Home Gastvissers Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden.

Me vismaat Johan belde me maandag op om te vragen om met Hem eens mee te gaan om op de platvis te gaan vissen. En lekker dichtbij huis en namelijk weer bij Waarde en daar had Ik eigenlijk wel weer een keer zin in omdat het al een tijdje geleden was. Ik had toen het aas besteld bij de Fam .Dixhoorn voor woensdag middag en alleen maar pieren voor ons beide en daar moesten we het mee doen de middag we hadden eerst nog afgesproken op de parkeerplaats Spuitendonk op mekaar te wachten. Toen hij kwam aan rijden en even] gepraat hebben met mekaar zij hij dat wat in de auto nog had liggen en dat hij het weg wilde geven en dit bleek al een zeer oude vishengel van 4 delen.

Nico en Johan, vissen aan Waarde

En Ik zei die wilde ik wel en kan deze dan aan de waterkant uit proberen en de hengel was 4. 50 meter lang en kort daarna zijn we naar Yerseke toe gereden met twee auto’s omdat je geen risico wil lopen als ze je aan houden. En ook geen plek had om achter in te gaan zitten we kwamen wel wat vroeger aan in Yerseke en toen Wij het aas hadden betaald en dat zoals altijd prefect er uit. Zij we naar Waarde toe gereden en bij aankomst was het zeer rustig namelijk niemand te zien aan de waterkant en dat bleef zo tot en met hoog water. Toen Maat Johan zijn onderlijn tegen 15.30 richting het zilte water gooide en Ik 5 min later was het afwachten of we toch een visje naar boven gingen halen. Met de gedachte dat het moeilijk ging worden met zoveel krabben nu maar toen Johan een half uurtje later een botje er uit haalde gaf dit de burger moed want namelijk een 20 min later haalde hij er weer eentje na boven.

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Bij mij was het rustig na een tijdje haalde hij de derde botje na boven en toen ik de onderlijn ging verwisselen na een rode afhouder. Kreeg ik ook een beetje en daar zat toen een klein tong er aan

Nico en Johan, vissen aan Waarde

en tegen hoog water kregen we ineens veel beten en zei Johan tegen me dat hij daar nog nooit een paling had gevangen en toen hij beet kreeg riep hij het moet niet gekker worden zat er een kleine paling er aan van 34 cm.

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Uiteindelijk hebben we toch het niet slecht gedaan met ze twee en was de eindstand dan Johan had 4 kleine botjes, 1 kleine Paling en 1 Maatse Tong.

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Ik had 2 kleine botjes en 2 kleine tongen die ik daar nog nooit heb gevangen

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

en het water begon te zakken en met veel stroming was het gedaan met de beten en zijn we gestopt tegen 20.15 na een geslaagde visdag samen. Wat Ik ook nog moed vermelden bijna met hoog water kwam er op 30 meter weer een zeehond voorbij zwemmen en kon Ik die niet op de foto zetten. Nog veel gelachen samen en de vishengel die ik kreeg van Johan is goed ingezegend want daar Heb ik de twee kleine tongen mee gevangen.

Groetje van Nico en Johan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. henk > juni 13, 2020

  Antwoord

  hallo nico en johan

  zo zie je dat je met oud materiaal ook vis kunt vangen
  en zelfs visjes die je er nog nooit gevangen hebt
  aan de foto s te zien was het mooi weer
  dan is het lekker vertoeven aan de waterkant
  succes bij de volgende

  groet henk 1 van de drie limburgers

 2. Peter(Fishguppy) > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hey mannen, lekker toch?
  Dat waren nog eens bezemstelen, die oude hengels, tegenover die van nu.

  Ik heb jullie toch al wel eens eerder met paling en tong gezien, in jou verslagen Nico, aan Waarde?

  Dan zou je denken, misschien eens in het donker proberen speciaal voor tong? Heb het allemaal al geprobeerd, Jaren terug, dan kom je daar om 21u in de zomer en vang je gelijk een tong van 33cm en dat geeft de burger moed, maar helaas, helemaal niets meer tot 1u, weg ilusie!

  Groetjes Peter

 3. jack Jozen > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan

  Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt Nico ,aan de foto,s te zien die goed gelukt zijn hebben jullie echt een geniet dag gehad met ook nog vis. Misschien moet je eens proberen wat langer door vissen,maar wat anders jullie kunnen gerust met twee man in een auto dat is wel toe gestaan er word geadviseerd om het niet te doen maar met twee man krijg je geen verbaal. Dat is te lezen op internet bij de politie berichten Corona voorschriften. Veul groetjes Jack.

 4. Eldert > juni 13, 2020

  Antwoord

  Ha Nico
  Het word er steeds leuker daar aan Waarde. Nu zelfs weer paling . Het gaat de goeie kant op denk ik maar zo. Want ik heb ze daar al heeeeel veel jaar niet meer gevangen. Leuke dag gehad en mooi verslag weer er van gemaakt. Succes bij de volgende sessie.
  Groet , 3

 5. Stefan > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hoi Nico, zo te lezen en te zien aan de foto’s hebben jullie een mooie sessie gehad, suc6 met je “nieuwe” hengel en volgende keer proberen maatse tong te vangen. Groetjes, stefan

 6. hugo > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hé Nico en Johan,

  Jullie hebben er blijbaar een mooie dag van gemaakt daar aan Waarde,en ook wat tongen weten te vangen en dit met je nieuwe hengel mooi! succes met je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 7. hugo > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hé Nico en Johan,

  Jullie hebben er blijbaar een mooie dag van gemaakt daar aan Waarde,en ook wat tongen weten te vangen en dit met je nieuwe hengel mooi! succes met je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 8. ies > juni 13, 2020

  Antwoord

  hoi Nico en Johan,
  Ziet er weer uit als een geslaagde dag, mooi weer, vis op de kant en een gezellige vismaat die een hengel weggeeft en waarmee je kunt lachen, veel beter kan het haast niet, leuk verslag met foto’s, op naar de volgende sessie.
  groetjes ies

 9. Henry > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hey Nico,

  Een leuk verslag van het visdagje op de voor jouw vertrouwde stek aan de Waarde.Als de vis wil azen blijkt wel weer dat je die ook met ‘n oude hengel kunt vangen, wat de paling betreft, overal word de laatste tijd wel weer ‘n palinkje naar boven getakelt, het gaat wat deze vissoort betreft gelukkig weer de goede kant op. Ook bij je volgende sessie wens ik je veel plezier en ‘n goede vangst !!!

  Groetjes, Henry

 10. Nico > juni 13, 2020

  Antwoord

  Hey Peter en Visvrienden. Allemaal bedankt voor jullie leuke reactie op mij visverslag.Wat een
  complimentjes gegeven mooi Mannen. En Ik zal eens gaan overleggen met me Maat en Broer om eens in het donker een keertje te gaan proberen wie weet.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 11. Gino > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan,

  leuk verslag met foto’s .Ik heb 2j geleden nog oude hengels weg gegeven aan iemand die starte met vissen ! En heb nu pas nog 2 Daiwa Gold gekregen van iemand…buitenkant zag er nog prima uit de binnenkant was het vet helemaal hard .Helemaal uitgekuist en ontvet en alles terug netjes ingevet werken prima nu, leuk toch.
  Tong bij Waarde…succes nog mannen.

  grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.