Home Gastvissers Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Advertenties


Hallo allemaal.

Na een leuk weekend te hebben gehad, samen met m’n broer, werd het tijd om eens te gaan kijken in de Europoort of de tong er nog zit. De planning was, om lekker vroeg aan de waterkant te staan op m’n vertrouwde stek. Maar het leed wat file heet, goede roet in het viswater, en zodoende, kwam ik een uur later op m’n plekkie. Snel alles gereed gemaakt, en wachten. Door het slechte weer van zondag, twijfelde ik of ze er nog zouden zijn. Nou, ik kan kort zijn, gevist van 06:30 tot 12:00, en geen beet gezien. Na wat bleek, is dat ik thuis op de verkeerde datum heb zitten kijken en het tij was niet goed. Jammer, maar niks aan te doen. Van Peter, had ik zondag nog een tip gekregen, waar er nog tong gevangen zou worden. Dus met gierende banden, die kant op. Snel alles weer opgetuigd, en vissen maar. Na een minuut of 5, stond een van m’n hengels lekker te dansen, en…. ja hoor, de eerste tong van 34 cm lag op het drogen.

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Wat zijn die najaars tongen toch lekker dik. Onder het genot van een lekker bakske koffie, en wat kletsen met andere, begon de andere hengel te dansen. BAMM, weer een tong van 34 cm op het kantje.

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Ondertussen was het al wat gaan motregenen, en het begon ook kouder te worden. Ik besluit een boterham en weer een bakske koffie te pakken, en dacht; dit wordt niks meer. Maar dan staat een hengel kompleet krom en hij stuiterde flink in de hengelsteun. Bij het binnen draaien, had ik moeite om de vis naar boven te krijgen, en ik zag ook dat de lijn van links naar rechts ging. Dit was duidelijk geen tong en ook geen gul. Met veel moeite kreeg ik hem aan de kant, en het was een dikke vette, slijmerige paling, van ongeveer 65 cm. Zelfs op de kant, bleef hij wild om zich heen spartelen. Snel een foto gemaakt, en hem netjes terug gezet.

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Nadat de paling terug in z’n element was, kon ik eerst een dot met slijm van m’n spullen halen. Wat een slijmbal zeg, alles zat onder. Na dat ik alles weer had schoon gemaakt, begon het wat harder te regenen, en zou het niet lang meer gaan maken, want ik moest nog naar huis, en op de A15, zal het wel druk zijn. Ik besluit om nog een half uur te blijven. Maar m’n woorden waren nog niet koud of ik kreeg weer een tongen tik op de hengel. Tong 3 van 27 cm lag ook op het kantje.

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Johan het(loze)vissertje, met de laatste tongen?

Ik besluit gelijk op te ruimen, en na het totaal plaatje, zet ik alles in de auto, en ga naar huis. Voor mij was dit de laatste keer van 2013, dat ik op tong ging vissen. Nu de wintervis er aan komt, en ik nog niet weet wanneer ik weer kan gaan, was dit een mooie afsluiter. Niet de afsluiter die ik had gewild, ik had hem graag met een knal willen afsluiten, maar ik kijk terug op een prachtig tong seizoen. Laat de gullen en wijtingen maar komen.

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 15, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan,
  het zijn wel mooie tongen.
  Het zullen zeker de laatste niet zijn, of bedoel je, dat jij dit jaar niet meer kunt?
  Tong zit er zekers tot December in de Europoort.

  Groetjes peter

 2. Johan het (loze) vissertje > oktober 15, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter

  Ik weet dat de tong tot ongeveer het einde van het jaar daar zit, maar ik weet nog niet wanneer ik weer tijd heb. Ik probeer toch meestal 1x per maand te gaan, maar het worden weer drukke tijden, en we zijn nu al bezig voor de maand december voor de kinderen. En wij zijn graag optijd klaar. Als er nog een gaatje is om te vissen, laat ik het je wel weten.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Werner R. > oktober 15, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Ik blijf het raar vinden dat je nu nog tong vangt, ik ging in september nog weleens maar dan stopte ik met tongvissen..
  Maar ja europoort is wel wat anders zo te zien!
  Als je gelijk op die stek had gezeten had je er waarschijnlijk wel meer gehad, maar goed 3 mooie tongen is toch ook niet slecht he!
  Hoop dat ik er van het jaar ook nog een paar kan vangen…

  Groetjes Werner.

 4. zeehondetemmer > oktober 16, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan ik sluit mij ook bij aan wat Werner
  zei.Dat je toch nog 3 mooie tongen heeft gevangen.Nadat je wat laat op je stekkie was.

  Gr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *