha .

  5. jeff > juli 20, 2021

    Antwoord

    he jack,

    uhhhm nee bedankt! dat is er toch wel een die stinkt! zelfs als hij nog leeft..
    ik laat ze voor jou

  6. Hugo > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hè Jeff,
    Ziet er goed uit man, je mag mij altijd inviteren breng ik een lekker wijntje mee hi hi.
    Groetjes Hugo

  7. Gino > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hoi Jeff,

    zit hier ook met zo eentje thuis die zegt dat alle vis stinkt…??Kennen der niks van.
    Ziet er heerlijk uit ,doe ik ook regelmatig vis met pastaschotel heeeeerlijk toch ,behalve de spinazie mag ik niet meer eten of toch minimaal …te veel ijzer in en ik zit al met te hoge ijzerwaardes in mijn bloed sinds 12j te sukkelen .Wordt nu regelmatig bloed afgetapt (aderlating) om dit steeds op peil te houden .
    Die vel dat bak ik ook steeds goed krokant en is idd heerlijk ,trouwens is van de zeebaars ook zo !
    Genieten maar .

    grtjs Gino

  8. ies > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hallo Jeff,
    Ziet er top uit en gemakkelijk (en daar hou ik van) ga ik zeker proberen. Het zou helemaal een feest worden wanneer de zalm terug zou keren op de waterweg. maar ja zal wel wishfull thinking zijn.
    Groetjes Ies

  9. Eldert > juli 20, 2021

    Antwoord

    Jeff,
    Ik stuur dit berichtje even door naar mijn vrouw 😁

  10. Henry > juli 20, 2021

    Antwoord

    Hoi Jeff,
    Je bent niet de enigste visser die als ie thuis ‘n viske bakt meteen te horen krijgt; Wa unne stinkzooi!!!
    Zelfs nieuwe haring, gerookte zalm etc.etc. wordt nadat de verpakking is open geweest drie keer nagezien en in extra plastic verpakt voordat ie in de koelkast verdwijnt. Gelukkig kan ik veel dingen buitenshuis zoals het roken van vis, mosselen koken en wijting in de frituur gebeurt bij mij in de schuur. Ikzelf ben niet zo voor pasta, eet het uiteraard wel ‘ns mee bij m’n dochter en kleinkinderen maar ik ben verzot op gewone Hollandse kost, aardappelen met peultjes en ‘n grote pan spek, mjammie!!!
    Uiteraard lust mijn vrouw wel vis, kibbeling, kabbeljauw en gerookte paling .
    Het is toch leuk om te lezen hoe sommige Fishguppyers van hun vangst iets culinairs kunnen maken.
    EET SMAKELIJK!!!

    Groetjes, Henry

  11. Stefan > juli 25, 2021

    Antwoord

    Hey Jeff, volgens mij heb ik het al weleens verteld en je hebt gemerkt dat ik de schar afgelopen voorjaar ook aan je mee gaf, bij ons ook geen vislucht in de keuken als het ff mogelijk is. Wel met de kerst heerlijke zalm op de huid gebakken welke in mijn kerstpakket zat, dat mocht dan weer wel, en alles voor mij alleen! Haha.
    Groeten, Stefan

  12. Peter(fishguppy) > juli 25, 2021

    Antwoord

    Stefan, verse vis ruikt toch niet?
    Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.