Home Gastvissers Kees en Willy, vissen aan het Noordzeekanaal

Kees en Willy, vissen aan het Noordzeekanaal

Advertenties

Vrijdag 23 april 2021

Vandaag op herhaling naar het Noordzeekanaal met Willy.
Gezien de verwachte noordenwind deze keer gekozen voor een stek aan de noordzijde van het kanaal zodat we de wind in de rug zouden hebben.
Op Google Maps een leuke stek gevonden waar we de auto vlak bij konden zetten.

Gisteren had Willy het aas al opgehaald, verse pieren en zagers van Lobbezoo. Ik had ook nog diepvriestappen bij. Aan het eind van de sessie bleek dat de meeste vis gevangen was op zagers.

Bij aankomst op de stek stonden er al 3 autochtonen te vissen. Even een kort praatje gemaakt met hen, de vangsten waren erg mager, ze hadden een paar botjes gevangen. Goed nieuws dus, dan zat alle vis er nog voor ons 😊

Willy opende vandaag het bal met de vangst van een botje

 

Daarna was Willy niet meer te houden, als er ook maar een vis in de buurt van zijn haak kwam stond hij al klaar om toe te slaan. En dat deed hij dus… van dwars en op zijn kop kwamen de botjes op de kant

Bij de vis die in de staart gehaakt was ontbrak ook een stuk van zijn zijkant, te hard aangeslagen of was hij aangevallen door een roofdier? We zullen het nooit weten…

Inmiddels had ik al een flinke achterstand opgelopen en eindelijk ving ik ook mijn eerste vis

Willy was vandaag niet te stoppen en ving ook nog een mooie schar van 25 cm

Ik was ondertussen driftig onderlijnen en aas aan het wisselen maar kreeg geen beet.
Hierdoor was ik zo moe geworden dat ik even een moment voor mezelf heb genomen en mijn ogen heb gesloten. Na ongeveer een uurtje was mijn accu weer voldoende opgeladen om de strijd weer aan te gaan.
Kort voor mijn meditatiemoment had ik een weegschaal gemonteerd met een korte afhouder erboven, deze is gemaakt door Sjaak van JL Rigs en heb ik vandaag voor het eerst getest.
Ik pakte de hengel uit de steun, begon rustig te draaien en na een hevige dril kwam de weegschaal binnen met daaraan een wijting en een bot! Kijk, zo moet dat dus 😊

Vol goede moed de weegschaal opnieuw beaasd en ver de vaargeul ingesmeten.
Ja hoor, ik had het gevonden, binnen korte tijd weer een aanbeet. Een kleine wijting kwam tijdelijk op de kant. Na hem liefdevol te hebben toegesproken en gezegd zijn moeder en vader te gaan halen heb ik het visje teruggezet.
Helaas was er een andere visser in de buurt die mijn toekomstplannen voor de familie wijting volledig in de war stuurde….. RIP wijting  (moment stilte……………………)

Hiermee kwam ook een eind aan de vangsten, ondanks dat ik keihard gevist heb heeft Willy toch de meeste vissen gevangen.

Nog wat sfeerplaatjes van de grote boten die daar met regelmaat voorbijkomen

Vandaag enkele keren grote scholen harders vlak voor onze voeten, erg mooi om te zien!

Samenvattend:
Erg lekker weer, veel gelachen en weinig gevangen. Eindstand 5-4 in het voordeel van Willy.
Revanche volgt!!

Groeten,
Kees.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Stefan Groenheide > april 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy, prachtig relaas van jullie relaxte visdag, het water is nog wat te koud voor betere vangsten, maar de gezelligheid maakt alles goed!
  Groeten, Stefan

 2. Henry > april 24, 2021

  Antwoord

  Hey Kees en Willy,
  Een leuk verslag van jullie belevenis aan het Noordzeekanaal. De auto vlakbij en ook nog wat vis op de kant takelen da’s gewoon genieten!! Ja de meeste ondermaatse vis (en zeker de wijting) beland onherroepelijk in de maag van ’n zeevogel maar ach, die beesten moeten ook leven. Een doubletje bot en wijting aan de weegschaal, helemaal Super toch. Wij konden aan de waterweg afge!open woensdag geen vis aan de haak krijgen maar jullie laten zien dat niet alle vis in quarantaine zit.
  Veel plezier en goede vangst bij jullie volgende trip
  Groetjes, Henry

 3. Gino > april 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy,
  Je hebt er toch een leuke dag van gemaakt ondanks te mindere vangsten… Mooie stek trouwens zo te zien op de foto’s, en de auto lekker kortbij is zeker een pluspunt.
  Hopelijk trekken de temperaturen wat aan dat de vis wat onder de kant komt.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Eldert > april 24, 2021

  Antwoord

  En Kees……… ook een mooi verslag met mooie foto’s er van gemaakt.
  Groet Eldert

 5. Jack Jozen > april 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees en Willy.
  Jullie hebben toch weer een prachtige mogen beleven er zijn maar weinig stekken waar je vanuit de auto kunt hengelen maar jullie krijgen toch weer zo,n stek gevonden .Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt Kees en je kunt zien aan de foto,s dat het genieten was en in tegenstelling met ons was dat bij jullie de vis geen ramadan had helemaal top op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack.

 6. ies > april 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willie,
  Wederom een topverslag van een visdag met weinig vis maar aan de foto’s te zien, met mooi weer en auto lekker in de rug als windscherm is het niet te versmaden, Wat kunnen we ons toch gelukkig prijzen dat we deze schitterende hobby kunnen uitoefenen, Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen en een maaltijd vis toegewenst,
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *