Home Gastvissers Leo zijn eerste sessie van 2012

Leo zijn eerste sessie van 2012

Advertenties


Vandaag, 14 januari,

voor de eerste keer gaan vissen in het nieuwe jaar. Lijf en leden voelden redelijk aan dus afgelopen vrijdag een mooi portie Pieren gehaal bij Ahoy in Rotjeknor. Thuis had ik nog wat gezouten Pieren en Zagers dus aan het aas zou het niet liggen. Ik had de bedoeling om ’s morgens al vroeg weg te gaan maar ‘de achterban’ vond dat geen goed idee. Het schijnt dat ik ’s morgens nogal herrie maakt en ze wilden nu juist op zaterdag een uurtje langer op bed liggen…. Met zoveel vrouwen trek je dan toch aan het kortste eind dus vertrok ik pas om 8 uur. Dit betekende wel dat ik zo’n beetje met laag water aan zou komen maar dan kan je evengoed wel een visje vangen. Het werd een herhaling 3 nml: de oude ppg-bek.

Leo zijn eerste sessie van 2012

Leo zijn eerste sessie van 2012 Leo zijn eerste sessie van 2012

De weerberichten zijn gunstig voor de komende dagen en dat bleek wel; het was zoeken naar een plekje. Zolang het niet te hard stroomt en iedereen redelijk ingooit dan gaat het allemaal best. Het was inderdaad lekker weer en ook het zonnetje kwam nog even om het hoekje kijken. Schijnbaar had de vis daar een hekel aan want die lieten zich maar mondjesmaat zien. Inderdaad ‘mondjesmaat’ want het formaat was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Er werd wel wat gevangen , maar als dat het avondeten moest worden dan zitten er nu wel een aantal gezinnen aan de geeuwhonger. Er werd dan ook druk visserslatijn uitgewisseld en da’s ook best wel gezellig. Vissen is tenslotte meer dan alleen maar vangen toch? Mijn vangst bestond uit diverse Wijtingen en Steenbolken die ruim ondermaats waren en een 5-tal Scharren.

Leo zijn eerste sessie van 2012

Deze Scharren heb ik maar aan m’n naaste buurman Romy gegeven; dan had die in ieder geval nog een maaltje vis bij elkaar. ( ik dacht altijd dat Romy een donkerblonde schoonheid was, maar deze had toch echt stoppels op z’n kin haha) Net toen ik de laatste hengel op wilde ruimen viel opeens de lijn slap. Ik had ‘m kort onder de kant gegooid (een metertje of 15) in de hoop dat de krabben m’n haken zouden oppoetsen. Dus aangeslagen en draaien maar. M’n lijn vloog heen en weer en de vis bonkte goed. In eerste instantie dacht ik nog dat het een Zeebaars was die de verkeerde afslag had genomen maar het bleek een heuse Gul te zijn.

Leo zijn eerste sessie van 2012

(een schoon Gulleke volgens m’n brabantse buurman)

Leo zijn eerste sessie van 2012

Nu weten jullie al dat ze bij mij thuis geen dooie vis lusten maar Kibbeling…..daar zijn ze dan weer wel gek op…(?) Dus ut Gulleke maar mee naar huis genomen en die ligt dus momenteel met kippevel in de vriezer. Een leuke en gezellige dag gehad maar de vangsten mogen van mij nog wel een beetje aantrekken net zo als het formaat!

Goed weekend allemaal!

Groet, Leo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 15, 2012

  Antwoord

  Ik vind hem weer mooi Leo!

  Groetjes peter

 2. Westlandse Willem > januari 15, 2012

  Antwoord

  Kippeling dus. Uit ervaring: heeeel apart.

 3. Leo > januari 16, 2012

  Antwoord

  @Peter: bedankt!
  @ Paul:
  had je die papegaai nog op voorraad? (”)
  Leuk gedaan weer!

 4. Meunenmaaier > januari 16, 2012

  Antwoord

  Toch nog een mooi gulletje!

  Ik vind de nieuwe PPGB een erg prettig stek om te vissen….ook voor diegenen die niet zo ver werpen valt er een leuk visje te vangen en weinig vastzitten……MAAR wat ik niet snap is dat je voorheen aan de PPGB erg mooie gullen , wijtingen , botten, zeebaarsen etc…kon vangen, en je nu bijna alleen maar ondermaats spul naar boven haalt?! Iemand een verklaring of denkwijze daarover? Ik hoor t graag…

  zou t iets te maken kunnen hebben met de opspuit werkzaamheden waardoor de `beruchte` kleirand van de oude PPGB is verdwenen en daarmee de diepte van het water?

  gr!

 5. Leo > januari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi,

  Nee aan de diepte ligt het zeker niet!
  Er staat daar altijd nog zo’n 25 meter water minimaal. Overal wordt er veel ondermaats spul gevangen. De oorzaak? Ik weet het ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *