Home Gastvissers Lucky Luc en Pa, gaan Gepen op Gul

Lucky Luc en Pa, gaan Gepen op Gul

Advertenties

Hey makker,

Vrijdag 3 juli eindelijk de eerste geep sessie kunnen plannen met vader. Al van in april smeekte hij me om nog eens met de boot te gaan gepen maar telkens kwam er iets tussen . Warm weer en 2 à 3 bf W-NW voorspeld. LW om 11u10 . Niettegenstaande we om 6u30 uit ons keef komen, kunnen we pas uitvaren om 10 uur . Ja we verspelen dan ook veel tijd met de te overbruggen afstand , het ophalen van het aas en het afbachen van de boot. Rechtstreeks naar een geepstekje gevaren en vissen maar met de laatste stroming van afgaand tij.

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

De eerste uren vis ik mee met vader op geep. We vissen met zagertjes en reepjes geep, zowel actief en passief. Zelfs na het keren van het tij blijft het jammer genoeg stil, geen enkele aanbeet te bespeuren. Nou dat wordt ik stilaan beu zo zonder vis en ik ga toch maar een bodemlijn klaarstomen met een weegschaaltje. Al vlug komen er enkel bolken boven met toch af en toe weer een mooi exemplaar die ik groot genoeg vind om te fileren, want lekker zijn die wel hoor. Als de stroming er echt goed inkomt gaat mijn hengel staan rammelen het eerste gulletje is gauw een feit. Amper 10 minuten later weer hetzelfde scenario , een doubblet nu bolk en gul. Gaan gepen en wintervis vangen ?

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Vader blijft volharden en wil geen bodemlijn klaarstomen. Ik heb ondertussen een tweede bodemlijn staan en een 20 minuten later heb ik alweer een mooie klapper met weer een gulletje. Nadien moet ik toch gauw 1 uur wachten voor een volgende aanbeet, maar het loont de moeite. Gul nummer 4 komt er ook al aan. Vader fronst de wenkbrauwen nu en als ik hem voorstel een hengel voor hem klaar te stomen wil hij dat niet en begint hij te grappen over de kleine visjes die ik vang. Hmmmmm jaloezie denk ik dan,maar we lachen het uit.

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Als ik later met het foto apparaat bezig ben zie ik vader recht springen en ja hoor hij heeft eindelijk een geep te stekken. Maar hij is zo enthousiast dat hij hem verspeeld bij het binnenhalen. Ik hoor hem vloeken en weet dat het nu niet de moment is om te gaan grappen , zou je dan toch niet beter…….. Een poosje later volgt alweer een mooie aanbeet op een van mijn hengels en euh …. gul nummer 5 laat zich zien. Het zijn geen al te grote maar buiten die ene ondermaatse toch allen net onder of net boven de 40 cm. Tien minuten later is het alweer bingo en de zesde komt met de nu sterke stroming en de nodige actie ook boven water.

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Ik laat vader het gulletje maar vasthouden voor de foto . Met de laatste stroming van opkomend tij kan ik nog de zevende gul landen.

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Lucky Luc, gaan Gepen op Gul

Nadien is het wachten op het afgaand tij (HW 17u35) en ik verplaats mij nog even in een stroomnaadje om vader alsnog een kans te geven om een geep aan de haak te slaan. Van het thuisfront hoorde ik zeggen dat het snikheet is daar dus blijven we nog maar wat op de Oosterschelde in het verfrissend windje liggen. Hier heeft bodemvisserij geen enkel nut en ik ruim alvast mijn hengels op en vis nog wat mee met vader op de geep. Na het kuisen van de vis, het is dan al ruim 19 uur besluiten we er toch maar mee op te houden mede doordat de NW wind sterk aanwakkert en het ongemakkelijk wordt voor mijn pa als de boot gaat dwarsliggen en dansen. Wat is hij blij als ik hem de gulletjes cadeau doe en zo is zijn dagje min of meer toch ook weer goed. Later hoor ik van ander vissers in de haven dat zij ook maar amper 1 geepje hebben gevangen. Dus het ligt dan toch niet aan ons. Als ik ga rijden hoor ik naast mij een licht geronk en aan de gebaren van vaders handen te zien denk ik dat hij nog steeds aan het vissen is , en nu wel kanjers hoor . Wat was het weer een leuke fijne dag om nog eens met onze ouwe op het water te vertoeven. Hopelijk gaat hij nog een paar jaartjes mee . Volgende week hoop ik weer op een nachtje tongen.

groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 9, 2015

  Antwoord

  Hey maat, da’s nog eens genieten, samen met je pa, zou willen, dat ik het nog kon, maar verloor mijn vader al in 1980, helaas.
  Maar toch weer een lekker maaltje vis, van de Oosterschelde!
  Als je gaat tongen, komen we elkaar wel een keer tegen, of bij mij in de boot, als je tenminste van een kortere sessie houd?

  Groetjes Peter

 2. Paul > juli 9, 2015

  Antwoord

  Hey Luc,

  Wat een leuk verslag weer! Complimenten voor de altijd mooie foto’s in je verslagen!

  Gr.

  Paul

 3. Luc > juli 9, 2015

  Antwoord

  Hey Peter,

  Dat was inderdaad genieten .
  Laat maar weten wanneer het je past om te gaan tongen, zelfs voor een korte sessie met jou :).
  In ieder geval morgenavond staat ook al een tongsessie gepland. Maar ik kan niet voor 20u30 – 21 uur uitvaren. eens zien hoever ik dan nog kom voor het donker.
  Dank u Paul voor de complimenten.
  Groetjes en tot weldra.
  luc

 4. zeehondetemmer > juli 9, 2015

  Antwoord

  Hallo Luc.

  Alweer niet slecht gegaan zo te zien op je foto”s. Wat een prachtige vangsten en dan ook met je Pa leuk verslag en met mooie foto”s alweer van je samen.

  Groetjes Nico

 5. strandjutter > juli 9, 2015

  Antwoord

  Goed gedaan: Luc. met je pa een dag op het water met dat lekker weer zonde van de geep van je pa ik had hem dat gegund een geep op de boot maar toch wat gevangen gul voor de pan prachtige foto:s veel succes .verder gr Jan

 6. Luc > juli 10, 2015

  Antwoord

  Hey Jan en Nico,
  Bedankt voor jullie reactie.
  Zijn jullie nog wezen gepen?
  groeten,

 7. nico > juli 10, 2015

  Antwoord

  Hoi Luc.

  Ben nog niet zoveel weg geweest om te gepen maar Jan wel.Die heeft het Geep virus goed te pakken maar het word nu wat minder.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 8. strandjutter > juli 10, 2015

  Antwoord

  Bedankt voor je reactie Luc en ja me broer is niet zoveel weg geweest op de geep ik dus Jan wel en ze zitten er nog maar het word minder met de geep want ze gaan ff weg en komen later terug dan zijn ze nog groot nu zijn het kleinen geepjes morgen ff op uit bij bruinisse .ik maak er wel een verslag van oke gr Jan.

 9. jack > juli 11, 2015

  Antwoord

  vader en zoon dat is toch super om dat samen nog mee te maken gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *