Home Gastvissers Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Advertenties

Beste peter,

Zaterdag 25-10 was het weer zover. Er stond een wedstrijd van WSV Reimerswaal in de agenda. ‘S ochtends het aas geregeld en om 13.00 uur stond Richard voor de deur en reden we richting Hansweert, want daar moest het allemaal gebeuren aan de tramper. Het was weer een gezellige boel bij het inschrijven, toen we de dijk overkwamen stond er nog best een aardige bries op de kant. Dat werd geen feeder vandaag. Het was rond een uur of 6 hoogwater dus toen we begonnen om 14.00 uur stond het water net aan de dijk.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

De 2e draai leverde voor mij een mega bot op van 10 cm. Ach ja als de nul maar weg is. Het botje kwam van ver maar rond mij heen werd onder de kant, ook een visje gevangen voornamelijk zeebaarsjes. Toen de stenen onder waren ook maar onder de kant gaan vissen en al gauw kwam er een zeebaarsje uit. Even laten meten en direct gevraagd aan de controleur of er al wat gevangen werd. Dat was nog niet super, hier en daar een visje. Toen ik mijn 2e lijn aan het beazen was zag ik uit mijn ooghoeken een prachtige beet waarvan ik zeker wist dat dat geen visje van 12 cm was. Gauw draaien en jawel daar kwam een prachtige bot (24 cm) plus een zeebaarsje op de kant.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Zo dat zijn opschieters. Even later weer een mooie bot (22cm) samen met een grondeltje.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Ik dacht dat gaat even lekker want als alleen maar vis gevangen wordt tussen de 10 en 15 cm zijn dit dus de bonusvissen. Gelijk hierna kwam er een spiering uit het water. Tussendoor ook weer de nodige grondeltjes gevangen die bijna nooit de 10 cm halen. En laat dat nou de minimum maat zijn, onder de 10 cm tellen niet mee. Aan het eind had ik 6 grondels terug gegooid. allemaal rond de 9 cm. Een half uurtje voor het einde weer beet maar dit was geen bot of zeebaarsje. Vol verbazing kijk ik wat er aan hangt, een graatmagere wijting van 23 cm en dat op 25/30 meter uit de kant.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Gauw ingooien en na een paar minuten weer beet. De wedstrijd duurde nog een minuut of 5, toch maar draaien maar onderweg ging de vis eraf. Snel nog voor 2 minuten ingegooid en toen de toeter ging zag ik mijn top weeral trillen. Gauw draaien en het laatste zeebaarsje was een feit.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Na even rondgevraagd te hebben bleek ik 1e te zijn met rond de 130 cm. De nummer 2 had rond de 95 cm. In de competitie is het met 2 wedstrijden te gaan nog ongekend spannend. Ikzelf sta na deze wedstrijd weer bovenaan met 10 pnt gevolgd door Arjan Marijs met 11 pnt en Kees Schouten met 12 pnt. Eerst hebben we volgende week 01-11 het NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP te vissen bij Domburg. Daar gaan we ook weer proberen om vis op het droge te krijgen. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden omdat er zowel onder de kant als ver weg vis word gevangen. Bij deze wil ik iedereen van WSV REIMERSWAAL die ook aan deze wedstrijd meedoen heel veel succes wensen. Een verslag volgt hiervan.

Vriendelijke groet, Joost de Dreu

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > november 1, 2014

    Antwoord

    Mooi verslag Joost en ik kan alleen maar wensen, dat je hetzelfde resultaat behaald vandaag in Domburg, suc6 allemaal!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *