Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Nyborg te Denemarken, mekka voor de kantvisser, of toch niet?

Nyborg te Denemarken, mekka voor de kantvisser, of toch niet?

Advertenties

Beste visvrienden, afgelopen week weer heerlijk vertoeft in ons geliefde Nyborg, te Denemarken. Het werd nog spannend, of we wel konden gaan, omdat ons Marian donderdag 30-09 grieperig werd, vrijdag laten testen op Covid, wat gelukkig negatief werd bevonden. Aas op vrijdag recht van de boot van Lobbezoo-Zeeaas gehaald, wat er weer perfect uitzag, 1 kilo zagers en 3 bakken zoute tappen, de zagers op zeewater gezet om ze leeg te laten schijten en zaterdag, goed laten drogen in theedoeken en verpakt in bakjes met turf, elk met 1 ons zagers. De auto ingeladen.

Hoefden alleen de 3 koelboxen er nog in, met aas en koelspullen. Behoorlijk vol en dat voor 1 visser!

Zaterdag avond zaten we al een beetje in spanning, omdat we 28 august 2019 nog niet vergeten zijn en na een avond slaapje zijn we tegen half 1 uit bed en na een bakje vertrekken we om goed 1 uur, met een snelheid van 102km/h en na een erg rustig ritje zonder truckers(truckers mogen op zondag niet rijden in Duitsland), aan de Deense grens worden de 2 Duitse auto’s voor mij eruit gepikt, voor een check en wij mogen door, maar daar waren we niet bang voor, coronacheck-app op onze gsm, dus….

Om 11 uur zijn we bij Lidl in Nyborg, voor een flesje rum en wat meer dingetjes om te snacken en even later staan we bij ons huisje, met een sleutelbox, met code, alleen even checken of de brief voor ons in het huis ligt met de welkoms brief van Novasol en ja, die is er dus we kunnen settelen!

We hebben de zondag rustig aan gedaan en ons Marian is inmiddels nog wat zieker geworden, maar ze is gelukkig niet flauw met haar zelf en ik ben even naar de apotheek gegaan om hoest siroop, omdat ze blaft als een hond.

Maandag ga ik alleen vissen en ons Marian kan me telefonisch bereiken, mocht er wat zijn, vissen doe ik een goeie km van huis aan Knudshoved, op de pier.

Al snel is de eerste vis binnen, van wel 15 cm!

Het zou iets over 10 uur hoogwater zijn en er staat totaal geen stroming en de wind staat zuid-oostelijk, wat niet ideaal is, normaal is het getijden verschil in Denemarken al erg klein, 20 tot 40 cm, maar nu lijkt het water gewoon totaal stil te staan, zo raar? Toch vang ik nog een triplet en een doublet en de enige maatse vissen zijn helaas niet eetbaar voor mij.

Ik vis zoals altijd in Denemarken met drijfkralen en fluox kralen, speciaal voor schol, aan een combinatie lijn, met van onder een dwarrel.

Hier zitten heel veel aalscholvers en die eten veel vis, vooral de jonge uit gezette zeeforel en ik weet niet anders of ze worden hier afgeschoten door jagers op kleine bootjes, met witte pakken aan, maar heb ze de laatste jaren niet meer horen schieten, dus weet niet of ze nog vogelvrij zijn?

Daarna vang ik haast niet meer op enkele mini’s na en al snel geef ik op, na een telefoontje van ons Marian en dan gaan we lekker thuis genieten en wat shoppen, ons Marian met een mondkapje op, ze wil niemand aansteken. We maken ook elke dag 1 of 2 keer een wandeling.

Dinsdag ga ik naar de pier van de oude haven, waar ik al eerder leuke gullen heb gevangen,. maar ook schollen en scharren, meestal geeft deze pier als je op de meest gangbare plaatsen niks vangt.

Hier zie je aan de kade muren de waterlijnen van hoogwater en het blijft idd gewoon stil staan en ik krijg totaal geen beet, nada niks! Ik steek het op de 5 beaufort zuid-oost, schuin op de kop, ik kan de afstand niet behalen, denk ik.

Woensdag ga ik hier opnieuw en nu is er nauwelijks wind en ook het water komt niet op en nu kan ik lekker ver werpen, voor mijn doen, maar opnieuw geen aanbeten.

Voor de laatste 3 dagen is mijn zin gezet op vis, geeft prachtig weer af, met minder dan 2 beaufort, maar nog steeds oostelijk.

Donderdag als we hebben ontbeten zien we waarom we hier zo graag zitten, dat is pas wakker worden!

Vandaag gaan we voor het eerst samen vissen, aan Knudshoved, ons Marian voelt zich een stuk beter!

Het is tegen 12u hoogwater en we zijn er rond half 10.

Echt prachtig weer en ik vang wat vis ook, maar weer veel te klein.

Mijn bolleke zit lekker te genieten in de zon, met haar puzzelboekske.

Het vissen is weer echt slecht, maar we vissen in ieder geval en het gaat niet echt om de vis, maar gewoon lekker van de vakantie genieten en van de school bruinvissen die aan de binnenkant foerageert.

Dat maakt het compleet!

Na 12u ruimen we op en ik besluit om de laatste dagen niet meer te gaan vissen en ons Marian mag zeggen wat we gaan doen, nou dat is veel winkelen en lekker eten. Hier hebben ze geweldig eten te koop bij Fotex en Lidl, hoef je weinig aan te doen, alleen in de oven zetten en opwarmen, we hebben beide vakantie, dus…

We zijn de laatste dagen heel goed doorgekomen, hebben wat gekocht voor het thuisfront, ook vis natuurlijk, hele schollen, zonder vel, gefileerde schollen en kabeljauw filet, ik had ze natuurlijk liever zelf gevangen, maar dit is ook goed. De haring in currysaus, is een topper voor bij de boterham, we zijn er smoor op en we hebben het noodgedwongen 2 jaar moeten missen

Zaterdagnacht vetrekken we huiswaarts, om 1 uur en het is zo rustig op de weg, dat we 140 rijden, waar het mag en dan komen we in Nederland en daar duurt het erg lang voordat, je 250 km hebt afgelegd met 100 per uur, dus iets na 9 uur zijn we weer veilig thuis gekomen en ik kan haast niet wachten op de volgende.

Wij kijken terug op een prachtige week vakantie, in ons meest geliefde vakantiehuis in Denemarken

Ik heb maar 2 bakjes zagers opgevist, dus wie weet, nu ik de berichten van Jeff heb gezien?

Groetjes Peter

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. JEFF > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hé peter en Marian.

  Het is dan toch fijn dat het niet alleen om het vissen gaat maar je ook nog goed van de natuur en omgeving kunt genieten.
  Gelukkig dat Marian weer redelijk is opgeknapt en er in ieder geval wel geprobeerd kan worden samen een visje te vangen.
  Wereldwijde visstaking?!
  Hopen dat ze er dan de volgende keer dubbel en dwars aanwezig zijn met een formaat waar je bang van word ( blijven dromen)
  Toch een lekkere vakantie gehad en er een leuk verslag met dito foto’s van gemaakt!

  Jeff

 2. Gino > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  gelukkig nog kunnen genieten van de omgeving en prachtige weer….hadden wij ook trouwens
  in het noorden !
  Gelukkig voor Marian was het geen corona maar een verkoudheid zeg, pff
  Jammer maar helaas was de vis daar ook afwezig althans het grootte formaat dan toch, jammer maar daar is niks aan te verhelpen ….het visvirus van 2021 !!!
  Toch er weer een week tussenuit geweest naar je favoriete bestemming toch ?

  grtjs Gino

 3. Nico > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst wat een prachtige omgeving om daar te zijn. En dan natuurlijk hoor vissen er ook bij he en heeft je daar prachtige foto’s van gemaakt. Blij dat Marian niet zieker is geworden en dat ze weer is opgeknapt. Ook heb je zoals gewoonlijk een mooi verslag er van gemaakt en jammer dat er veel kleine vissen aanwezig waren.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Leen > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hoi.Peter
  Jammer datje niet de vissen heb gevangen die je had gehoopt te vangen
  Maar ondanks dat toch een mooie week vakantie gehad
  Misschien in Nederland op dit moment meer succes met vissen
  Op naar de volgende vangst
  Groetjes.leen

 5. ies > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Mooi dat Marion tijdens de vakantie opgeknapt is want ziekte thuis is al niks, maar op vakantie kan het een hoop vergallen. Inderdaad is er aan de foto’s te zien dat je, ik zou haast zeggen, verliefd op dat land kunt worden. wat een mooie plaatjes. Vreemd dat de visvangst ook daar tegen viel. Op je vorige vakanties ving je er bakken vol vis, dus dat is een kleine domper. Gelukkig heb je het aas nog, dus ik neem aan dat je de tongen voorraad hier alsnog kunt aanvullen. Ik wens je dan ook veel succes met het opmaken van je aas en zien je volgende verslag met extra nieuwsgierigheid tegemoet.
  Groetjes Ies

 6. Jack Jozen > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Pedro .
  Wel jammer dat de vis niet thuis was dat is daar wel eens anders een paar jaar geleden toen ik er bij was begonnen we de eerste dag met twee emmers vol en op de pier van de oude haven mooie gul . Maar ik denk dat voor Jou en jullie Marian het gevoel om weer daar te zijn heel veel vergoede ,die vis komt over een paar weken wel als je met Frank daar bent wel jammer dat je op je oude stek nu zo ver moet lopen want dat was eerst ook ideaal de auto bij je .Heel veul groetjes voor Allemaal Jack.

 7. Eldert > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Als Marian niet ziek had geweest dan had het alleen maar genieten geweest volgens mij. Wat een mooie plaatjes van de omgeving man. Dat is nog eens echt vakantie. Jammer dat de vis aan de kleine kant was maar dat haal je hier dan maar in. Ben nu al weer nieuwsgierig naar je volgende verslag.
  Groet Eldert

 8. hugo > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,

  In wat voor een wondermooi land ben jij geweest, als ik de zonsopgang bekijk op de foto’s lijkt het wel een sprookje. Sneu dat de vis ook daar afwezig was en dat Marian ziek was, maar dat is gelukkig in orde gekomen. Toch een leuke vakantie gehad met je vrouwtje dat is zeker zo belangrijk dan het vissen. Leuk verhaal van gemaakt man met mooie foto’s. Succes bij je volgenge trip.

  Groetjes Hugo

 9. Henry > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Marian,
  Een prachtig verhaal van jullie weekje in Denemarken. Gelukkig is Marian negatief getest zodat jullie geplande reis toch door kon gaan. Na lange tijd gelukkig toch weer terug op de stek waar jullie allebei een beetje verliefd op zijn, heerlijk toch!! Rum kan trouwens ook een super medicijn zijn voor de griep maar….. je moet er wel liefhebber van zijn, ikzelf hou bijv.niet van spruitjes maar da’s ’n ander verhaal. Het blijkt dat evenals hier, ook in Denemarken de vis nog in ’n lockdown zit maar gelukkig draaide deze vakantie niet alleen om vissen en hebben jullie samen toch ook kunnen genieten van vele andere dingen.
  Hopelijk kunnen we de komende tijd in ons kikkerlandje nog de nodige lekkerbekjes naar de oppervlakte takelen zodat we dit visjaar alsnog positief af kunnen gaan sluiten.

  Groetjes, Henry

 10. Peter(Fishguppy) > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden, allemaal weer bedankt, voor de heel erg leuke reacties, daar word en schrijver toch gelukkig van?
  Ja het is een raar visjaar geweest, voor een ieder!
  Jack, ik ga pas volgend jaar met mijn makker naar Langeland om een weekje boot te vissen op schol, schar en hopelijk gul en een berg geep en zeeforel, maar dat is ook weer afhankelijk van het weer, of je wel kan uitvaren, maar in mei zijn de vangsten altijd beter, najaar blijft een gok, tussen vriezen en dooien wat vis betreft!
  Voorlopig maar wat wijtingen gaan vangen en hopelijk snel schar in de Waterweg?

  Groetjes Peter

 11. Stefan > oktober 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, opmerkelijk dat de vangsten wat minder waren, maar je zal wellicht net een slechte week hebben getroffen en de volgende keer vast wel weer in de prijzen vallen, jullie hebben zo te zien verder een heerlijke vakantie gehad met mooi weer en lekker gewandeld en ontstresst, precies wat de bedoeling was toch?!
  Alvast suc6 mocht je het eerdaags in de waterweg gaan proberen!
  Groeten, Stefan

 12. Johan > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Heeeee broertje en Marjanneke,

  Fijn dat alles veilig is verlopen.
  Vis is leuk maar jij vangt met jou kennis zoveel, is t niet in Denemarken
  danwel in Nederland.
  Gewoon ff weg saampjes na dat verschrikkelijke ongeluk..gewoon weer f naar mekaar
  toe groeien f rust.
  Tot binnenkort lieverds

  Jer grote broer 🙂

 13. RONALD > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter
  Mooi dat jullie het naar het zin hebben gehad in het mooie Denemarken belangrijkste is natuurlijk dat alles weer veilig verloopt. Tweede week Juli hebben we daar op twee plekken voor anker gelegen om te proberen bij de brug stond op dat moment nog te veel stroom op beide plekken was het vergeven van de kleine schar maatse schar hebben er niet kunnen vangen zo zie je maar het is geen jaar hetzelfde hopelijk gaat het de volgende keer weer wat beter met meer echte Deense scharren weer proberen en genieten daar.

  Ronald

 14. Frank > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hoi makker,
  Beetje laat met reageren maar je weet waarom.
  Jammer van de kleine en weinige vis.
  Best spannend die koorts bij Marianeke het zal toch niet,gelukkig niet.
  Blij dat jullie reis op en af goed verlopen is,
  Ook weer lekkers gekocht dat wordt smullen.
  Groeten Frank

 15. Hendrk > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wat een geweldig verslag van je trip naar Nyborg.
  Zijn de vangsten daar ook niet afhankelijk van het seizoen?
  Wij zijnvan plan om in Juni te gaan.
  Gr Hendrik.

 16. Peter(Fishguppy) > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hey Hendrik,
  Normaal gesproken zijn april, mei en september-november de beste maanden, maar tegenwoordig is niets nog normaal en de vangsten zijn heel afwisselend en kunnen ook in juni gewoon top zijn, je weet het nooit.
  Veel suc6 iig en wil je iets weten, mag je me altijd contacteren.

  Groetjes Peter

 17. Hendrik > februari 9, 2022

  Antwoord

  Bedankt voor je reactie Peter.
  Ik ga meestal ook met mijn echtgenote op vis/vakantie. Eigenlijk wat jij ook doet met je vrouwtje, gezellig.
  Nog even dit, ik begrijp dat je op de pieren niet kan komen met de auto.
  Ik heb een vouwfiets en karretje is dat een optie?
  Ik zie jou staan op een ronde plek met gras, is dat één van de kade rondingen? En daar kan je wel met de auto komen.?
  Peter ik hoop dat je die info nog met mij wil delen.
  Groet Hendrik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *