Home Gastvissers Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Advertenties

Beste Peter,

Vorige week vrijdag 26/6 besloten om na een huiselijke taak toch nog te vertrekken richting Zeeland om een paar uur te gaan vissen op de OS. Na het aas op te halen kom ik net iets voor 12 aan de boot aan. Vlug inladen en alvast een hengel klaar gestoomd voor het geval ik een school makreel zou tegenkomen. Met een lekker weertje vaar ik de haven uit op zoek naar wat beweging. Het is net HW geweest en de stroming van het afgaand komt er al in. De OS is dan nog spiegelglad maar onderweg geen krimp van een meeuw gezien hoor. Ik besluit eerst wat op de geep te proberen en ga ankeren op een 6 meter diepte boven een oesterbank waar een leuk stroomnaadje staat. Als ik mijn hengel heb gemonteerd en van aas wil voorzien stel ik vast dat ik mijn visreepjes ben vergeten. Grrr komt ervan als je gehaast bent. Ik had 300 gr steekzagers bij, ….. maar alleen grote gusten. Toch maar een stukje staart eraan en het sop in ermee. Nog geen 5 minuten later heb ik al beet. Gaat hier snel dacht ik, maar ik kan hem niet landen. Terug een stukje aan de haak en laat maar komen dacht ik. Bijna 4 uur heb ik daar gelegen en heb 4 aanbeten gehad waarvan geen enkele kunnen landen. Ze worden wel aan de kleine kant heb ik opgemerkt. Met een tweede hengel met een dwarrel heb ik die tijd ook op de zeebaars gevist maar ook dat brengt niets aan boord. Ik besluit om wat dieper te gaan liggen op een meter of 24 en algauw komen de eerste bolken naar boven met af en toe wel een mooie tussen voor OS-termen. De meeuwen hebben blijkbaar honger en zijn niet meer weg te slaan. Ze komen zelfs op de boot zitten wachten.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Dan plots toch een mooie doorbuiger en een leuk gulletje, + 40 cm schat ik, komt boven. Bij het uit het water heffen valt ie van de haak, op de rand van de boot en ja,… terug het ruime sop in natuurlijk. Hierdoor ga ik mijn geeplijn opbergen en monteer een tweede hengel om de gul te belagen. Met de regelmaat komt er steenbolk en een enkele wijting boven, tot het draaien plots wat zwaarder wordt. Ik ken het gevoel ondertussen, de eerste kreeft is een feit . Terwijl ik aan het prutsen ben om hem te onthaken zie ik mijn tweede hengel rammelen. Tweede gul nu wel aan boord.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Het wordt wat leuker vissen nu en zeker als gul nummer 3 boven komt in doublet met een steenbolk. De gulletjes zijn rond de 40 cm.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Het was vandaag geen grote vetpot ,mede door het tijdverlies vanochtend en het gepen maar al bij al toch weer een mooie dag op het water gehad. Bij de laatste draai heb ik nog een extra bonus , een tweede kreeft . Ze zijn niet groot maar met 450 en 500 gram ben ik best tevreden hoor.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Een week eerder van zaterdag op zondag was ik met mijn zwager Nico een nachtje op pad geweest in de voordelta. Voor het eerst ben ik op pad zonder fotoapparaat. Ik heb de foto’s Van Nico via FB gedownload en hierbij een kort verslagje . Wij zijn eerst richting Westenschouwen gevaren , om eens iets anders te proberen voor het donker werd, het was toen iets na 18 uur. Ik heb me daar 3 x verplaatst maar wij hebben daar geen tik gezien, het aas bleef er zelfs gewoon aanzitten. Dan maar richting een tongstek dacht ik, maar wat stond ik versteld dat ik zoveel benzine verbruikte. mijn tweede tank van 20 liter was ook al leeg. Grrrrr niet normaal. Bang voor onvoldoende brandstof maar richting Neeltje Jans gevaren en ter hoogte van een zandbank gaan ankeren. De zeehonden waren er lekker aan het stoeien en maakten veel kabaal.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Nico was die vanavond de bottenkampioen en ving meer vis dan ik. De enige 3 tongen waarvan 1 ondermaatse waren dan weer voor mij.

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta Lucky Luc, Oosterschelde en Voordelta

De mooie hoofdkrab die Nico nog aan boord kon krijgen kreeg ik van hem cadeau waar ik heel blij mee was. Ze was overheerlijk, dank maat. Op een bepaald ogenblik hoorde ik Nico communiceren met de zeehonden en als hij overboord gaat hangen dacht ik even dat hij er eentje wou tongzoenen. Nou bleek ie plots onwel te zijn geworden en zijn maag aan het ledigen was . Uiteindelijk met nog een flinke voorraad brandstof binnengeraakt . Ik vermoed dat ik een bidon voor 22 euro heb gevuld ipv 22 liter waardoor mijn berekening niet meer klopte en ik bang was dat mijn boot meer zou verbruiken dan gewoonlijk. Dom,dom dom . Nog 2 weken en dan begint mijn vakantie. Ik hoop dat dan het weer wat beter meevalt zodat we weer naar hartenlust onze hobby kunnen uitoefenen.

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hey Luc,
  toch wat vis bij elkaar weten te sprokkelen, mooie tongen, trouwens!

  Over 2 weken, gaan we elkaar zekers zien!

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hallo Luc en Nico. het moet niet gekker worden want nu ook de andere Nico praten tegen de zeehonden.Dus dan ben ik ook niet de enige en ook een leuk verslag van jullie twee en natuurlijk de vangsten mooi Mannen.

  Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *