Home Strand en kantvisserij Met Jordi, vissen op tong, in de Waterweg

Met Jordi, vissen op tong, in de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, het was lang geleden! Veel te lang geleden! Regelmatig contact gehad met Jordi, een van onze oude sponsoren en een persoonlijke vriend van mij, die regelmatig bij ons komt om een sapje te drinken en nu gezien het feit, dat we in het najaar samen naar Nyborg (Denemarken) gaan vissen, was het tijd om nog eens samen te vissen en bij en vooruit te praten, over onze nog te komen visvakantie!

Gisterenochtend om een kilo prachtige kleine kweekzagers gereden bij Dixhoorn en gisterenavond om 20.00u is Jordi bij mij en rijden we richting de Waterweg, ditmaal, vanwege de harde NW wind en het lage getij gekozen voor een andere stek, waar we geheel uit de wind zaten. Onderweg kwam het er met bakken uit, de neerslag en op het moment van arriveren aan de stek, hebben we het droog gehouden, tot we gingen vertrekken vanwege een onweersbui.

Het vissen op zich, was erg gezellig, alleen waren binnen 5 minuten, alle haken kaal, behalve als er een krab aanzat, dan zat het aas er nog aan, omdat de garnaaltjes en ander klein gespuis bang zijn van de krabben, omdat zij ook op hun menu staan. Dit gebeurde trouwens regelmatig, maar geen chinees in de buurt gezien, dus netjes alle krabben geplet, elke minder is er een, wat een ergenis!!!

We begonnen met laagwater en het duurde heel lang, voor er wat beweging in het getij kwam en dan vang ik de eerste vis, maar u raad het al, niet foto waardig en toch zijn er nog mensen die ze eten?

Het was trouwens weer ouderwets gezellig en de sterke verhalen werden vlot uitgewisseld en dan zien we met regelmaat een harde aanbeet op Jordi zijn hengel en we vinden het ongeloofelijk, dat deze er niet aanzit, zo snoeihard en hij voelt hem in zijn hand nog bijten! Maar even later is het toch zo ver, een tong voor Jordi!

Met Jordi, vissen op tong, in de Waterweg

We zitten nog een hele periode en een uur voor hoogwater, besluiten we bij dreigend onweer, met bliksem en harde klappen, maar op te ruimen en dan gaat mijn laatste hengel, na enkele flauwe aanbeetjes, toch op de valreep nog afwisselend zwaar en de bekende trillingen op de top worden goed gevoelt en ik ben bij met een doubletje tong, die uit de verte kwamen.

Met Jordi, vissen op tong, in de Waterweg

Als de eerste grote druppels vallen, weten we niet, hoe snel we bij en in de auto moeten komen.

Ondanks de waarschuwing voor regen en kou, was het zo aangenaam uit de wind, dat Jordi nog lang in zijn T- shirt heeft gezeten en we hebben echt genoten, super gezellig, dat belooft voor Denemarken!

Bij mij thuis aangekomen, na een snelle rit, bijna zonder verder verkeer, nemen we nog een sapje en Jordi neemt nog wat tong mee huiswaarts, nadat we maar in mijn vriezer gevist hebben en daar ging het beter dan aan de Waterweg.

Maar we hebben het er over wat er nog gevangen was, als we hadden blijven doorvissen? Die vraag zullen we ons zelf altijd stellen na het vissen en niemand zal het weten!

Over enkele weken nog maar eens proberen.

Tot de volgende,

groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Nico > augustus 24, 2018

  Antwoord

  Hey Peter en Jordi. Jammer dat tijdens het vissen onweer uitbrak en veiligheid staat voorop he. Toch nog wat mooie tongen gevangen en een leuk verslag met foto’s er van gemaakt.

  Groetjes Nico

 2. jack jozen > augustus 24, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro en Jordi zo te lezen is het ondanks tegenvallend weer toch een gezellig avondje geweest,en zit er in ieder geval minder krab nou,jammer dat je nog geen goeie pan hebt anders had je nog een vis meer mee kunnen nemen Hi Hi.Dat zal dadelijk in Nyborg wel anders gaan dat weet ik uit ervaring he volle emmers. Heel veel groetjes voor jullie van Jackie.

 3. Jordi > augustus 24, 2018

  Antwoord

  Het was weer een geslaagde avond.
  Kijk nu al uit naar oktober.

  Groeten Jordi

 4. Henry > augustus 25, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi,
  Leuk dat jullie na lange tijd samen weer ’n hengeltje uit konden gooien, erg jammer dat de weergoden jullie niet goed gezind waren.
  Van de krabben trapsalade maken en onder het vissen genieten van wat sterke verhalen is gewoon heerlijk toeven aan de waterkant toch.. Jammer dat jullie net toen het tij goed was moesten stoppen wegens het onweer maar veiligheid gaar boven alles. Ik wens jullie veel visplezier en ’n goeie vangst in Nyborg.
  Groetjes, Henry

 5. Frank > augustus 25, 2018

  Antwoord

  jo de mannen,

  Goede training voor jullie trip naar Nyborg.
  Daar zal de vangst en sapstroom beter zijn .
  Jammer van de magere vangst en het onweer,volgende keer kan alleen maar beter zijn.
  Veel plezier.
  groetjes Frank

 6. hans de bruijn > augustus 26, 2018

  Antwoord

  Dag peter en jordie mooi om jullie vriendschap weer even op te pimpen als je elkaar al een tijdje niet meer gezien hebt ja de vangst viel dan wel tegen maar plezier en ontspanning is ook belangrijk veel suc 6 in Denemarken en goede vangsten Groeten Hans

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 26, 2018

  Antwoord

  Beste (vis)vrienden, ieder bedankt voor de hartverwarmende reactie!

  Groetjes Peter

 8. Johan > augustus 26, 2018

  Antwoord

  Hoi broertje,

  Leuk verslag.
  Welk emailadres gebruik je ??

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *