Home Strand en kantvisserij Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Advertenties

Beste vrienden,

omdat Henry met zijn rug zit en met familie zaken en daar nog bijkomende, dat de vakantie jeuk verergerd, heb ik aan Sjakie voor gesteld, om een keer samen te gaan vissen, om de stijfheid tegen te gaan, van de spieren, die wat missen, namelijk takelen van tongen en wat er nog meer wil bijten.

Ook kreeg ik vorige week, van Henk, 1 van de Limburgers, een bericht, dat hij in het ziekenhuis lag, na een hart infarct, wat afgelopen dinsdag gevolgd zou worden, door een open hart operatie en hopelijk is alles goed gegaan, beste Henk?

Deze ochtend is Sjakie uit Veldhoven, tegen de klok van half 2 bij mij en we laden alles over in mijn auto en rijden naar de beoogde stek, waar we een uur later zijn en na een korte wandelingen, brengen we alles in gereedheid, als het getij, nog hoog moet worden en gelijktijdig, krijgen we allebei beet en draaien simultaan een maatse tong binnen en van de tong van Sjakie, heb ik een foto gemaakt.

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Dan zijn we beiden van de nul af en meteen komt de voedstroming erin, het zou net na 4 hoog zijn en het stroomt goed, maar de vele aanbeten die we krijgen, zijn allemaal palingen, we vangen er met zijn 2 een stuk of 8 en juist tegen hoog, begint de tong weer en ik vang na dat we beiden een paar ondermaatse hebben gevangen, weer een redelijke, gevolgd door Sjakie, met een maatse.

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Een aantal vissen van Sjakie, worden niet op de foto gezet en ook ik ben kieskeurig, omdat er toch een 30 meter afstand tussen ons is en het gaat zo lekker, helaas veel kleintjes.

Na hoogwater, komt de ebstroming er geleidelijk in en de maatse zitten erg ver en Sjakie zegt, dat haal ik niet, dus ik vang er eerst een maatse, gevolgd door 2 doubletten.

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

Sjakie heeft inmiddels een tandje bij gezet en werpt verder dan hij ooit gedaan heeft en zit ineens ook in de maatse vis.

Met Sjakie, tongen meppen, in de Waterweg

We hebben nog gevist tot een uur of 9 en zijn toen op ons gemak gaan opruimen en de teller stopt bij net geen 30 tongen, waarvan er een twintigtal, bij Sjakie in de emmer zitten en die gaat daar samen, met zijn Tonnie, ontieglijk van smullen.

Ik had eigenlijk niet verwacht, dat er nog zoveel maatse vissen bij zouden zitten, dus eigenlijk tegen verwachting in, een superochtend gehad. Lekker gebuurt en op tijd gelachen.

Het enige minpunt was, dat er met afgaand getij langere periodes waren, dat we zo veel mooie aanbeten miste, maar dat heb je altijd in de Waterweg.

Al met al, een diepe buiging uit respect voor Sjakie uit Veldhoven, die met zijn bijna 77 jarige leeftijd, gewoon nog een afstand van om en nabij de 100 meter behaald en wat vangsten betrof, niet onder heeft gedaan voor mij.

Bij het teruglopen naar de auto, staat er nog een visser met 4 hengels, waarbij wij onze bedenkingen hebben.

Sjakie, het was een superochtend, moeten we eens met zijn 3 overdoen, als Henry terug is!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Nico > juli 13, 2018

  Antwoord

  Hey Peter en Sjakie. Wat een mooie tongen hebben jullie samen naar boven gehaald. Ook zoals gewoonlijk Peter een mooi verslag met leuke foto’s gemaakt.

  Groetjes Nico

 2. Henry > juli 13, 2018

  Antwoord

  Hoi visvrienden,
  Terwijl ik zit te wachten, hopelijk kunnen we komende dinsdag, met ons campertje richting Frankrijk tuffen, is het natuurlijk super om te genieten van jullie prachtig visverslagje. Ook als m’n trouwe maatje ‘n keertje vreemd gaat, wat ik hem als geen ander gun, weet hij ondanks z’n redelijke leeftijd toch nog worpen te creëren waarmee hij telkenmale de vis op de kant weet te takelen, chapeau!!! Graag was ik bij dit tongenfestijn aanwezig geweest maar uiteraard had ik ook al graag ‘n weekje in Frankrijk vertoefd, alles gaat goed komen!
  Voor iedereen een veilige en plezierige visvakantie, geniet er van!!!

  Groetjes, Henry

 3. Frank > juli 14, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk verslag van deze beste vangst.
  Sjakie zal wel blij geweest zijn met zo`n partij mooie Tongen.
  Het weer is ook fantastisch om `s nachts te vissen.
  Goed gedaan heren.

  Groetjes Frank

 4. Alain Tulleneers > juli 14, 2018

  Antwoord

  heeey Peter
  Super om met Sjakie de tongen te lijf te gaan.
  En het is nog gelukt ook.
  Grt.Alain

 5. sjakie jozen > juli 14, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een mooi verslag,we hadden samen een geweldige nacht,Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet,en wat kan die man geweldig gooien ja peter daar kwam ik toch nog iets te kort,we hadden een mooi portie tong daarvoor nog hartelijk dank onze kok heeft ze al bijna in de pan.Als er de volgende keer onze Henry[DE PASTOOR]en met zijn zegen dan vangen nog meer iedereen heel veel groetjes en Peter nog bedankt voor de super nacht.groetjes Jackie.

 6. Henk willems > juli 17, 2018

  Antwoord

  Halo Peter n Jakie
  LEUK om zo n mooi verslag vanuit mijn zieehuisbed te lezen
  Ben daartoe voor het eers in staat
  Vorige week dinsdag een open hart operatie ondergaan ,en had deze impact niet verwacht
  Ben eigenlijk tot niets in staat,en zal veel energie in revalidatie moeten steken toch hoop ik over een paard maanden zover te zijn dat ik weer de tongetje kan vangen,als jullie er te minste een paar aten zitten ik kijk uit naar a jullie vis verslagen zodat ik hier wat te doen heb
  GROET Henk 1 van de drie limburgers

 7. Nico > juli 17, 2018

  Antwoord

  Hoi Henk. Heel veel beterschap daar toegewenst
  en hopelijk zeer snel aan de waterkant.

  Groetjes Nico

 8. Jack jozen > juli 17, 2018

  Antwoord

  Hoi Henk heel veel beterschap, dat vissen gaat gegarandeerd over even zeker weer lukken,ik heb het zelfde ondergaan en je leest ik vis weer tegen de klippen omhoog dat gaat jou ook zeker wel lukken heel veel groetjes Sjakie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.