Home Gastvissers Luc op zijn stekkie(rustdag).

Luc op zijn stekkie(rustdag).

Advertenties


Dag Peter,

Dinsdag een dagje verlof genomen om met mijn vader nog eens te gaan vissen op de Oosterschelde voor hij op vakantie vertrekt. Ze gaven rustig mooi warm weer 1 à 2 Bft W-ZW. Om 9u15 zou het laag water zijn en we besluiten om tegen dat uur op onze stek te zijn. Op de heenreis zagen we verschillende scholen bruinvissen , blijft toch altijd bewonderenswaardig hé. Het water was zo vlak, geen rimpeltje dat we in de verte meerdere jachten op speldaas zagen. We monteerden dan vlug elk een hengel met pluimpjes en een pilkertje of lepel om een makreel te proberen vangen. Doch na verschillende driften geen resultaat geboekt. Dan maar door naar onze stek. De stroming van het opgaande tij liet lang op zich wachten en heeft er eigenlijk nooit lang ingezeten. Zolang er geen stroming staat geen tong te vangen, enkel zoals jij ze noemt ” nylondraaiers” in mini-formaat. Het is al ver 13 uur voor ik de nu gekende aanbeet zie. Zoals mijn toekomstige schoonzoon vorige week vrijdag het geluk had een kreeft boven te halen is het nu mijn beurt. Na thuiskomst bleek deze 1.444 Kg te wegen. Tot ergernis van alweer mijn pa, die heeft steeds te kampen met haakverlies.

Luc op zijn stekkie(rustdag).

Ik hoor achter mij het gebrom van een zware motor en een slijpboot komt , wel op voldoende afstand, langszij. Maar ik beeld me even in, wat als die net over je stek is langsgeweest ?

Luc op zijn stekkie(rustdag).

Om 14u00 komt er dan toch een beetje stroming in en tussen de bolken en wijtingen in , kan ik dan toch al iets groter vangen. Een gladde haai.

Luc op zijn stekkie(rustdag).

Het duurt dan nog ruim 1/2 uur voor ik eindelijk mijn eerste en tevens de laatste tong kan vangen.

Luc op zijn stekkie(rustdag).

De stroming is er dan alweer uit en het aas zo goed als op en we keren dan maar terug naar de haven. Toch eigenaardig dat je de ene week overdag toch tong kan vangen en een week later enkel ’s nachts. Het was een mooie warme dag en ondanks de mindere vangsten toch weer met prettig gevoel huiswaarts gekeerd. O ja, toen ik aan de groentjes begon om een court bouillon te maken hield die kreeft me echt boos in het oog 🙂

Luc op zijn stekkie(rustdag).

Groetjes Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,het ziet er weer een mooie dikke lekkere uit!
  Jammer dat het voor de rest niet veel was, hopelijk is het vandaag beter met Northseacharters?

  Tot straks,
  Groetjes peter

 2. luc > september 7, 2013

  Antwoord

  O yeah i’ m ready.

  groeten, Luc

 3. Zeehondetemmer > september 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc de kreeft keek je inderdaad kwaad aan. Maar je heb ook weer mooi foto””s gemaakt van je vistrip.

  Gr Nico.

 4. leon > september 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,

  Ja dat is lekker he zo,n kreeft !!

  Grt leon

 5. Johan het (loze) vissertje > september 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc, weer een mooie kreeft. Je kan je naam veranderen in Lucky Lobster, of in ,net wat Peter schreef, Lobster King.hahaha

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *